Prima pagină » Local » Scenariu sumbru țesut în jurul pianistului Codrin Nicoară. Judecătorii le-au dat temă procurorilor: mai trebuie lucrat la dosar. Vorbim de omor și complicitate?

Scenariu sumbru țesut în jurul pianistului Codrin Nicoară. Judecătorii le-au dat temă procurorilor: mai trebuie lucrat la dosar. Vorbim de omor și complicitate?

15 sept. 2022, 02:00, 3 ,
Dragos Savin în Local

Zi cu ghinion pentru pianistul Codrin Nicoară. Judecătorii ieșeni au decis ca dosarul în care este acuzat că nu a acordat primul ajutor unei persoane aflate în dificultate să se întoarcă pe masa procurorilor

Ziua de 13 septembrie 2022 a fost una cu ghinion pentru pianistul Codrin Nicoară. După mai multe amânări, judecătorii ieșeni au decis ca dosarul în care era acuzat de lăsarea fără ajutor a unui membru de familie să se întoarcă pe masa procurorilor. De ce? Cumva lucrurile sunt simple, dar, în același timp, complicate. Familia mezzosopranei Maria Macsim a făcut tot ce a fost posibil pentru ca adevărul să iasă la iveală, orchestrând, practic, o anchetă paralelă ce pare să-i fi lămurit pe judecătorii ieșeni că la mijloc ar putea fi, de fapt, o crimă, nu un accident, cum a susținut mereu Codrin Nicoară.

Omor și complicitate la omor?

Astfel, pe 13 septembrie 2022, a fost acceptată cererea de restituire a dosarului către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași pentru continuarea cercetării de omor a unui membru al familiei și complicitate la omor asupra unui membru al familiei pentru a se putea elucida evenimentele petrecute în noaptea în care Maria Macsim ar fi căzut pe scări și pentru a se face dreptate. Întrebată despre decizia magistraților, Elena Hereș, sora regretatei artiste, a dat de înțeles că decizia nu face altceva decât să ducă ancheta mai aproape de adevăr.

„Cu un an în urmă, i-am promis tatălui, înainte de a pleca dintre noi, că vom continua lupta pentru adevăr și dreptate pentru Marinela. Totodată, am împlinit și o altă datorie de suflet, aceea de a-i așeza la locul cuvenit numele, munca și personalitatea ei nobilă, prin publicarea volumului «Mezzosoprana Maria Macsim – portret în sunete» care se găsește în librăriile ieșene. Este o carte care va sta drept mărturie întru veșnicie, e un smerit îndemn la neuitare”, spus Elena Hereș.

Luptă grea în instanță

Mezzosoprana Maria Macsim a fost o personalitate marcantă, valoroasă în lumea muzicală ( a susținut peste 400 de spectacole de operă pe scenele din țară și străinătate) și cea universitară, o persoană sensibilă, iubitoare și de neprețuit. A fost „smulsă” atât de violent și de nedrept din cursul firesc al vieții, încât durerea pe care o simt cei care au cunoscut-o este una imensă în continuare. Este total inexplicabilă plecarea ei injustă și prematură. Tocmai de aceea, familia a făcut numeroase demersuri în justiție (au fost 6-7 procese pe rol, în decurs de 2 ani, cu zeci de termene de judecată) alături de consultarea mai multor experți în mai multe domenii, precum medicină legală, criminalistică, biomecanică, traumatologie, imagistică medicală, atât din țară, cât și din străinătate, având ca finalitate clarificarea evenimentelor petrecute în noaptea de 9-10 mai 2020.

Comentarii
  • Ce nesimțiți procurorii ăștia. Trag de timp și leafa le merge. În alta tara cazul asta ar fi fost finalizat de mult timp și criminalul condamnat. Dar ce sa-i faci. Ne aflam în România- o tara condusa de corupți și mafioti. Ratatii ăștia de procurori nu sunt în stare de nimic. Freacă menta tot timpul pe banii romanilor câte chiar muncesc și o duc greu. Foarte urat

  • Timp rezoabil, asa se motiveaza lenea si incompetenta. Timp rezonabil, mai exact, nedefinit si pe nimeni nu intereseaza. Nu e doar atat. Ei pun politisti la treaba apoi isi dau cu parerea. Speciali in toate.

  • Vreau sa vad si eu ca in tara asta, un criminal e condamnat fara a se mai trage de timp si fara a i se mai gasi circumstante atenuante. Cand un caz ca al cantaretei de opera e limpede ca lumina zilei si pentru cei care nu sunt de specialitate, e clar ca cei care au anchetat cazul prima data nu si-au facut datoria, ba mai grav, au incurcat cu buna stiinta prinderea faptasului. Cred ca ar trebui ca atunci cand o familie castiga un astfel de proces, sa ii dea in judecata si pe cei care le-au adus prejudicii grave, suferinta si umilinta atunci cand au lasat in libertate un criminal periculos si nu au facut dreptate victimei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`