Prima pagină » Local » Scenariile complete pentru începerea anului școlar 2020-2021 în Iași. Iată graficul pentru fiecare unitate de învățământ din județul Iași – DOCUMENT

Scenariile complete pentru începerea anului școlar 2020-2021 în Iași. Iată graficul pentru fiecare unitate de învățământ din județul Iași – DOCUMENT

11 sept. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Autoritățile județene au stabilit în urma unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență toate scenariile pentru începerea anului școlar 2020-2021 în Iași. A fost stabilit graficul pentru fiecare unitate de învățământ din județ, în contextul pandemiei COVID-19. Se vor aplica trei scenarii, verde, galben și roșu, perioada monitorizată fiind cuprinsă între 14 septembrie și 20 septembrie 2020. Scenariul roșu cuprinde cursuri exclusiv online, cel galben cuprinde cursuri clasice și on-line, iar scenariul verde se aplică la cursuri clasice. Iată în rândurile de mai jos cum stau lucrurile la unitățile de învățământ ieșene

Ieri, 10 septembrie 2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis toate scenariile pentru începerea anului școlar 2020-2021 în Iași. Reprezentanții CJSU au stabilit graficul pentru fiecare unitate de învățământ din județ în contextul pandemiei COVID-19. În acest context se vor aplica trei scenarii, verde, galben și roșu, perioada monitorizată fiind cuprinsă între 14 septembrie și 20 septembrie 2020. Au fost luate în calcul scenariul roșu (cursuri exclusiv online), scenariul galben (cursuri clasice și on-line), scenariul verde (cursuri clasice)

Scenariile complete pentru începerea anului școlar 2020-2021. Iată decizia completă a CJSU

CJSU Iași a stabilit câte un scenariu în parte pentru fiecare unitate școlară din județul Iași. În baza datelor oferite de Ministerul Sănătății, în funcție de rata de infecție, în județ sunt o zonă roșie la Bivolari (cursuri exclusiv on-line), zone galbene în municipiul Iași și localitățile: Bârnova, Ciurea, Mircești, Lețcani, Miroslava, Popricani, Rediu, Schitu Duca, Șipote, Tomești, Ungheni, Valea Lupului (cursuri și on-line, și clasice), iar restul școlilor din județ vor aplica scenariul verde (cursuri clasice). Scenariile galbene și verzi se vor aplica în toate unitățile de învățământ cu personalitate juridică din întreg județul și doar într-o localitate va fi aplicat scenariul roșu.

În județul Iași sunt 602 școli cu personalitate juridică. Din acestea sunt 353 de școli cuprinse în scenariul verde (59,63 la sută), alte 242 de școli sunt în scenariul galben (39,86 la sută), iar 7 școli (toate din comuna Bivolari) sunt în scenariul roșu (1,16 la sută).

ISJ Iași a stabilit trei scenarii. Comitetul Județean a aprobat decizia luată de Inspectorat

Toate detaliile despre începerea anului școlar 2020-2021 în Iași au fost stabilite de ISJ în colaborare cu unitățile școlare. Ulterior, CJSU a avizat decizia.

„Consiliile de administrație ale unităților școlare au înaintat spre aprobarea ISJ Iași propunerile de scenarii de organizare și funcționare, prin raportare la criteriul epidemiologic (rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori) și la infrastructură și resursele existente în fiecare unitate. Hotărârea CJSU Iași privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județul Iași va fi comunicată tuturor școlilor de către ISJ Iași, astfel încât fiecare unitate de învățământ să poată anunța elevii și părinții acestora cu privire la organizarea începerii noului an școlar”, au menționat reprezentanții ISJ Iași.

Ce cuprind cele 3 scenarii avizate de CJSU pentru fiecare unitate de învățământ din județul Iași?

Fiecare unitate de învățământ din județul Iași intră în incidența unui scenariu verde, galben sau roșu. Scenariul 1, denumit verde, presupune că este mai puțin de o persoană infectată la mia de locuitori înregistrată în ultimele două săptămâni. În acest caz, toți elevii vin la cursuri. Scenariul 2, denumit galben, presupune că există între 1 și 3 persoane infectate la mia de locuitori înregistrate în ultimele două săptămâni. În acest caz o parte din elevi vin la cursuri, iar alții vor participa la cele on-line. Scenariul 3, denumit roșu, presupune că există mai mult de trei persoane infectate la mia de locuitori raportate în ultimele două săptămâni. În acest caz nu se vine la școală, iar cursurile se desfășoară on-line. Șapte școli din comuna Bivolari sunt incluse în acest scenariu.

Școlile din municipiul Iași intră în scenariul galben. Municipiul Pașcani se împarte între două scenarii

Scenariul galben se aplică la toate unitățile de învățământ din județul Iași. Practic, elevii se vor împărți între cursurile clasice și cele online. În ceea ce privește municipiul Pașcani, unele unități intră pe scenariul galben, iar altele pe cel verde. Orașul Hârlău este cuprins integral de scenariul galben, iar localitatea Podu Iloaiei este împărțită între verde și galben. De asemenea, unitățile de învățământ din orașul Târgu Frumos intră de asemenea pe verde sau pe galben.

Vezi AICI  scenariile pentru școlile din Iași

Vezi AICI hotărârea CJSU Iași

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *