Prima pagină » Titlurile zilei » Scene de groază, la o mănăstire din Iași, după ce un bărbat a fost luat în coarne de un taur! Dezvăluirile făcute de familia victimei aruncă în aer obștea monahală: „Paisie este un preot foarte parșiv” – EXCLUSIV

Scene de groază, la o mănăstire din Iași, după ce un bărbat a fost luat în coarne de un taur! Dezvăluirile făcute de familia victimei aruncă în aer obștea monahală: „Paisie este un preot foarte parșiv” – EXCLUSIV

22 iul. 2024, 02:00, 25 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

O serie de scene de groază au avut loc sâmbătă, 13 iulie 2024, la Mănăstirea Bârnova. Vasile Florea, un bărbat în vârstă de 66 de ani, care se îngrijea de animalele mănăstirii, a fost atacat de un taur. Din cauza rănilor suferite, bărbatul a fost internat inițial la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, iar mai apoi la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași, stare sa fiind una gravă. Familia victimei susţine că stareţul mănăstirii, părintele Paisie, ar încerca să mușamalizeze accidentul de muncă.

Familia lui Vasile Florea îi aduce acuze grave părintelui Paisie: „Nu se poate să își bată joc de el o viață întreagă și acum să mintă cu nerușinare”

Familia lui Vasile Florea, bărbatul atacat de taurul de la Mănăstirea Bârnova, îi aduce acuze grave starețului, care ar fi fost de numeroase atenționat că animalul este foarte violent, doar că părintele Paisie nu a luat niciun fel de măsuri. Mai mult, familia susține că starețul încearcă să ascundă accidentul de muncă, deoarece Vasile Florea lucrează la mănăstire de 20 de ani, dar până în 2018 nu a fost angajat cu acte.

„Pe data de 13 iulie, în jurul orei 16:30, s-a întâmplat accidentul cu Florea Vasile în timpul serviciului, la Mănăstirea Bârnova. El avea grijă de animalele mănăstirii, în timpul în care a vrut să le închidă în țarc, un taur din cireada de vaci l-a atacat. Taurul era periculos, victima i-a atras atenția legat de acest aspect starețului, dar dânsul nu a luat în considerare, iar acum minte cu nerușinare. Sunt martori care au fost fugăriți de acest taur. Are în jur de 1.000 de kilograme. Părintele stareț se ascunde pentru că cei de la ITM au văzut că Florea Vasile primea pe cartea de muncă 2.200 de lei, iar preotul îi dădea 1.000 de lei pe lună, restul și-i băga el în buzunar. Pe fișa postului scria paznic clădiri, iar el toată viața a avut grijă de animale, nu a fost niciodată paznic la clădiri. Nu se poate să își bată joc de el o viață întreagă și acum să mintă cu nerușinare. Părintele Paisie este un preot foarte parșiv, Florea Vasile este angajat din 2000 la el și preotul i-a făcut carte de muncă din 2018 și nu i-a trecut restul din urmă”, a declarat familia victimei.

Scene de groază la o mănăstire din Iași! Stareţul vine cu explicaţii: „A bătut taurul și el l-a luat în coarne”

Vasile Florea a ajuns în seara de 13 iulie 2024, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, prezentând traumatism cranio-cerebral, fracturi costale, contuzii pulmonare, contuzie abdominală. În prezent, bărbatul este internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași.

„A fost transportat de urgență la spital unde s-a constatat că are fracturi costale multiple, traumatism cranio-cerebral, contuzii pulmonare, contuzie abdominală și numeroase leziuni externe. La spital, l-au ținut internat trei zile după care i-au dat drumul acasă, în aceeași stare cu care a venit cu diagnosticul de coaste rupte, spunând că nu are ce să-i facă și i-au dat doar niște calmante că tratament. A doua zi de la externare, a fost transportat din nou la spital unde s-a constatat același lucru, că prima dată, cu toate că el se simțea rău în continuare, și l-a trimis acasă. Vineri dimineață, i s-a făcut rău, a fost la un pas de preinfarct cu tensiune 24, l-au transportat de urgență la spital unde s-a constatat din nou același lucru. La insistențele noastre și ale doctorului de pe ambulanță, a fost transferat la Boli Infecțioase, unde s-a constatat că prezintă o infecție în corp, care momentan nu știm unde este localizată, el se află sub investigații și starea lui momentan este stabilă. Din spitalul anterior, «Sf. Spiridon», unde a fost dat acasă de două ori, nici măcar nu ne-au anunțat că pacientul poate dezvolta o infecție interioară care poate duce la deces. Știrile care au fost publicate pe data de 14 nu pot fi luate în considerare, deoarece acest om prezintă o stare gravă care nu a fost constatată la spital”, a declarat familia bărbatului.

Reporterii BZI s-au prezentat duminică, 21 iulie 2024, la Mănăstirea Bârnova, unde au discutat cu starețul. Părintele Paisie a declarat că Vasile Florea se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul în care a fost atacat de taur. Întrebat dacă bărbatul era angajat drept paznic, și nu îngrijitor al animalelor, starețul a refuzat să răspundă.

„Tot ce vă pot eu spune e că dânsul a fost sub influența băuturilor alcoolice, era foarte băut. Nu avea ce căuta la serviciu, fiind zi de sâmbătă, era ziua lui liberă. Nu știu ce a căutat la serviciu, dar a bătut taurul și el l-a luat în coarne. Taurul, când ești în stare avansată de ebrietate, simte. Nu s-a spus nicăieri gradul de alcoolemie pe care îl avea”, a declarat stareţul mănăstirii din Iaşi, acolo unde în urmă cu mai bine de o săptămână au avut loc o serie de scene de groază.

Comentarii
  • Daca era taurul comunal, l-ar fi luat in… altceva. L-ar fi durut si mai tare. Asa, a scapat ieftin.

  • o fi vreun semn ……………….

  • niste idioti, din familie s au gandit sa faca rost de niste bani pe seama accidentarii vacarului etilic aflat in ziua libera, dar in fata taurului

  • 🐷Mult-Prea-Cuvinciosul Pamphilie

    Ce rol au fucking mănăstirile?! De ce mai există asemenea ” adunături” demne de Evul Mediu timpuriu. Ințeleg, ele erau la modă pe la 1300 e.n.(era noastră) dar acum cand oamenii civilizați vor sa meargă pe planeta Marte,mănăstirile sunt depășite.
    2. Tipul rănit era incadrat ca paznic dar rânea la vaci,capre…
    SE POATE VERIFICA SI APLICA AMENDĂ;ETC
    3. Ce e ălă stareț?! Suntem in Evul Mediu? Pe ăștia îi mai controleaźă cineva?!
    Știați că acești călugări și călugărițe sunt plătiți de la buget sau că din ceea ce produc( branză, carne, lumanări,etc) călugării nu dau un 1 leu impozit la bugetul de stat ?!
    Trebuie stopat acest fenomem demn de lumea întunecată a Evului Mediu.
    P.s: Super fain articolul! Sunteti singurul ziar care a arătat lumii si partea intunecată a acestui caz de la mănăstirea Bârnova( bani sustrași de stareț,), bătrânul accidentat incadrat ca paznic(???)dar el era obligat se intre la animale cu grad mare
    de periculozitate( fucking TAUR de 1000kg), de norme MTSM/PSI nici nu mai trebuie amintit,parcă e caz penal să nu-i dai omului toată leafa la final de lună,etc

  • Duhovnicul PREAAAcushernic

    „Paisie este un preot foarte parșiv”- greșit, orice popa= mare parsiv

  • Soarta alcoolicilor si in general a drogatilor de orice fel: să fie exploatati de indivizi fără Până la moarte.

  • Sistemul este putred și oamenii sunt o adunătură fe idioți uituci !, vă aduc aminte că BOR a fost cea mai mare entitate care deține sclavi , robi pe care îi exploata la sînge !, nu numai sclavițigani ci și romănii erau sclavii BOR !, bisericile mănăstirile aveau in proprietate sate intregi cu tot cu oameni care erau obligați la minci grele ….., BOR a fost ultima entitate care a eliberat robii obligată cu forța fiind !, apucăturile fețelor de sute de ani pină în prezent sunt de a axploata , jefui și prosti proștii , ei doar adună și adună și adună , au mîinile greblă , buzunare și saci făra fund !, dintodeauna au trădat și vîndut poporul și au fost de partea puterii politice , singura lor grijă adevarata a fost creșterea puterii de control și a averilor bisericești !, pe voi vau prosti și vă prostesc cu povești în timp ce vă fac la buzunare și nu numai

  • Si cainele te ataca daca esti baut.

  • Pacientul nu are ce cauta la infectioase. E un pacient chirurgical…si chiar daca a facut o infectie, trebuia monitorizat intr-o sectie de chirurgie generala,sau toracica sau neurochirurgie..medicina lui peste….dar nu ma mai mira nimic..

  • Problema este diagnosticul gresit si trimiterea acasa a unui pacient care putea fi tratat numai in spital.

  • Starețul trebuie DEMIS ! VREM CONTROL LA M-REA BÂRNOVA

    La mănastire stau doar ăia care nu au niciun viitor. Femei sau bărbați proveniți din casele de copilași / orfelinatele groazei, mulți dintre ei au fost abuzați psihic sau fizic
    ( bătăi,violuri,etc) și ajunși la mănăstire ajung să fie exploatați și acolo de călugării sau călugărițele mai bătrâne( așa zisele zgripțuroaice).
    De multe ori sunt băgați intr-o chilie mai mulți călugări/ călugărițe…ce se intàmplă acolo nimeni nu mai știe ! :((

  • L-a simțit taurul că era în ziua lui liberă și n-avea ce căuta la muncă băut.

  • Bisericile si manastirile sunt locurile cu cea mai mare densitate de creduli, inculti si sarlatani si cea mai mica densitate de muncitori.

  • Solutia pe viitor e să avem niste ministri pocăiti care să desființeze aceste așa zise așezăminte monahale
    ( mănăstiri) de pe intinsul patriei noastre, să fie exact ca în Franța: biserica + mănăstirile să nu mai fie subvenționate de către statul român( adică noi) ci să se autofinanțeze din lumanari,nunti,botezuri,vrăji,deschideri de cavouri și furatul aurului( vezi cazul manăstirii Putna,cand egumenul aka starețul.. a dezgropat pe Stefan cel Mare și a furat coroana de aur a domnitorului Moldovei). Starețul de la Putna spunea că a topit coroana și a folosit aurul la aurirea unor icoane(??). Mai mult ca sigur a vandut-o pe bani grei.
    Tolomacul de stareț( egumen) bucovinean a distrus/ instrăinat o comoară neprețuită, poate singura coroană a celui mai mare domnitor din Romania.
    Cu asta se ocupă unii stareți de prin mănăstiri. Amin

  • Banii..comedia..banii..tragedia…banii..Romania…

  • Ce privire plină de ură aruncă jigodia de șobolan batrin înpuțit !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *