Prima pagină » Titlurile zilei » Scene de groază în Iași. O femeie era cât pe ce să fie violată în plină stradă. Făptașul s-a apucat s-o mângâie în zona intimă ziua în amiaza mare. Nu a scăpat până nu a sunat la poliție

Scene de groază în Iași. O femeie era cât pe ce să fie violată în plină stradă. Făptașul s-a apucat s-o mângâie în zona intimă ziua în amiaza mare. Nu a scăpat până nu a sunat la poliție

10 aug. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

O serie de scene de groază au avut loc în Iași, acolo unde o femeie era cât pe ce să fie violată în plină stradă. Făptașul este un tânăr în vârstă de 20 de ani care, după ce a ieșit de la muncă, a acostat-o pe ieșeancă și a pipăit-o în zonele intime. Totul s-a petrecut în plină zi.

Scene de groază în Iași. O femeie era să fie violată chiar în plină stradă

O ieșeancă a trăit un adevărat coșmar în data de 7 iunie 2024, în jurul orei 17.00. Femeia se afla în zona parcării auto ce aparține supermarketului Kaufland din zona Nicolina, mai precis la intersecția străzii Mitropolit Varlaam cu Bulevardul Nicolae Iorga, când un individ în vârstă de 20 de ani a abordat-o. Tânărul a constrâns-o pe femeie, s-a apropiat de ea pe la spate și astfel a reușit să o mângâie cu palmele, în repetate rânduri, în zonele intime ale corpului, respectiv în zona genitală și a feselor, adresându-i tot felul de cuvinte obscene. Bărbatul i-a pus victimei mâinile pe sâni, timp în care aceasta a început să strige după ajutor. Văzând că femeia strigă și poate atrage atenția, Andrei David Cazacu i-a dat drumul. Toate aceste mângâieri și vorbele rostite de bărbat i-au produs ieșencei o profundă stare de temere. Femeia a reușit să scape cu mare greu din mâinile bărbatului și a sunat la poliție. Cu ajutorul victimei, polițiștii au reușit să-l identifice pe Andrei David Cazacu.

Andrei David Cazacu este mare consumator de alcool

După ce a fost identificat de polițiști, Andrei David Cazacu a fost internat la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, iar vineri, 9 august 2024, a fost expertizat și s-a constatat că avea discernământ atunci când a abordat-o și pipăit-o pe victimă. Din anchetă, reporterii BZI au aflat că Andrei David Cazacu are 20 de ani și locuiește alături de familia sa în localitatea Jijia, comuna Golăiești, județul Iași. Deși are doar 20 de ani, tânărul este consumator de băuturi alcoolice, ajungând ca zilnic să bea chiar și peste 10 litri de bere. Când a sărit pe ieșeancă și a început să o pipăie, tânărul ieșise de la muncă și consumase o cantitate însemnată de alcool chiar în apropierea supermarketului. La prima vedere, Andrei David Cazacu nu părea un posibil violator. Acesta locuia împreună cu familia sa, tânărul având încă trei frați și două surori. Băiatul părea să nu aibă vicii, doar că în ultima vreme a început să consume alcool.

Andrei David Cazacu a fost reținut pentru 24 de ore

În urma audierilor, polițiștii au decis să-l rețină pentru 24 de ore pe Andrei David Cazacu.

Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 07.06.2024 s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală prev. de art. 219 alin. (1) Cod pen., iar în urma efectuării cercetărilor, prin ordonanța din data de 09.08.2024 a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de o persoană de gen masculin, sub aspectul comiterii acestei infracțiuni, reținându-se în esență următoarele: În data de 07.06.2024 în jurul orei 17:00, persoana vătămată de gen feminin se deplasa singură și pe jos pe raza mun./jud. Iași, către adresa de domiciliu dinspre locul de muncă, iar în timp ce se afla la intersecția străzilor M. Varlaam și bd. Nicolae Iorga, inculpatul s-ar fi apropiat din spate de aceasta și prin constrângere fizică, ar fi prins-o strâns cu brațele de corp, ar fi atins-o în repetate rânduri în zona sânilor și cea genitală, ulterior prinzând-o cu o mână de zona cefei și izbind-o de sol. Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de 09.08.2024 s-a dispus reţinerea prezumtivului autor, pentru o durată de 24 de ore.

Cercetările sunt continuate pentru întregirea situaţiei de fapt şi descoperirea adevărului judiciar. Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţiei de nevinovăţie, a transmis Ștefan Fânariu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași legat de cazul tânărului care a fost protagonistul scenelor de groază din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *