Prima pagină » Local » Scene de o violență extremă, în Iași! Un adolescent a scăpat de pușcărie, după o tentativă de omor! Din cauza vârstei, judecătorii ieșeni n-au avut ce face: minorul a fost trimis într-un centru de reeducare!

Scene de o violență extremă, în Iași! Un adolescent a scăpat de pușcărie, după o tentativă de omor! Din cauza vârstei, judecătorii ieșeni n-au avut ce face: minorul a fost trimis într-un centru de reeducare!

24 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un adolescent a fost pedepsit de către magistrații ieșeni, după ce a fost acuzat de tentativă de omor. Procurorii au spus că Mihai Andrei L. ar fi încercat să ucidă un cunoscut, la rândul său minor. Individul a fost obligat, alături de părinții lui, să-i plătească victimei daune morale

Scene de o violență extremă, în Iași! Un adolescent a fost pedepsit de judecători, după ce a vrut să-și omoare un prieten! Minorul a intrat în bucluc după ce s-a pierdut cu firea și a avut o dispută verbală cu un amic. Băiatul a reacționat extrem de violent, după un conflict aparent banal.
Astfel, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au emis sentința în cazul lui Mihai Andrei L.

„Instanța ia față de inculpatul Mihai Andrei L. măsura internării într-un centru educativ vreme de doi ani pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Menține măsura arestului preventiv dispusă față de inculpatul Mihai Andrei L.”, au menționat magistrații ieșeni.

Scene de o violență extremă, în Iași: adolescentul, obligat la daune morale către victimă

Pe lângă pedeapsa aplicată de judecători, adolescentul a fost obligat, alături de părinții lui, să-i achite daune victimei.

„Instanța admite acțiunea exercitată de către partea civilă Adrian Gabriel F., prin reprezentantul legal. În acest sens, îl obligă pe inculpatul minor Mihai Andrei L., în solidar cu părțile responsabile civilmente, la plata către partea civilă Adrian Gabriel F. a sumei de 2.000 de lei, cu titlu de daune morale”, au adăugat magistrații.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Acuzat de procurori că a încercat să-și omoare un prieten!

Procesul lui Mihai Andrei L. a început pe 23 martie 2020. Asta, după ce minorul a fost reținut pe 20 februarie 2020, iar, mai apoi, a fost arestat preventiv, el fiind dus în Penitenciarul Tichilești. Minorul a intrat în vizorul anchetatorilor în luna februarie a acestui an. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au precizat că, atunci, în urma unui conflict spontan pe care l-a avut cu un alt minor, Adrian Gabriel F., adolescentul l-a lovit pe rivalul său. Autoritățile au fost alertate cu privire la producerea incidentului printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.
La fața locului s-au deplasat echipaje medicale și de Poliție. Victima a beneficiat de primul ajutor din partea echipajului SMURD, iar, mai apoi, a fost transportată de urgență la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași.

Leziuni grave suferite de către victimă

Medicii care au îngrijit victima, au constatat că aceasta a suferit leziuni de natură a-i pune viața în pericol. La scurt timp, oamenii legii au demarat ancheta și, astfel, au ajuns la adolescentul Mihai Andrei L. Acesta a fost ridicat și dus la audieri, iar, mai apoi, la Institutul de Psihiatrie pentru efectuarea unei expertize medicale. Ulterior, minorul a fost reținut pentru 24 de ore.

Procurorii ieșeni au propus arestarea preventivă a acestuia, iar judecătorii au admis solicitarea pe 21 februarie. Astfel, adolescentul a ajuns să fie încarcerat în Penitenciarul Tichilești, sub acuzația de tentativă de omor. Anchetatorii spun că, în ultimii ani, tot mai mulți minori din județul Iași au fost cercetați, trimiși în judecată și condamnați după fapte similare. De altfel, în ultimele luni, cel puțin trei adolescenți au ajuns în atenția oamenilor legii, în urma unor conflicte grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024