Prima pagină » Local » Scene de o gravitate uluitoare în primărie. Un consilier local a instigat lumea la violență. Expresii jignitoare folosite în Consiliul Local – VIDEO

Scene de o gravitate uluitoare în primărie. Un consilier local a instigat lumea la violență. Expresii jignitoare folosite în Consiliul Local – VIDEO

29 feb. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Local
Scene de o gravitate uluitoare în primărie. Un consilier local a instigat lumea la violență. Expresii jignitoare folosite în Consiliul Local - VIDEO

Ședințele Consiliului Local Iași s-au transformat în adevărate scene de luptă între aleșii Iașului. Consilierul PNL Răzvan Timofciuc a reușit performanța de a fi cercetat de Comisia Juridică pentru scandalurile și postările folosite pe rețelele sociale în timpul ședințelor de plen. Timofciuc l-a jignit și pe viceprimarul Radu Botez într-un schimb de replici. Viceprimarul a răbufnit însă și l-a apucat de umeri pe junele recalcitrant

Scene de o gravitate uriașă petrecute ieri în timpul ședinței Consiliului Local Iași. Actorul principal a fost și de această dată junele scandalagiu Răzvan Timofciuc. Acesta a reușit să instige mai mulți aleși locali și să-i provoace să facă gesturi necugetate. Timofciuc, unul din cei mai slabi aleși locali din ultimele mandate, a ajuns să-i atace verbal pe toți cei care au un punct de vedere diferit de al său și chiar să-i instige împotriva sa.

Ieri, Răzvan Timofciuc a avut un schimb dur de replici cu viceprimarul Radu Botez, conflictul dintre cei doi degenerând. Timofciuc a ajuns să-l ia peste picior pe Radu Botez și să-l catalogheze cu apelativul „nesimțit”. Din păcate, Radu Botez a reacționat și l-a luat de după umeri pe consilierul liberal.
Scandalul a plecat de la un schimb de replici ațâțat de Timofciuc. Liberalul i-a reproșat viceprimarului că nu a reușit să rezolve problema Planului Urbanistic General (PUG) al Iașului, folosind un ton care nu face cinste funcției pe care o ocupă.

De unde a plecat conflictul?

Totul a plecat de la o serie de proiecte depuse de Răzvan Timofciuc. Unul dintre acestea aviza o serie de reglementări în trafic. Radu Botez a arătat că Timofciuc propune în zona Cotnari un sens giratoriu, obiectiv care este o adevărată prostie. Radu Botez a susținut că sunt o serie de reglementări care impun un sens giratoriu, iar proiectul lui Timofciuc este total greșit.

„Am obosit de la astfel de prostii făcute la colțul mesei la un pahar de lapte. Eu sper ca ieșenii să vadă aceste lucruri și poate că la alegerile viitoare să fie un consiliu cu persoane care sunt capabile să propună proiecte pentru întreaga comunitate și nu unii care vin cu treceri de pietoni și sensuri giratorii. Este deranjant că vine cineva cu o propunere cu trei hârtiuțe și noi ne pierdem timpul. Ați fost o rușine pentru acest Consiliu în ultimii patru ani”, i-a transmis Radu Botez lui Răzvan Timofciuc.

Replica de prost gust a lui Timofciuc a avut darul de a stârni și mai multe reacții din partea aleșilor locali.

„Ce au tăbărât pesediștii pe mine. Radu Botez este profesionistul care se ocupă de patru ani de PUG și nu a trimis nicio adresă la Ministerul Culturii”, a susținut Timofciuc, nemulțumit de faptul că proiectul său a fost demontat de CL.

Limbaj trivial al liberalului. L-a insultat pe viceprimar

Într-o pauză de consultări, Timofciuc a continuat cu atacurile și l-a catalogat pe Radu Botez drept „nesimțit”. Din păcate, viceprimarul a reacționat și l-a luat de după umeri pe Timofciuc, cerându-i să plece acasă.

„Îl admir pe domnul primar că rezistă la insultele repetate ale domnului Timofciuc. Eu nu am rezistat, ați văzut cu toții momentul în care m-a insultat. M-a făcut nesimțit și nu vreau să mai dialoghez cu el. Nu are niciun rost. Ar trebui să avem un consiliu de oameni responsabili. Răzvan Timofciuc nu bagă decât bățul prin gard și asta conduce la o atmosferă tensionată. Este foarte greu să avem răbdare la așa-zise proiecte fără nicio notă de fundamentare, care nu respectă elemente juridice. Suntem nevoiți să suportăm tot felul de propuneri aberante”, a menționat Radu Botez după incident.

Timofciuc nu s-a oprit și a continuat jignirile la adresa viceprimarului, cerând ca acesta să meargă la un control psihiatric.

Anchetat de Comisia Juridică

Timofciuc a lipsit mai bine de jumătate de oră din sala de ședințe alături de Etienne Ignat și Vlad Ghizdovăț în momentul unor proiecte urbanistice și a unor schimburi de terenuri. Cei trei au stat ascunși pe holuri, după ce au primit ordin de la deputatul zero Marius Bodea să nu le voteze.

Ulterior, în timpul ședinței, Timofciuc s-a victimizat pe o rețea de socializare în urma incidentului cu viceprimarul Iașului, în loc să fie atent la ședința de plen. În aceste condiții, Mihai Gavril, președintele de ședință, a cerut sancționarea acestuia de plenul Consiliului Local, respectiv de membrii Comisiei Juridice a plenului instituției.

„Protestez oficial asupra modului de comportament al domnului Răzvan Timofciuc. În acest moment a postat pe contul său de socializare o modalitate incalificabilă de ofensare a unui coleg de-al nostru, fapt pentru care solicit președintelui Comisiei Juridice declanșarea procedurii disciplinare împotriva domnului consilier. El nu face parte din primărie. Solicit Executivului să se constituie parte civilă împotriva dumneavoastră. Este o mizerie, o porcărie. Răzvan Timofciuc a depășit orice limită și rog să se înceapă procedura disciplinară împotriva sa”, a spus Mihai Gavril.

La începutul săptămânii viitoare, Timofciuc va fi convocat în Comisia Juridică pentru a da explicații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 octombrie 2024
11 octombrie 2024