Prima pagină » Local » Scenariu desprins din filmele de groază în comuna Gropnița. Are doar 20 de ani și o crimă la activ, dar încearcă cu orice preț să scape de închisoare – EXCLUSIV
Scenariu desprins din filmele de groază în comuna Gropnița. Are doar 20 de ani și o crimă la activ, dar încearcă cu orice preț să scape de închisoare – EXCLUSIV

Scenariu desprins din filmele de groază în comuna Gropnița. Are doar 20 de ani și o crimă la activ, dar încearcă cu orice preț să scape de închisoare – EXCLUSIV

29 sept. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Scenariu desprins din filmele de groază în comuna Gropnița. Un tânăr ce are doar 20 de ani și o crimă la activ încearcă cu orice preț să scape de închisoare fără nicio urmă de regret. Ce au decis judecătorii?

În urmă cu aproximativ un an, în data de 16 iunie 2022, în comuna ieșeană Gropnița a avut loc o crimă care a zguduit tot orașul. Un tânăr de numai 20 de ani a băut peste măsură și s-a luat la ceartă cu un prieten de-al său. L-a bătut cu o țeavă metalică în cap până l-a lăsat inconștient. Victima a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, însă, în pofida eforturilor depuse de medici, acesta n-a mai avut nicio șansă de a supraviețui. Agresorul a ajuns în atenția anchetatorilor și a fost arestat preventiv, menținându-i-se măsura și în prezent. Fără nicio urmă de remușcare, tânărul încearcă cu orice preț să scape de după gratii și să primească o pedeapsă cu suspendare.

Are doar 20 de ani și o crimă la activ, dar încearcă cu orice preț să scape de închisoare

Ionel Pavel Donici a copilărit în comuna Gropnița și niciodată nu i-a plăcut școala, dar mama lui a încercat să-i ofere o educație bună, chiar și după ce a decedat tatăl său. Deși a terminat numai 6 clase, a fost ajutat să-și găsească un rost în viață, dar l-a refuzat. A început să consume alcool în cantități uriașe și să i se pară că are toată lumea la picioare, motiv pentru care a îngrozit un sat întreg după ce a devenit cel mai de temut criminal. Anchetatorii susțin faptul că tânărul a intrat în vizorul lor de mai bine de un, fiind implicat în mai multe bătăi sângeroase. Inițial, a fost acuzat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

„În seara de 16.06.2022, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan, a lovit-o de mai multe ori cu o ţeavă metalică, în zona capului pe persoana vătămată, cauzându-i traumatism cranio-facial cu multiple plăgi contuze epicraniene, plagă contuză submandibulară şi echimoză submandibulară, echimoze periorbitale ochi stâng, fractură temporo-occipitală dreaptă cu otopioree dreaptă şi meningită cu pneumoencefalie, fractură maxilară bilateral, luxaţie temporo-mandibulară bilateral, traumatism toracic cu echimoză faţă dorsală torace, traumatism membre cu echimoze şi plăgi contuze, leziuni care nu i-au pus în primejdie viaţa însă au necesitat 30-35 de zile îngrijiri medicale pentru vindecare.

Inculpatul, la termenul din data de 15.12.2022, a declarat că recunoaşte fapta imputată, cu menţiunea că săvârşirea acesteia a avut loc pe fondul provocării din partea persoanei vătămate, şi a solicitat judecarea cauzei conform procedurii simplificate, acesta exprimând-şi şi acordul de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii”, potrivit rechizitoriului consultat de reporterii BZI.

I s-a schimbat încadrarea: omor calificat

Ulterior, după decesul persoanei vătămate, i s-a schimbat încadrarea, fiind vorba despre omor calificat. În acest moment, procesul nu este finalizat, cauza încă judecându-se, dar cert este faptul că tânărul a depus contestație peste contestație ca să fie eliberat. Dar judecătorii au respins cererea formulată.

„În baza art. cod procedură penală, respinge, ca nefondat, apelul formulat de inculpatul Donici Ionel Pavel, în prezent aflat în arest preventiv în Penitenciarul Iaşi, împotriva sentinţei penale, pronunţată de Tribunalul Iași în dosar, sentință pe care o menține.

În temeiul art. cod procedură penală, raportat la art. cod penal, deduce în continuare măsura arestării preventive a inculpatului Donici Ionel Pavel. În baza art. cod procedură penală, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Donici Ionel Pavel, conform delegației, emisă de Baroul Iași, va fi avansată din fondurile speciale ale Ministerului Justiției către Baroul Iași și va rămâne în sarcina statului”, au transmis, ieri, 28 septembrie 2023, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași.

Iată că un criminal încearcă cu orice preț să scape de închisoare și speră la marea eliberare. Rămâne de văzut dacă va reuși tânărul să înduplece judecătorii și să-i facă să creadă că merită să primească o pedeapsă mai blândă, adică cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024