Prima pagină » National » Scenariu alarmant! Horațiu Moldovan: „Sistemul medical poate să ajungă la limita lui de funcționare”
Scenariu alarmant! Horațiu Moldovan:

Scenariu alarmant! Horațiu Moldovan: „Sistemul medical poate să ajungă la limita lui de funcționare”

16 apr. 2020, 20:45,
BZI.ro, în National

Următoarea lună va fi critică pentru România, în pandemia de coronavirus. Conform graficelor Ministerului Sănătății, până pe 15 mai, numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 se va dubla, iar un posibil trend descrescător ar putea să aibă loc abia la finalul lunii mai. Starea de urgență a fost prelungită în țara noastră cu încă 30 de zile și se va încheia pe 14 mai.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, susține că autoritățile se așteaptă la o dublare a ccazurilor de coronavirus, după Paște. Secretarul de stat vorbește despre o descreștere a cazurilor, abia la sfârșitul lunii mai.

”Ne așteptăm să se producă un nou val de cazuri de coronavirus după aceste Sărbători Pascale. Noi sperăm să fim în limita unei dublări, dacă acest salt va fi peste dublu sistemul medical poate să ajungă la limita lui de funcționare și să trebuiască să luăm măsuri speciale”, a explicat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *