Prima pagină » Titlurile zilei » Scene desprinse din filme, înregistrate video într-un bar din Iași. A primit 8 halbe în cap, apoi a fost spălat de sânge cu 2,5 litri de bere. Procurorii au apelat la interceptări ca să asculte povestea agresorului – FOTO

Scene desprinse din filme, înregistrate video într-un bar din Iași. A primit 8 halbe în cap, apoi a fost spălat de sânge cu 2,5 litri de bere. Procurorii au apelat la interceptări ca să asculte povestea agresorului – FOTO

20 feb. 2024, 02:00, 7 ,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Imagini apocaliptice într-un bar din județul Iași. Un individ a fost lovit de 8 ori cu halba în cap un bărbat cu care intrase în conflict. Dacă nu ar fi intervenit un martor, probabil că victima ar fi fost moartă acum. Judecătorii ieșeni au decis să-l condamne la 5 ani de închisoare

Gheorghe Condurache este un individ din comuna ieșeană Belcești care, probabil, și-a dorit toată viața să joace în filmele de acțiune. Altfel nu se explică de ce s-a dat în spectacol într-un bar în vara anului trecut. Dar să începem cu începutul. Pe 4 iunie 2023, Gheorghe Ciobăniță, un bărbat din comuna menționată anterior, a mers la un bar să-și înece amarul în alcool. A băut vreo 5-6 pahare de vin, de un sfert.

Nu s-ar fi gândit niciodată că ar fi putut fi ultimele din viața sa. În jurul orei 19.00, lângă bar a oprit un autoturism de la volanul căruia a coborât Condurache. Martorii au precizat că acesta se clătina vizibil. Când s-a apropiat de Ciobăniță, Condurache a scos un briceag și s-a prefăcut că îl atacă. A fost un fel de glumă.

Imagini incredibile în barul din Iași

Condurache și Ciobăniță au discutat o vreme. La un moment dat, Condurache a dat un rând de băutură celor care mai erau la bar, iar lucrurile păreau să fie în regulă. Totuși, totul nu a fost decât liniștea dinaintea furtunii. După mai multe pahare de alcool date peste cap, Condurache a început să râdă de burta lui Ciobăniță. Între cei doi a avut loc un schimb de replici. S-au înjurat reciproc, însă Ciobăniță l-a înjurat de mamă pe Condurache. Cel din urmă s-a ridicat de la masă, a mers până la baie, iar când s-a întors, i-a spus că acceptă orice, mai puţin să fie înjurat de mamă.

O halbă în plină figură pentru că a fost înjurat

Imediat după ce i-a spus că este deranjat de înjurătură, Condurache i-a dat o halbă de bere în plină figură lui Ciobăniță. La câteva secunde, a urmat altă lovitură, apoi alta, până când unul dintre martori a intervenit. Condurache nu s-a potolit, din contra, a început să-l amenințe și pe martor. Martorul s-a retras de teamă, iar Condurache a continuat să lovească. Victima sa a ajuns, la un moment dat, pe sol, plină de sânge. Martorul și-a făcut curaj și a intervenit din nou. A pus un scaun între victimă și agresor.

„Văzând că inculpatul intenţionează să îi aplice o nouă lovitură, martorul a luat un scaun, pe care l-a poziţionat cu spătarul între inculpat şi victimă, pentru a evita ca acesta să mai poată lovi victima. Se observă faptul că martorului îi este frică să intervină în altă modalitate, la fel ca celorlalte persoane aflate la faţa locului. Doar în acest context încetează actele de violenţă, după ce inculpatul încearcă să mai lovească victima cu o halbă de bere care ricoşează în spătarul scaunului, spărgându-se. La scurt timp inculpatul s-a întoarce din nou către victimă, încercând să o calce cu talpa, însă o nouă intervenţie a martorului evită agresiunea”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Telefonul agresorului a fost ascultat

Condurache nu s-a oprit aici. A luat o halbă pe care o cumpărase anterior și un PET de bere și a turnat totul pe capul victimei sale.

„În gest de dispreţ, inculpatul a turnat pe capul victimei, care încerca să se ridice de la sol, conţinutul unei halbe de bere şi unei sticle de bere de 2 litri”, se mai arată în rechizitoriu.

Ulterior, s-a urcat în mașină și a plecat. Martorii au sunat la 112, iar Ciobăniță a fost dus la spitalul din Hârlău, apoi a ajuns la Iași pentru că viața i-a fost pusă în pericol. Procurorii au efectuat cercetări în cazul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor. Pentru a afla „povestea” agresorului, procurorul de caz a dispus ca telefonul lui Condurache să fie interceptat. Astfel, anchetatorii au aflat că agresorul a luat legătura cu un bărbat pentru a interveni pe lângă martori. Relatăm mai jos o parte dintre convorbirea telefonică.

„CG: Vezi ce vorbești.
CG: Vezi ce declarații dai acolo: «Domnule, înjura omul nevinovat, îl înjura».
C: Da, băi, dar eu nu știu ce să-i zic? Spun: «Uite, o dat câte o bere la toți acolo și după aceea ăsta l-o înjurat, asta… asta… erau mai mulți acolo».
CG: Omul n-o fost intenționat ca să-i tragă sau…
C: Păi da.
CG: L-o înjurat de părinți, părinții lui îs morți….
C: L-o înjurat de mamă de așa….și asta normal că s-o supărat.
CG: Dar ce să zic, omul n-o fost vinovat… ######! Învață-i pe toți ###### să știe să dea declarații.
M: Da, ăi, am zis, ăi! Mi-o zis și #######, și #####. Domnule, n-o fost vinovat.
CG: Da n-o fost intenționat. M-o scos din sărite (neinteligibil), dă-l dracu să-l ieie.
M: Da, ăi, da! Vedem dacă găsim numărul de telefon”, se arată în rechizitoriu.

Astfel, individul a fost condamnat zilele trecute.

„Condamnă pe inculpatul CONDURACHE GHEORGHE, în prezent aflat în Penitenciarul Iaşi , arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr. 55/UP din data de 07.06.2023, emis de Tribunalul Iaşi, la o pedeapsă de 5 (cinci) ani închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor”, se arată în decizia judecătorilor ieșeni.

Iată că după bătaia dintr-un bar din Iași, un bărbat a fost condamnat.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`