Prima pagină » Titlurile zilei » Scene incredibile, într-un tramvai din Iași. Vatmanul a văzut totul în oglindă: „Zilnic, sunt astfel de situații” – FOTO

Scene incredibile, într-un tramvai din Iași. Vatmanul a văzut totul în oglindă: „Zilnic, sunt astfel de situații” – FOTO

15 iun. 2024, 02:00, 22 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Un grup de adolescenți au făcut dezastru într-un tramvai din Iași, spre disperarea călătorilor care au apelat la ajutorul vatmanului. Aceștia au fugit de la locul faptei, însă în urmă au lăsat numai gunoaie

Joi, 13 mai 2024, în jurul orei 18:00, un grup de tineri au făcut dezastru într-un tramvai de pe ruta 8. După ce au urcat în mijlocul de transport, aceștia au început să arunce coji de semințe peste tot și să îi sfideze pe ceilalți călători. O femeie a cerut ajutorul vatmanului, pentru a îi liniști pe băieți.

Călătorii din tramvai au fost îngroziți de comportamentul adolescenților

Vatmanul a încercat să intervină, însă adolescenții au luat-o la fugă când l-au văzut. Acesta a găsit numai coji de semințe și ambalaje în urma lor. Când a ajuns la rondul din Țuțora, vatmanul a trebuit să curețe pentru ceilalți călători.

„Joi seară, în jurul orei 18:10, un grup de patru tineri de vreo 14-15 ani au urcat în tramvaiul 8, din stația de la Târgu Cucu. Pe drum, am auzit eu că este gălăgie în vagon, însă nu am băgat prea mult de seamă, mă gândeam că vorbesc mai tare. Când am ajuns în stația de la Bucșinescu, o călătoare a venit la mine și mi-a spus că un grup de tineri mănâncă semințe și aruncă cojile pe jos și fac scandal în spatele tramvaiului. Nu aveam cum să opresc direct pe stradă și am zis că la următoarea oprire, în Tudor Vladimirescu, mă duc să văd ce se întâmplă. Imediat ce am oprit tramvaiul, am mers la ei, însă când m-au văzut, au coborât imediat prin ușa din spate.

Eu i-am văzut în oglindă cum se urcau cu picioarele pe unde apucă și trăgeau de ușa de la tramvai. În urma lor, au lăsat dezastru, numai coji de semințe și ambalaje. Când am ajuns la capăt la Țuțora, am luat o mătură și am făcut eu curat, fiindcă îmi era mie rușine să primesc călătorii așa. Oamenii vor să circule în condiții decente, însă mulți nu au grijă de mijloacele de transport în comun. Zilnic, sunt astfel de situații”, povestește Emilian Râpanu, vatman la CTP Iași.

Vandalismul este o problemă pentru CTP

Angajații de la CTP au probleme din cauza călătorilor rău intenționați. De cele mai multe ori, aceștia lasă guma de mestecat lipită de scaun, astfel că tapițeria trebuie înlocuită. Compania a observat că numărul actelor de vandalism este în creștere, iar acest lucru este îngrijorător. În tramvaiele noi sunt camere de supraveghere, însă în modelele vechi nu există astfel de sisteme.

„Vandalism în creștere: 10% din scaunele noastre sunt distruse lunar. În doar patru săptămâni, aproape 100 de scaune din mijloacele de transport public au fost distruse, fie tăiate, fie murdărite cu diferite substanțe sau afectate de guma de mestecat lipită pe șezutul acestora. Aceste acte de vandalism nu doar reduc confortul și siguranța călătorilor, dar cresc costurile pentru reparații și întreținere”, au precizat reprezentanții CTP Iași.

Adolescenții care au deranjat călătorii din tramvai au fugit de la fața locului.

Comentarii
  • Vandalismul este o problema a ctp pentru ca pe taranoii de la conducere nu ii duce capul sa conceapa o procedura pentru astfel de situatii. In mai toate tarile civilizate usile se blocheaza, tramvaiul se opreste iar politia este anuntata. Pana nu vin aia, tramvaiul nu se misca, usile nu se deschid. Iar calatorii nu comenteaza.
    Dar in primul rand, vandalismul este o problema pentru ca asa sunt iesenii: „civilizati”.

  • Si cate eforturi au facut profesorii in frunte cu Iohanis pentru Romania educata…

  • Ce face trintorul de la politia locala Zanfirescu?
    De ce nu face ordine, încasează lunar zeci de mii de lei.

  • Este efectul aberatiilor pe care ministerul le-a impus in scoala. Elevul are numai drepturi, si nicio obligatie. Elevul poate sa cante si sa injure in timp ce arunca cu caietele in mijlocul orei, profesorul nu are voie sa-l dea afara din clasa. Cica are dreptul la invatatura… Dar ceilalti elevi nu au? Au, si vor sa invete, dar sunt impiedicati de unul care nu vrea sa invete.

  • Romania educata a lui klaun.

