Prima pagină » Culinar » Scăriță de porc cu varză. O mâncare tradițională care îți va încânta papilele gustative

Scăriță de porc cu varză. O mâncare tradițională care îți va încânta papilele gustative

12 dec. 2023, 13:35,
BZI.ro, în Culinar

La mesele de sărbătoare în familie putem pregăti o scăriță de porc cu varză. Acest preparat culinar are o savoare deosebită, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, vom obține un adevărat deliciu. Iată cum să pregătești acasă o mâncare tradițională care îți va încânta papilele gustative.

Scăriță de porc cu varză

Când vine vorba de mâncărurile tradiționale, făcute ca odinioară, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Un adevărat deliciu pe placul multora dintre noi este scărița de porc cu varză. Aceasta este nelipsită de la masă în zilele de sărbătoare, mai ales în sezonul de iarnă.

Scărița de porc cu varză se face la ceaun pentru un plus de savoare. Pentru acest preparat culinar avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de iamginație, iar succesul va fi garantat. Pe lângă câteva porții de scăriță de porc cu varză putem face pentru masa de Crăciun și un borș de perișoare moldovenesc.

La fel de bine putem să îi cucerim pe cei dragi cu o tocăniță de vită. Aceasta necesită mai mult timp de preparare și ingrediente alese cu grijă, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Scărița de porc cu varză este gustoasă, aromată, sățioasă și ideală de servit la orice masă și la orice ocazie. Cu frunze de varză murată putem pregăti și niște sarmale cu carne de porc și vită. La fel de gustoasă este și varza călită cu jumări, făcută la ceaun. Rețetele sunt diverse, inedite și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia.

Rețeta bunicii pentru o mâncare delicioasă

Pentru câteva porții de scăriță de porc cu varză vom avea nevoie de 1 kg de scăriță sau coaste de porc, 1 kg de varză, 1 ceapă, 1 ardei roșu, 1 cutie de roșii în bulion, sare și piper după gust.

Mai întâi se pregătește carnea de porc. Se taie scărița în bucăți mici, se spală bine și se pune la fiert într-o oală cu apă cât să acopere carnea. Între timp se curăță ceapa și ardeiul și se toacă mărunt. După aceea se taie varza fideluță, iar după ce carnea din oală a fiert se adaugă și varza tocată.

Se potrivește gustul cu sare și piper. Într-o tigaie cu puțin ulei încins se călește ceapa împreună cu ardeiul. Se toarnă și roșiile cu bulionul apoi se lasă la foc mic timp de 2 minute. Se răstoarnă compoziția din tigaie în oala cu scăriță și varză și se lasă totul la foc potrivit timp de 15 minute. Se acrește preparatul culinar cu un pahar cu borș de casă. Când este gata, se ia oala de pe foc și se lasă scărița cu varză la răcit apoi se servește cu câteva felii de pâine de casă.

Scărița de porc cu varză este o mâncare tradițională delicioasă și ușor de pregătit acasă. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui, iar dacă avem în vedere câteva secrete culinare, la final vom obține un preparat savuros și pe placul tuturor celor de la masă. Scărița de porc cu varză poate fi făcută și pentru masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte bucate alese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *