Prima pagină » National » Scene incredibile în vârful munților Făgăraș! Turiste lăsate fără corturi și bunuri personale
Scene incredibile în vârful munților Făgăraș! Turiste lăsate fără corturi și bunuri personale

Scene incredibile în vârful munților Făgăraș! Turiste lăsate fără corturi și bunuri personale

31 iul. 2024, 14:00, 1 ,
BZI.ro, în National

După nouă ore de traseu prin Munţii Făgăraş, două turiste au descoperit că le-au fost furate corturile și rucsacurile când s-au întors la locul de campare.

Tinerele au fost astfel nevoite să coboare până la cea mai apropiată cabană, deoarece temperaturile nocturne pot ajunge până la două grade Celsius.

Turiste lăsate fără corturi și bunuri personale în vârful munților Făgăraș

Cele două turiste campaseră lângă lacul Avrig și plecaseră spre crestele Făgărașilor. La întoarcere, au constatat cu stupoare că nu mai erau nici corturile, nici rucsacurile cu provizii, sacii de dormit sau hainele groase.

Fiind deja noapte și frig, au sunat la 112, unde li s-a recomandat să se îndrepte spre un refugiu din apropiere, un container din tablă. Totuși, fără saci de dormit, ar fi înghețat de frig, așa că au decis să coboare până la Cabana Bârcaciu.

Acolo, au fost întâmpinate cu ceai fierbinte, mâncare și o vorbă bună. Tinerele au depus o plângere pentru furt la poliție, dar corturile nu au fost încă găsite și nici autorul nu a fost identificat.

Ce au scris turistele pe rețelele de socializare

Pe o rețea socială, ele i-au avertizat pe amatorii de drumeții să fie atenți la bunurile personale, deoarece și pe munte se fură. Ele și-au exprimat indignarea că hoțul nu a avut nici o remușcare pentru că a lăsat noaptea două persoane fără adăpost într-o zonă montană greu accesibilă.

„Da, dragilor, și pe munte se fură, și se fură fără milă, fără cea mai mică remușcare că ai lăsat noaptea doi oameni la 2 grade fără adăpost, cu toate riscurile care vin la pachet. Un fel de tentativă de omor, cum ar veni,” a scris una dintre femei pe Facebook, potrivit antena3.ro.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
31 iulie 2024
31 iulie 2024