  • Romănica educată și drogată de dottori meiiiii îîîî&țățăteanul covrigar după programul marionetei eșuate de căcăceni–

  • Romania educata a lu Iohanis. Ies numai generatii de prosti si derbedei si drogati. Sa bage frica in ei luaiar dracu. Nu mai stiu ce e ala respect si bun simt

  • Oare li se spune la scoala ca nu trebuie sa arunce coji de seminte in tramvai?….trebuie luat generic, adica se face educatie in institutiile de educatie? Sau acolo se studiaza istoria evreilor, iar profesorii sunt toti profesori-doctori.

  • un parinte care vede ca scoala se duce de rapa

    Am decis impreuna cu sotia ca fiul nostru cel mare va urma Colegiul Militar de la Campulung. Nu ca sa urmeze o cariera militara, asta va decide el dupa. Vrem doar sa-i oferim sansa sa invete intr-o scoala cu un mediu sanatos, in care scoala este scoala si disciplina disciplina. Are un an timp sa se pregateasca. Acolo se da admitere, test teoretic si proba fizica.

  • Nu inteleg ce legatura are politica in acest caz/ Da ‘Romania educata ” depinde de noi, ce vina are presedintele ca noi nu vrem sa fim educati??Primarul, politia eta ar trebui sa fie cate unul pe cap de locuitor?

  • Multi dintre cei care comenteaza aici fac confuzie intre scoala si educatie. Asa ca nu ma mira comportamentul tinerilor. Pana la urma ei sunt oglinda societatii. Atat s-a putut…
    Scoala te invata. Parintii insa, te educa. Cat de retard sa fii, sa astepti ca scoala sa ii invete normele sociale, politetea, etc.? Parintii ce plm mai pazesc? Doar sa aduca mancarea acasa? Retarzilor, viata nu e ca in Capra cu trei iezi…

  • Se numeste Ministerul Educației! Deci ministerul educatiei nu face educatie?….cu ce se ocupa totusi? Ne lasa pe noi sa facem confuzie.

  • Efectul cocalarismului, asimilarea culturii tiganesti. Vatmanul inchide usile doar daca ¹ minor nu are 1 bilet, cand vede mai multi se caca pe el ca si controlorii.

  • Sună la 112 și cera intervenția poliției. El mergea încet și soseau polițiștii. Îi luau din zbor pe huligani!

  • La câte rable de tramvaie sunt in Iași care abia se mai târâie, evident ca avea timp poliția sa ajungă din urma tramvaiul ..

  • Exista camere în mijloacele de transport teoretic,singurul lucru ce trebuie făcut identificarea și sancționarea celor ce se fac vinovați.
    Dacă nu sunt luate măsuri lucrurile se repetă la infinit.
    Identificarea pe baza înregistrărilor probabil nu se face în toate cazurile și de aceea faptele se repetă.

  • @Un om
    iunie 15, 2024 la 8:11 pm

    modelele de GT4, M8C, M6D si GT8 nu sunt prevazute cu camere de luat vederi, doar astea noi Bozankaya si Pesa.

  • @Anonim, iunie 15, 2024 la 2:30 pm

    Diferenta dintre educatie si invatamant este egala cu diferenta dintre pension si scoala. Scopul pensionului este ca la final sa faci frumos in societate. Scopul scolii este ca la final sa-ti castigi painea din ce ai invatat.

  • Extraordinar, ce mai face pe indignatul vatmanul din articol! Penibil! Eram intr-un tramvai saptamana trecuta cand un barbat de etnie roma, in ultimul hal de beat, murdar si mirosind puternic a urina a agresat verbal o doamna care era revoltata ca individul o imbrancise si o injurase. Doamna a apelat la vatmanita sa deschisa usile in statie si sa-i spuna betivanului ordinar sa iasa din tramvai. Vatmanita nu a schitat nici un gest desi si alti calatori au intervenit. Si nu e prima data cand vad scene din astea. Nu mai faceti pe revoltatii si pe victimele bai vatmanilor. Stim noi cate parale faceti!

  • scrieti si voi mai clar> un grup de ciori borate au facut dezastru…..asta e ceva normal la ei…sa ne pisham pe ei de borati….

  • Pension in 2024? Probabil ca esti un calator in timp si ai venit de pe la 1800 ca sa comentezi 🙂

  • Politia locala din Iasi, este inexistenta. Parerea mea, sau, eu cred ca aceasta structura exista la nivelul orasului, DOAR pentru a putea fi platite niste salarii foarte mari unor pupincuristi de-ai Primarului. In rest, ei nu au personal si nici dotari. In zilele de weekend, politistii locali nu exista pe nicaieri. Am vrut sa-mi deblocheze o poarta si mi-au spus ca nu au personal, In parc a dat un tanar peste mine cu bicicleta si nu am gasit niciun militian,..ASTA E O STRUCTURA PRIN CARE PRIMARUL PLATESTE CADOURI DE MULTUMIRE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024