Prima pagină » Titlurile zilei » Scene de groază la Iași. Un bărbat a stat o noapte întreagă lângă cadavrul soției sale fără să se poată mișca. Tânăra de 39 de ani a fost găsită moartă într-un beci, cu mâinile deasupra capului

Scene de groază la Iași. Un bărbat a stat o noapte întreagă lângă cadavrul soției sale fără să se poată mișca. Tânăra de 39 de ani a fost găsită moartă într-un beci, cu mâinile deasupra capului

03 sept. 2024, 02:00, 5 ,
Dragoș SAVIN în Titlurile zilei

O tânără de 39 de ani a fost găsită moartă într-un beci din comuna Focuri. Femeia se afla lângă soțul ei, cel din urmă fiind semiconștient. Gazul toxic emanat de mustul aflat în fermentație ar fi ucis-o. Polițiștii au deschis un dosar penal și fac acum verificări pentru a stabili cum s-a produs tragedia

Tragedie în comunitatea lipovenească din comuna Focuri. Ana Maria, o tânără în vârstă de 39 de ani, a murit subit după ce a coborât în beciul în care pusese mustul la fermentat. Tragedia s-a petrecut, cel mai probabil, în cursul nopții trecute, însă abia ieri dimineață, în jurul orei 08:30, a fost făcută descoperirea macabră. Scenele surprinse de o vecină de-a tinerei sunt greu de descris în cuvinte. Ana Maria era moartă în beci, lângă soțul ei care abia mai respira.

„Eu i-am sunat de dimineață, dar nu au răspuns. Am crezut că sunt plecați. După, am mers la ei și am intrat în beci. Ea era rece, moartă, cu fața în sus și mâinile deasupra capului, iar Nifiodi (soțul tinerei n.r.) era lângă ea, întins pe jos, dar pe o parte. Abia respira. Am strigat repede, să vină vecinii, să-l scoată pe el măcar. El nu se putea mișca. Afară, și-a revenit până a venit salvarea, dar ea era moartă”, a spus o vecină de-a celor doi soți.

Tânăra de 39 de ani a fost găsită moartă într-un beci, lângă soț

Bărbatul a fost transportat la spital, însă pentru femeie nu s-a mai putut face nimic. Medicii au declarat decesul, iar trupul neînsuflețit a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie. Medicii legiști trebuie să stabilească cum a murit femeia, deși lucrurile sunt destul de clare. Cel mai probabil, moartea a survenit din cauza monoxidului de carbon emanat de mustul în fermentație. Polițiștii ieșeni au deschis un dosar penal în acest caz.

„La data de 2 septembrie a.c., în jurul orei 09:05, polițiștii au fost sesizați despre faptul că au fost găsite două persoane în pivnița locuinței lor din comuna Focuri, respectiv o femeie care era decedată și un bărbat care prezenta semne vitale. La fața locului s-au deplasat atât polițiștii, cât și un echipaj al ambulanței care, în urma manevrelor de resuscitare, a constatat decesul femeii. Bărbatul a fost transportat la spital, fiind găsit conștient.  Din primele cercetări, nu există suspiciuni cu privire la comiterea vreunei infracțiuni, în interiorul pivniței, cei doi fiind găsiți lângă butoaiele de vin care fermentau. În cauză, se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a întregii situații de fapt, urmând a fi dispuse măsuri legale”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Femeia a adus pe lume cinci copii. Toți au ajuns în grija statului

Nifiodi și Ana Maria Maxim au avut împreună cinci copii. De pe 27 octombrie 2023, cei cinci minori au fost luați în regim de urgență de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, pentru că erau crescuți în condiții inumane. Anul trecut, când reprezentanții DGASPC au ajuns la domiciliul celor doi soți, femeia era în stare avansată de ebrietate, iar copiii ar fi spus că vor să ajungă într-o familie unde nu se consumă alcool și pot avea liniște. Trebuie precizat faptul că minorii, doi băieți și trei fete au vârste cuprinse între 13 și 4 ani și se află în familii diferite, pe raza județului Iași. Tânăra de 39 de ani a fost găsită moartă într-un beci și va fi înmormântată la Focuri, zilele viitoare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`