Prima pagină » Actualitate » Scene apocaliptice în Galați! Ciclonul Boris a provocat tragedii de proporții. După retragerea apelor, oamenii și-au găsit animalele moarte în curți: „E un dezastru”

Scene apocaliptice în Galați! Ciclonul Boris a provocat tragedii de proporții. După retragerea apelor, oamenii și-au găsit animalele moarte în curți: „E un dezastru”

15 sept. 2024, 16:40, 1 ,
în Actualitate

Ciclonul Boris a provocat dezastru în Galați! Apele s-au retras, iar oamenii s-au întors la casele lor. Ce au găsit acolo, însă, i-a lăsat fără cuvinte. Au găsit animale moarte în curte și munca de o viață distrusă.

Județul Galați a fost lovit ciclonul Boris, în urmă cu o zi. Calvarul a început ieri, când oamenii s-au trezit cu inundații în case și cu străzile acoperite de apă de pestr 1,5 metri. Au intervenit în România peste 700 de jandarmi, pompieri și voluntari, pregătiți să le salveze viețile oamenilor.

Imagini apocaliptice în Galați, după ciclonul Boris

Una dintre cele mai afectate localități din Galați este Slobozia Conachi. Deși apele au început să se retragă, oamenii au mai primit o lovitură.

Când au revenit la casele lor, au constatat că, în cele mai multe din cazuri, munca lor de o viață, gospodăriile și casele, au fost distruse.

Aceștia și-au găsit animalele moarte în curți, iar scenariile la care au luat parte sunt apocaliptice. Oamenii au acum nevoie de ajutor pentru a-și repara casele, căci au găsit acolo un adevărat dezastru. Apele au ajuns la pete 1.5 metri și au făcut prăpăd în calea lor. O mulțime de animale au fost găsite fără viață.

”Mă ia groaza ce-i în casă! Am dormit la o vecină, la o prietenă de-a mea. Ce e în casă e dezastru, nenorocire, cu ce putem noi să ne ajutăm acuma, cu ce-i aici la mine…”, a declarat o femeie, la antena3.ro.

O mulțime de oameni au fost evacuați în Vaslui

Situația a fost critică și în Vaslui. O mulțime de oameni au fost evacuați, din motive de siguranță. Au fost formate echipe de salvare, care au intervenit și i-au scos pe oameni din casele lor, pentru a le salva viața.

Sute de persoane au contribuit la misiuni. O ambulanță a rămas blocată din cauza viiturilor, dar lucrurile s-au remediat ulterior.

”Pentru gestionarea situaţiei în mod eficient, în judeţ a fost activată gruparea operativă, concomitent fiind crescută capacitatea operaţională, toate cadrele aflate în ture libere fiind chemate la serviciu.

În sprijinul comunităţilor afectate au acţionat în teren peste 100 de pompieri, precum şi 22 de mijloace de intervenţie. De asemenea, în sprijinul forţelor din teren au acţionat şi încă mai acţionează persoane din cadrul autorităţilor administraţiei locale şi structurilor locale ale instituţiilor şi autorităţilor cu atribuţii în asigurarea răspunsului în cazul producerii unor situaţii deosebite”, a transmis ISU Vaslui.

Comentarii
  • Timpiții care țin animalele legate , inchise nu s-au gindit o clipă la ele !, sunt o grămadă de idioti care țin bieții cîini toată viața legați într-un metru de lanț și i-a lasat așa acolo !, au murit sute de cîini nevinovați și alte sute de animale din cauza idioțeniilor lor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
14 septembrie 2024
14 septembrie 2024