Prima pagină » Titlurile zilei » Scene de groază într-o casă din Iași. O femeie a dormit aproape două luni lângă cadavrul iubitului ei: „Când am intrat în casă, l-am văzut putrezit pe pat, iar ea a ieșit goală pușcă înaintea mea” – EXCLUSIV/FOTO

Scene de groază într-o casă din Iași. O femeie a dormit aproape două luni lângă cadavrul iubitului ei: „Când am intrat în casă, l-am văzut putrezit pe pat, iar ea a ieșit goală pușcă înaintea mea” – EXCLUSIV/FOTO

21 iun. 2023, 02:00, 3 ,
Cosmina PUIU/ Lucian SAVA în Titlurile zilei

Scene de groază într-o casă din județul Iași. O femeie a dormit aproape 2 luni lângă cadavrul iubitului ei, spunând tuturor vecinilor că este la spital. Mărturiile rudelor sale sunt de-a dreptul halucinante

Viața bate filmul. În casa în care locuiau Valentin Mihai Leahu și concubina lui, Aurica, din comuna ieșeană Scânteia, s-au petrecut scene de coșmar. Totul a pornit în urmă cu aproximativ 2 luni, când inima lui Valentin, în vârstă de 72 de ani, a încetat să mai bată. Singurul lor venit era pensia lui, iar vecinii sunt înspăimântați de ideea pe care a avut-o femeia. Nu a spus nimănui ce s-a întâmplat și l-a ținut în pat până ieri dimineață, când a intrat o rudă de-a lor în casă și a descoperit cadavrul.

O femeie a dormit aproape două luni lângă cadavrul iubitului ei

Valentin Mihai Leahu sau Vali, așa cum îl alinta Aurica, a lucrat ca șofer prin poliție, iar fratele său a fost colonel. Pe vremuri era un om respectat în Satu Mare. Acolo și-a petrecut tinerețea. Așa s-au cunoscut cei doi iubiți. Dar de vreo 5 ani stăteau în comuna Scânteia, în casa femeii care i-a cununat la biserica din sat, fiindcă ei nu aveau nicio proprietate. Au început să bea alcool și trăiau de pe o zi pe alta. De ceva timp, el stătea la pat și ea „îl îngrijea”.

Totul a părut normal până când vecinii au descoperit că ea venea săptămânal cu câte un bax de spirt acasă, pe care îl consuma, iar apoi cerea de mâncare prin vecini. Elena Aniculăesei, nașa lor de cununie, și-a amintit că undeva pe la începutul lunii mai se plângea că soțul său nu mai dă semne că ar trăi. După a venit cu o pistă incredibilă, spunându-le că e internat în spital, la Iași.

„Dimineața am intrat la ea în casă, fiindcă mi-a cerut ceva de mâncare. Am zis să le duc. Ea era beată. Am pornit blițul la telefon, că ei nu mai aveau becuri în casă, iar când am intrat l-am văzut putrezit pe pat, iar ea a ieșit goală pușcă înaintea mea. M-am speriat și am fugit. În spatele meu, ea țipa după mine să aștept și să vorbim. Dar n-am mai băgat-o în seamă. Am anunțat ce s-a întâmplat. Când au ajuns polițiștii ea era și mai beată. Cred că a mai consumat o sticlă de spirt între timp. E de ceva timp cu băutura în cap. L-a ținut în casă, pentru că știa că nimeni nu prea intră la ei. I-a vrut pensia, că ea nu avea cu ce să trăiască altfel. El avea vreo 14 milioane (n.r. – lei vechi, 1.400 de lei)”, mărturisește înspăimântată nașa lor, Elena Aniculăesei.

Poliția a deschis o anchetă

Polițiștii au intrat pe fir și au deschis o anchetă. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje care au efectuat cercetări în vederea stabilirii întregii situații. Ușile de la casă au fost sigilate, iar femeia a fost transportată la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, pentru a i se efectua o expertiză psihiatrică.

„La data de 20 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea au fost sesizați, prin apel unic de urgență 112, cu privire la faptul că un bărbat ar fi decedat la domiciliul de pe raza comunei Scânteia. A fost emisă ordonanța de efectuare a necropsiei medico-legale, în vederea stabilirii cauzei decesului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Trupul neînsuflețit al bărbatului se afla în stare de putrefacție și a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, pentru efectuarea necropsiei. Rămâne de văzut ce detalii vor mai descoperi oamenii în legii în cazul femeii care a dormit aproape 2 luni lângă cadavrul iubitului ei.

Comentarii
  • Bine ca ati vazut doar voi poza,astia din redactie,si la cititori o puneti acoperita,ce castigati daca ati pus poza in ceata?

  • Au ferit obsedati ca tine, HFH să isi satisfacă poftele necrofile! Vai de capul unor nenorociti ca tine care umblă liberi pe străzi!

  • Femeia a lucrat ca si contabila la o firma din localitate ! Intocmea actele, facea totul pana la nivel de balanta !
    Contabilitatea e o meserie dura, de aia multe contabile aluneca pe panta alcoolului !
    Unde duce bautura, cu ceva ani in urma era o femeie respectata…toate astea din cauza meseriei 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`