Prima pagină » Titlurile zilei » Scene de-o violență incredibilă în Iași! Un minor și-a legat dușmanul de scaun și l-a bătut cu o bâtă de baseball. Atenție! Informații cu un puternic impact emoțional!

Scene de-o violență incredibilă în Iași! Un minor și-a legat dușmanul de scaun și l-a bătut cu o bâtă de baseball. Atenție! Informații cu un puternic impact emoțional!

02 aug. 2024, 02:00,
Cosmina Puiu, în Titlurile zilei

Scene incredibile, surprinse la Iași. Un minor și-a legat dușmanul de un scaun și l-a bătut cu bestialitate cu o bâtă de baseball. Minorul a fost propus ieri, 1 august 2024, pentru arestare preventivă

Atac precum în filmele de groază, în casa unei bunicuțe din comuna Bivolari. George Mihai Chelea, în vârstă de 17 ani, este individul care a constituit scena. Totul s-a petrecut într-un mod straniu, când minorul și-a chemat „dușmanul” în casa bunicii sale pentru a avea o discuție vizavi de un conflict mai vechi. Totul a degenerat și s-a transformat într-un adevărat coșmar.

Un minor și-a legat dușmanul de scaun și l-a bătut cu o bâtă de baseball

La această scenă au mai asistat două persoane, care erau și rude cu victima, însă nu au intervenit în niciun fel. Inculpatul a fost acuzat de lipsire de libertate și lovire sau alte violențe și a fost prezentat Judecătoriei Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„În baza plângerii formulate de persoana vătămată, prin ordonanţa organelor de cercetare penală, din data de 30.07.2024, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 1 Cod pen., şi lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1,3 lit. a, b Cod pen. În urma efectuării cercetărilor, prin ordonanţa din data de 01.08.2024, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de o persoană de gen masculin, sub aspectul comiterii în concurs real şi în stare de minoritate a infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 2, alin. 21 lit. b Cod pen., și lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1,3 lit. a, b Cod pen., cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod pen. şi art. 113 alin. 3 Cod pen., reţinându-se, până la acest moment procesual, următoarele: în data de 24.07.2024, în jurul orei 20:00, inculpatul minor a invitat-o pe persoana vătămată de gen masculin, de asemenea minoră, la domiciliul său, împrejurare în care ar fi agresat-o fizic prin aplicarea unor multiple lovituri cu un obiect contondent în zona capului, membrelor și spatelui, fiindu-i provocate victimei leziuni traumatice a căror gravitate a fost evaluată printr-un număr de 21-23 de zile de îngrijiri medicale. Ulterior, ar fi încercat să o încătușeze pe persoana vătămată, iar când aceasta s-a opus, inculpatul i-ar fi pus o sabie în zona gâtului, cu scopul de a-i înfrânge rezistenţa şi în cele din urmă i-ar fi aplicat o cătuşă pe mâna stângă, iar pe cealaltă prinzând-o de un obiect de mobilier, lipsind-o de libertate pentru aproximativ 10-20 de minute. Prin ordonanţa organelor de cercetare penală, din data de 31.07.2024, s-a dispus reţinerea prezumtivului autor pentru o durată de 24 de ore, iar la data de 01.08.2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a sesizat Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile. Cercetările sunt continuate pentru întregirea situaţiei de fapt şi descoperirea adevărului judiciar. Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţiei de nevinovăţie. Victima a fost analizată de către cei de la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, unde i s-a eliberat un certificat medico-legal cu 20 de zile de îngrijiri medicale”, a transmis procurorul Ștefan Fânariu, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Ce spune apărătorul minorului?

Codrin Stupariu, avocatul minorului, susține faptul că măsura de arestare preventivă i se pare mult prea aspră, deoarece nu mai este cunoscut cu alte antecedente penale.

„Pe fondul consumului de alcool, rudele persoanei vătămate împreună cu inculpatul l-au chemat pe acesta la domiciliu pentru a rezolva o problemă mai veche. Ulterior, toată discuția a degenerat, însă martorii ar fi trebuit să intervină pentru a aplana conflictul. Propunerea de arestare preventivă mi se pare exagerată, deoarece vorbim de o persoană minoră, fără antecedente penale”, a declarat avocatul minorului, Codrin Stupariu.

Mai mult, avocatul Codrin Stupariu menționează și faptul că despăgubirile morale cerute de către familia victimei sunt mult prea mari. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu individul care a constituit o scenă de groază la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *