Prima pagină » Sanatate » Scaun cu mucus la bebeluși. Ce boli provoacă manifestarea simptomului

Scaun cu mucus la bebeluși. Ce boli provoacă manifestarea simptomului

17 mai 2022, 15:00,
în Sanatate

Multe persoane se întreabă din ce cauză se manifestă scaun cu mucus la bebeluși. Mucusul este întotdeauna prezent în fecale. Este secretat de endoteliul intestinului subțire cu scop protector. În mod normal, cantitatea de mucus care intră în fecale este neglijabilă. Este imposibil să o observi.

Dacă incluziunile sunt vizibile cu ochiul liber, putem vorbi despre abateri grave de sănătate. Fecalele cu mucus la un copil ar trebui să alerteze părinții. Există multe motive pentru acest fenomen și toate necesită atenție. Despre factorii care provoacă apariția mucusului, posibilele simptome însoțitoare, metodele de diagnosticare și tratare a bolilor care au cauzat abaterea.

femeie care schimba scutecul unui bebelus

Când situația se stabilizează, tractul gastrointestinal al firimiturii se adaptează la noile condiții, incluziunile mucoase din fecale dispar

Scaun cu mucus la bebeluși. Motive posibile

O secreție crescută de mase mucoase de către endoteliu indică faptul că o cantitate mare de alcali și acizi activi intră în intestin. Încercând să se protejeze de impactul lor negativ, organismul „ia măsuri”. Mucusul secretat din abundență este amestecat cu alimentele digerate, procesate și găsite ulterior în scaun.

Destul de des, acest fenomen este observat la copii în primele zile sau săptămâni de viață. Fecalele mucoase la un nou-născut se datorează faptului că copilul are un tract gastrointestinal steril. Împreună cu alimentele, pătrund în ea diverse bacterii, atât benefice, cât și patogene. Între ei începe o luptă pentru supraviețuire.

bebelus care sta pe oala

O secreție crescută de mase mucoase de către endoteliu indică faptul că o cantitate mare de alcali și acizi activi intră în intestin

Când situația se stabilizează, tractul gastrointestinal al firimiturii se adaptează la noile condiții, incluziunile mucoase din fecale dispar. Dacă acest lucru nu s-a întâmplat sau problema a apărut mai târziu, când copilul are deja câteva luni, fenomenul se poate manifesta din mai multe cauze.

De obicei, simptomul apare din cauza încălcării dietei de către o mamă care alăptează sau din cauza laptelui matern nesteril. De asemenea, problema se poate manifesta din cauza disbacteriozei intestinale cauzată de agenți patogeni. Foarte frecvent simptomul se manifestă din cauza intoleranței la lactoză sau din cauza trecerii la un alt tip de amestec cu hrănire artificială. Uneori mucusul poate apărea și din cauza aftei transmisă de mamă în timpul nașterii sau introducerea prea devreme a alimentelor complementare.

Din ce cauză apare mucusul la copiii mai mari. Ce afecțiuni poate semnala disconfortul

La copiii mai mari, cel mai frecvent motiv pentru care apare un nod de mucus, sau mai multe, este disbacterioză. Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de un bebeluș de un an care pune totul în gură și poate lua cu ușurință o infecție. Desigur, din acest motiv, mucusul poate apărea în fecale la un copil de 2 ani, precum și la copiii mai mari.

femeie care schimba scutecul unui bebelus

Există multe motive pentru acest fenomen și toate necesită atenție

De asemenea, copii mai mari pot suferi de mucus în urină cauzat de o dietă dezechilibrată sau schimbarea sa bruscă. Uneori simptomul apare după răceli, infecții respiratorii acute, infecții virale respiratorii acute sau luarea de antibiotice.

Simptomul poate semnala și hipotermie în zona pelviană. Aceasta se poate manifesta după ce copilul a înotat într-un iaz mult timp sau a stat pe pământ umed. De asemenea, uneori mucusul este cauza de viermi, constipație prelungită sau reacție alergică.

Mult mai puțin frecvent apariția unui scaun cu mucus la bebeluși sunt provocate de factori cum ar fi patologiile autoimune, neoplasmele oncologice, boala Crohn, obstrucția intestinală, fibroza chistică sau colita. Toate aceste boli sunt foarte grave. Când mergi la un control, ar trebui excluse în primul rând.

bebelus care sta cu mainele in sus

Dacă incluziunile sunt vizibile cu ochiul liber, putem vorbi despre abateri grave de sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *