Prima pagină » Titlurile zilei » Scene de coșmar! Un băiețel de 2 ani a fost mușcat de gât de un câine, iar mai apoi târât pe asfalt. A fost salvat în ultima clipă și a ajuns pe mâna medicilor
Scene de coșmar! Un băiețel de 2 ani a fost mușcat de gât de un câine, iar mai apoi târât pe asfalt. A fost salvat în ultima clipă și a ajuns pe mâna medicilor

Scene de coșmar! Un băiețel de 2 ani a fost mușcat de gât de un câine, iar mai apoi târât pe asfalt. A fost salvat în ultima clipă și a ajuns pe mâna medicilor

27 iun. 2023, 02:00, 26 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Medicii Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași s-au confruntat cu un caz terifiant. Un băiețel de doar 2 ani din Vaslui a ajuns în stare gravă la unitatea medicală după ce a trecut prin scene de coșmar

Totul s-a întâmplat pe data de 23 iunie 2023. Un copil de numai 2 ani a fost atacat de un câine dintr-un sat din județul Vaslui. Victima a fost mușcată de animal în zona gâtului, după care a fost târâtă câțiva metri. Oamenii au reacționat rapid și au apelat la serviciul 112, pentru a solicita o ambulanță.

Scene de coșmar pentru un băiețel de 2 ani

Totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă, când un câine agresiv dintr-un sat vasluian a sărit la gâtul unui copil de numai 2 ani. Acesta a fost mușcat de mai multe ori și târât pe jos de către animal. Familia a apucat să sune rapid la ambulanță, iar băiatul a fost dus la Spitalul Negrești. De acolo a fost transferat la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași, unde a primit îngrijirile necesare. Copilul avea multiple plăgi la nivelul gâtului, piept, față, escoriații, vânătăi la nivelul corpului.

„Este vorba de un băiețel în vârstă de 2 ani, din județul Vaslui, care pe data de 23 iunie, la orele 18:00, a fost mușcat de către un câine din sat. Cazul este foarte grav, copilul este mușcat la nivelul gâtului, rezultând mai multe plăgi laterocervical bilateral, occipital drept și sub clavicular drept, la nivelul toracelui superior. Victima a fost târâtă de către câine, rezultând escoriații în regiune orbitară dreaptă. O echimoză intensă și un edem important, s-a umflat regiunea unde a suferit leziuni.

A fost preluat de urgență de către ambulanță, a trecut pe la Spitalul Negrești din Vaslui și în aceeași zi ajunge la Spitalul «Sfânta Maria» din Iași. Aici se face toaleta chirurgicală, este curățată plaga, dezinfectată și se face o debridare excizională, se fac suturi și în final se pune pansamentul. După care pacientul este trimis către Spitalul «Sfânta Parascheva» din Iași, unde i se administrează vaccin antirabic, ser antirabic, imunoglobulină și antibioterapie în triplă asociere”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Pacientul este conștient

În prezent, pacientul este conștient și primește tratament la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași. Acesta se află în afara oricărui pericol deocamdată, iar faptul că a supraviețuit este o minune. De acum va urma o perioadă de recuperare, însă șocul psihologic a fost unul foarte traumatic. Este posibil ca băiețelul să rămână cu sechele pentru tot restul vieții.

„În momentul de față, copilul este în continuare internat la noi, pentru a continua tratamentul. Trauma fizică și, în special, trauma psihică este una foarte importantă, dar cu sprijinul cadrelor medicale și al psihologilor încercăm să-l ajutăm. În cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași există singurul centru antirabic zonal, unde activează cei mai buni specialiști din zona Moldovei.

Tratamentul unui caz de asemenea amploare, din punct de vedere financiar, este foarte costisitor, dar, cu toate acestea, importanța sănătății este mai presus de partea financiară. În momentul de față, pacientul este conștient, cooperant și urmează să fie retrimis la Spitalul «Sfânta Maria» pentru a fi reevaluate chirurgical plăgile. Din punct de vedere psihic, trauma nu va avea cum să o uite, iar din punct de vedere medical, nu putem ști ce se va întâmpla, cert este că tratamentul a putut fi inițiat precoce, ceea ce a însemnat foarte mult”, a mai precizat dr. Florin Roșu.

Copilul va rămâne în atenția medicilor până când se va decide că poate fi externat. Cert este că băiatul a rămas cu traume după ce a trecut prin aceste scene de coșmar.

Comentarii
  • Unde sunt iubitorii de javre care îi ling c.. ?
    Aaaa e liniște acum

  • Corect daca era un caine tăiat se făcea ancheta dosar …
    În țara asta au prioritate cainii nu oamenii
    Rusineeee !

  • bre, cainele agresiv a iesit dintr-o curte, cainii de pe strazi nu sunt agresivi, bre cretinilor cu creieru in pantaloni. Parintii l-or fi invatat pe copchil cum sa se poarte cu cainii???? Unde era copchilu ???? da ma-sa unde era ????????????????? Mergea copchilu de 2 ani singir pe ulita ?????

  • Sunt 3 caini agresivi la blocurile facut pe Moara de vant linga complexul de blocuri R . Sar sa te muste doar daca treci pe bucatica aia de strada care duce la Sorogari. Asteptam sa fie muscat cineva si apoi ….Sunt copii pe acolo si in apropiere mai sunt si terenurile de tenis.

  • Mai MIRCEA JO da dee dumnezeu sa fie muscat un copil de al tau si dupa accea sa spui ca nu sunt agresivi caini de pe strada,daca ii iubesti asa de tare sa ii iei in casa si nu le mai da durumul afara!!!.Iar copii nu sunt caini pot sa iasa din curte .

  • Auzi, câinii de pe stradă nu sunt agresivi… Stai și te minunezi cum de poate exista atâta prostie pe lume

  • Oamenii sunt agresivi !, copili mici au o periodă în care chinuiesc ori provoacă obraznic animalele fără să realizeze consecințele !, dacă se întîmplă să nimerească un cîine alfa situația se pote transforma în tragedie , cîinele cel mai probabil la pus la punct după cum e în natura lui , oamenii , stăpanii sunt vinovați în peste 90 % din cazuri , depinde foarte mult cum te porti cu animalul , cum il formezi cum il tratezi

  • Este o vorba
    Am ajuns sa fim mâncati de câini …

  • Protejati natura

    P @cristi,popa,emil
    Dupa voi ati extermina si albinele, la cata ura aveti adunata ! Se vede ca nu ati avut femei cand ati fost tineri, pentru ca o femeie te face mai intelegator, o femeie te face sa iubesti plantele si animalele care nu au stapan !
    Natura trebuie iubita si protejata pt ca natura ne tine in viata, nu popii de la biserica !

    Scrie bine in ziar, dar voi NU citeste, voie astia care urati animalele atacati pe oricine protejeaza natura, animalele fara aparare,etc.
    In ziar scrie ca acel copil a fost atacat de un caine iesit din curtea unui satean !

  • Pepiniera de câini vagabonzi este la Ciric în fosta tabără de copii și tineret, acolo unde sunt crescuți clandestin zeci de câini și în lipsa gardurilor aceștia ies pe străzi. Javrele din primărie dorm!

  • Halooo , incetați cu lătratul ! 🌝 cel mai periculos animal de pe planetă , cel mai pervers , cel mai sadic și mai psihopat , cel mai criminal și mai lacom , cea mai mare jigodie de animal este …..Omul !, noi vom distruge și planeta de sub noi după ce am ucis miliardele de vietăți conlocuitoare

  • despre pășunism și pășuniști

    Semănătorismul a fost un curent literar, care idealiza viața satului. Tot ce era legat de sat era virtuos și minunat.
    Urmașii acestui curent sunt PĂȘUNIȘTII. Pășunismul este un curent cultural-delirant la modă, care idealizeaza natură și porcăiește omul. Pășunismul susține că natura poate fi daor virtuoasă și binevoitoare, iar omul poate fi doar parșiv și agresiv.

    In cazul de față, pășuniștii susțin că javra este o victimă inocentă, iar copilul un agresor iresponsabil.

  • copilul de 2 ani a fost trimis la magazinu din sat dupa bautura de unul singur ?
    hahaha..
    povesti din astea tot avem

  • La vegasluy pana si cainii sunt sony. Daca pustiul ar fi avut 4 ani ii facea felul bietului catel. Flamand, o fi sarit sa haleasca pruncul inocent.

  • Și soarta câinelui care e? Sper ca nu a fost omorât de idioții satului

  • Curios ! Iesenii iubesc natura, dar...unii urasc animalele si iubesc beutura !

    Altfel nu-mi explic cum poti sa urasti niste animalute nevinovate, gen cateii fara stapan, majoritatea de o blandete iesita din comun !
    Niciodata, repet,niciodata nu am fost muscat de un catel maidanez…dar cred ca de aproximativ 10 ori eram sa fiu capsat/ muscat de caini cu stapan, de 3-4 ori in parc Copu, repet, caini cu stapan…iar restul la tzara, tot cu stapan .
    Chiar nu-i inteleg pe asta cu ura asta fata de animalutele fara stapan!
    Doar betavanii /ratatii si barbatii fara capatai, adica aia far femei …urasc NATURA !

  • Pentru @Curios! etc

    Strasnica compunerea! La logica esti varza, da’ cu stilu’ emo stai wunderbar. Ar trebui sa adopti o musca din natura. Sa o iubesti ca pe tine insuti !

  • da de ce o musca? sa adopte un tzantzar. si sa-l hraneasca. cand se culca, ii da drumu din borcan si tzantzaru bzzz, se duce si-l intzeapa.

  • Curios ! Iesenii iubesc natura, dar...unii urasc animalele si iubesc beutura !

    @pentru anonim
    Gott sei dank 🙂
    Natura trebuie iubita ! Nu ushideti animalutzele, e mare pacat, nici macar mustele – puneti o plasa de tzantari si scapati de ele !
    Va bate Doamne – Doamne daca faceti rau naturii.

  • Amenda zdravana, cheltuielile de spitalizare + daune pentru idiotul „proprietar”. Nu generalizati, n-au treaba saracii caini (chiar daca unii trebuie stransi). Sunt niste animale speriate, haituite va ide capul lor, care ne tin o maaaare oglinda in fata si ne arata in ce hal ne-am construit societatea si cat de mult uram aiurea fara discernamant pe cine nu trebuie. 🙁

  • dresor specializat

    Multi vorbiti ca sa nu adormiti. Unele exemplare canine sunt dezechilibrate. Majoritatea atacurilor lor sunt nefondate si dominate de o furie agresiva, care creste pe durata atacului. La unele rase, proportia exemplarelor dezechilibrate este chiar foarte mare. Aceste exemplare trebuie eutanasiate pe loc, fara exceptie. Sunt un pericol pentru toți. Pot fi izolate in padoc, dar si acolo vor crea multe necazuri.

  • @dresor
    E jale, mai omule…chiar trebuie sa mergi sa te tratezi !
    Esti ca un barbat care a fost inselat odata si de acum crezi ca toate femeile sunt cur***ve si trebuiesc puse la punct, eventual folosind forta pumnului !

    Doamne, asa ceva chiar nu am mai intalnit, atata ura imagazinata in inima unui om !
    Rusine e putin spus !
    Nu poti lovi sau haitui niste animalute flamande, care poate de zile intregi nu au mai mancat ceva, iar apa beau doar cand ploua.
    E trist cat de jos au ajuns unii oameni !

  • dresor specializat

    Doamna @Ana-Maria,
    Am dresat pana acum putin mai mult de o suta de caini. Am suficienta exeperienta ca sa stiu ce vorbesc. Dumneata cati caini ai dresat? Ai dresat macar unul?
    Un caine care ataca din senin la gat un copil de doi ani este un caine dezechilibrat. Nimeni nu poate sustine ca acel copil era o amenintare pentru caine. Atacul a fost neprovocat. Cainele trebuie eutanasiat, sau inchis definitiv intr-un padoc. Daca copilasul ar fi fost atacat de un om, ati fi cerut clementa pentru atacator?

  • Niculin, student Iasi

    @pentru cei care bat animalutele neajutorate

    Cum spunea doamna, …deja multi va pronuntati fara sa fi fost de fata ! Un copil in varsta de 2 mergand singur pe strada, ceva da cu virgula, vorba poetului G.Cosbuc!

    Asa-i ca loviti acei caini pana lesina doar ca sa dea din coada cand spuneti „aport”?!?
    Asta nu e cruzime fata de animale?
    In orice stat civilizat asa ceva nu se intampla. punct

    Nu mai chinuiti/ bateti animalutele neajutorate!

  • deci un caine nebun musca de gat un copchil de doi ani, iar idiotii plang de mila cainelui…

  • Fiti atenti, oameni buni, argumente si logica la toti astia cu iubitul cainilor: unde mergea un copil de 2 ani sigur pe ulita? La mintea lor, era de vina copchilul de 2 ani. Bai, pseudo-iubitorilor de caini, Georgel are copil de 2 ani. Iese cu el la plimbare prin parc/trotuar/fata blocului/ulita satului/camp/Narnia. Ii da drumul din mana ca sa alerge si copilul, sa mearga singur. Copilul rade si se departeaza la 2 metri de Georgel. Georgel rade si el. Un caine stresat de la ceva/flamand/care a luat-o razna/care este interlop alearga spre copil la viteza maxima. Viteza cainelui>viteza derularii evenimentelor in mintea lui Georgel care a iesit la plimbare cu copchilul, nu la vanatoare de lupi in padure. Deci, pana ceve Georgel cainele, pana isi da seama incotro alearga, daca e periculos sau nu, pana ajunge la copchil sa-l ia in brate, cainele l-a muscat pe copchil. E de vina Georgel? Copchilul? Sau stapanul cainelui/cainele/toti exaltatii astia iubitori de caini, iubitori care alimenteaza fara rusine o situatie periculoasa doar pentru a simti ei superiori altor oameni? As spune ca vinovati sunt cei din urma. Probabil ca si femeia din Bucuresti mancata de caini la jogging era vinovata. Ca de ce alerga. Ca ce cauta ea acolo. Multi sunteti psihopati, dereglati la cap. Sa spui ca un copil de 2 ani e de vina pt. ca a fost atacat la GAT, nu la mana, nu la deget, nu la picior, la GAT, baaa, cu scopul de a.l mierli, inseamna ca pur si simplu ori esti psihopat, ori schizoid si traiesti intr.o realitate a ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *