Prima pagină » Titlurile zilei » Scenariul procurorilor, în cazul avocatului Sebastian Felecanu! Experții au decis: el este mincinos, ea nu se putea sinucide! – GALERIE FOTO / VIDEO

Scenariul procurorilor, în cazul avocatului Sebastian Felecanu! Experții au decis: el este mincinos, ea nu se putea sinucide! – GALERIE FOTO / VIDEO

18 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Titlurile zilei

Avocatul ieşean Sebastian Felecanu a ajuns după gratii pentru 30 de zile. Cel mai probabil, acesta va contesta decizia luată de judecătorii din cadrul Curţii de Apel. Contestaţia va ajunge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar e greu de crezut că se va schimba ceva. Felecanu susţine că e nevinovat, dar expertizele din dosar îl contrazic. Acesta e şi motivul pentru care avocatul ieşean a ajuns în arest

Sâmbătă, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au admis cererea făcută de anchetatori pe numele avocatului Sebastian Felecanu.

„Instanţa admite propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Sebastian Felecanu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, pe o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă”, au precizat magistraţii ieşeni.

Cel mai probabil, Felecanu va contesta decizia, iar dosarul va ajunge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Totuşi este greu de crezut că acesta va reuşi să întoarcă hotărârea primei instanţe în favoarea sa.

Avocatul Sebastian Felecanu, înfundat de expertizele făcute în dosar

În ciuda faptului că expertizele au durat aproximativ un an de la moartea avocatei Monica Cioată (26 de ani), specialiştii ieşeni şi cei bucureşteni susţin că au scos la iveală adevărul. De altfel, surse judiciare afirmă că una dintre expertize, cea efectuată în cadrul Laboratorului Interjudețean de Expertize Criminalistice (LIEC), arată că a fost exclusă sinuciderea şi că victima a fost împinsă. Mai mult, aceleaşi surse spun că a fost vorba despre o expertiză dificilă, ce a fost dispusă încă de la decesul tinerei avocate.

În plus, anchetatorii au solicitat întocmirea unor profiluri psihologice atât în ceea ce îl priveşte pe avocatul Sebastian Felecanu, cât şi în ce o priveşte pe victimă, Monica Cioată. Sursele judiciare amintite mai afirmă că expertiza tip analiză comportamentală şi criminal profiling a exclus orice suspiciune în ceea ce priveşte un potenţial suicid din partea tinerei, Monica Cioată, ca profil psihologic. Aceleaşi surse arată că analiza efectuată la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a relevat faptul că, în cazul avocatului Sebastian Felecanu, în ceea ce priveşte variantele de apărare privind modalitatea de cădere a victimei, s-a stabilit lipsa sincerităţii. Aceste concluzii cumulate ale expertizelor efectuate în cauză duc spre ideea împingerii victimei de la etajul 6 al „blocului AJOFM”, din zona Târgu Cucu.

Ce a spus avocatul ieşean în faţa magistraţilor

Amintim că, vineri, 15 iulie 2022, în jurul orei prânzului, avocatul Sebastian Felecanu a ajuns la sediul Parchetului. Acesta a fumat o ţigară alături de prietena sa şi de fratele lui care este, de asemenea, avocat în cadrul Baroului Iaşi. Mai apoi, Felecanu a intrat în sediul instituţiei, ferindu-se să discute cu reporterii cotidianului BZI. În faţa anchetatorilor, acesta a refuzat să facă vreo declaraţie. La scurt timp, Felecanu a fost reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţia de omor calificat. Acesta a fost luat şi dus la sediul Curţii de Apel Iaşi. A fost stabilit termen pentru analiza propunerii de arestare pentru ora 18.00.
În instanţă, acestuia i-a fost desemnat un avocat din oficiu. În fața judecătorului, Sebastian Felecanu a susţinut că solicită un termen pentru a-şi putea analiza dosarul. Cel mai probabil, avocatul ieşean voia să vadă ce probe au anchetatorii şi cum şi-ar putea creiona apărarea.

De altfel, în mod oarecum bizar, Felecanu a mai spus că… vrea să se apere singur! Asta, în contextul în care, prin lege, există obligativitatea apărării în cazurile penale. Adică, este obligatoriu ca orice persoană să beneficieze de un apărător, fie el ales sau din oficiu. Din acest motiv, cauza a fost amânată de vineri seară, pentru sâmbătă dimineaţă. A doua zi, în jurul orei prânzului, Felecanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzaţia de omor calificat. Practic, judecătorul din cadrul Curţii de Apel a considerat că există indicii pentru a se dispune arestarea, în ciuda faptului că avocatul ieşean şi-a susţinut nevinovăţia.

O arestare la aproape un an de la o tragedie

În urmă cu aproximativ un an, tânăra avocată Monica Cioată a murit după ce a căzut de la etajul 6 al unui bloc din centrul orașului. Echipajul medical deplasat la fața locului a constatat că victima era avocata Monica Cioată, din cadrul Baroului Iași. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru tânără, decât să declare decesul. Doctorii au mai remarcat că avocata era însărcinată.

Oamenii legii au sesizat că tânăra a căzut de la etajul 6 al imobilului, din locuința avocatului ieșean Sebastian Felecanu. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă (moarte suspectă), iar avocatul Felecanu a fost audiat timp de câteva ore cu privire la incident. Ușa de la intrarea în apartament a fost sigilată vreme de mai multe zile. Deoarece nu existau date care să arate că ar fi fost vorba despre vreun omor, oamenii legii nu au reținut vreo persoană atunci.

Acum, însă, avocatul ieşean Sebastian Felecanu a fost arestat preventiv pentru omor calificat.

Comentarii
  • JUSTITIA DIN ROMANIA AL SCAPA ….

  • AL SCAPA:)))))))
    Cum sa vorbesti frate de justitie cand tu nici nu stii sa scrii?

  • Jan de la Iasi

    Mai…asta este ciudat,sa zic asa….desi sunt boi cu acte in regula,vor sa iasa in public,sa posteze ceva..sa zica,sa se auda….Nu stiu sa scrie,dar au ambitii…Ambitia de prost fudul ca a postat si el in ziar ca pe facebook…Scrie ca boul dar se viseaza mare postac..

  • Cat de mizerabil si arogant sa fii sa-ti stingi tigara pe treptele de la intrarea Parchetului?!?

  • pic și poc liniuțe după bloc

    Marii avocați ieșeni sunt mici limbrici,cu unghiile date cu lac incolor și cu aere de vedete, fustangii cât cuprinde, mincinoși, cu pregătirea juridică la minimum minimorum. Și ceva domnițe avocate, la fel. Acest imbecil cu rânjet de hienă a dovedit pe deplin. Un zero care bea și ucide cu aerul că nu lui i se întâmplă. Justiția, ca de obicei,va fi relaxată și acest ipochimen va primi 10 ani cu executare și va ieși după vreo 4.Pariem?

  • Da, și ? Poate a fost accident.
    Sigur o fi fost !

  • cetateanu' turmentat

    Traiti intr-o tara iluzorie, in care toti sunteti cineva. Unde sunt probele, pe baza carora va dati cu parerea? Declaratiile martorilor? Asta e bataia de joc a asa numitei justeti romanesti! Profil psihilogic? Ma …. pe ei de specialisti care intocmesc asa ceva! Toti vorbiti de probe video pe care nu le-a vazut nimeni, fiindca asa functioneaza tanti justetea romaneasca, si spuneti ca isi merita soarta. Voi, imbecililor din tara asta de cacao, va meritati soarta, cea pe care o si aveti zi de zi! Bafta!

  • Procurorii nici nu ar trebui sa faca publice filmarile. De ce ar trebui? Ca pe tine, care esti un Gică nimeni, sa te convingă? Daca filmarile nu sunt prezentate in instanta, inculpatului si avocatului acestuia e o problema, si doar atunci.
    Si apropo, te plangi de chestia total opusa realitatii. Mai nimeni nu face puscarie in tara asta, si mai nici un om al legii nu isi face treaba. E mai mult o exceptie ca au “analizat” ceva.
    Daca omul e nevinovat, va scapa foarte usor la cat de incompetenti sunt toti din sistem.

  • Dacă este nevinovat de ce ar scăpa? Poate va fi achitat, învață dracului sa te exprimi. Probele nu sunt prezentate în instanta, ele pot fi văzute la studiu dosar. Mănânci cacat cu polonicul și este deosebit de prost.

  • Ce le mai place unora shaworma!… Sar unii de cooor in sus sa-l apere pe tziganelul afemeiat si betzivan…

  • Eu sunt expert și după mai multe interviuri cu victima am ajuns la concluzia ca nu se putea sinucide. Pe el l-am luat dupa fata ca e cam agresiv și mai și bea animalul afemeiat, fiind și mai negricios (Lombrozian) e clar ca a omorât-o. Raportul l am trimis pe mail de pe lumea cealaltă. Case closed.

  • Expertule, de fapt nu ești expert. Ești numai un prostalan care insista sa fie luat la bere de cunoscuți, numai ca toată lumea îți dă cu ignore pentru ca ești plicticos, prost și numai ideea ca existi obosește pe toată lumea. Ai trimis deja linkul cu comentariul pe la cei din lista de Fb, dar deocamdată nimeni nu te-a băgat in seama, right?

  • un an de zile tot urmaream cazul. Din prima clipa am stiut ca e criminal acest avocat. Se zvonea prin oras ca e un drogat, un fara scrupule, pana aici nu m-a mirat nimic . Insa o femeie insarcinata nu se arunca in gol dupa o cearta. El are 2 suflete pe constiinta si ma bucur ca au existat oameni care au tinut ancheta secreta incat domnul avocat a avut surpriza vietii. Exista martori care spuneau cum striga fata, oameni buni. Dar el vrea sa o eticheteze drept o obsedata care a incercat sa ii faca un copil cu forta si daca nu a reusit a sarit pe geam. Pai cum , tu mai avocate nu ai reusit sa impiedici scandalul si saritura, sunand la politie daca era asa cum spui tu ?
    O dadea politia afara din casa ta daca tu spui ca ea facea scandal, si tu stii ca deh esti avocat. Dar tu ai organizat ceva mai sigur cat sa nu cumva sa retraiesti plata pensiei alimentare sau sa te obosesti sa ii explici ca nu o vrei, ai aruncato pe geam hiena ce esti! Drogatii si dealerii iti scriau condoleante de 2 ori, cu subinteles! Stiau ei mai bine cine esti…

  • Fiecare trebuie sa plateasca, mai devreme sau mai taryiu, pentru ce a facut. Asa cum multi care ii iau partea acestui individ vor plati, pentru ca nu sunt decat niste jeguri ordinare, care incearca sa arunce cu laturi in capul politistilor si al expertilor care s-au ocupat de acest caz foarte dificil. Toti nespalatii care vor incerca sa influenteze justitia sau opinia publica pe limba lor de cocliti vor pieri. „Domnul avocat” stie ce a facut. Daca a facut ce nu trebuia, va plati cu siguranta.

  • La puscarie prafuitule!

  • 99,99,% din „celebrii” avocați ieșeni nu sunt decât niște jeguri,niste gunoaie mincinoase ahtiați numai după bani, care ar baga-o și pe mă -sa în pușcărie pentru o pungă de lovele. Mincinoși, fără cuvânt, niște zdrențe care te vând imediat părții adverse pentru ceva parai in plus. Iar țiganul asta…se bănuia de la bun început că el este criminalul…. Închisoarea pe viață merită.

  • Va dati seama ? Abia la 101-lea avocat din Iasi e un tip/a ok.
    Brava flacau ! Frati..mai ai ?

  • Zice bine Ionuț. Sa nu ai trena cu acești excroci care se identifica ca fiind avocați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *