Prima pagină » Stiri si curiozitati » Scapă rapid de mătreață. Remedii eficiente pentru un păr sănătos și frumos

Scapă rapid de mătreață. Remedii eficiente pentru un păr sănătos și frumos

13 feb. 2023, 15:10,
în Stiri si curiozitati

Podoaba capilară are nevoie de multă îngrijire și atenție așa că scapă rapid de mătreață și ține cont de câteva trucuri simple care te vor ajuta să ai un păr sănătos, cu volum și care va atrage multe priviri. Tot mai multe doamne și domnișoare se confruntă cu probleme ale scalpului, cu mătreața sau cu un păr gras. De asemenea, unele femei se plâng de faptul că au un păr fragil, uscat și care se rupe ușor. Volumul, strălucirea și rezistența firului de păr țin de anumite trucuri de îngrijire. Iată câteva remedii eficiente pentru un păr sănătos și frumos.

Scapă rapid de mătreață

Este binecunoscut faptul că podoaba capilară ne oferă o anumită stare de spirit pe lângă trăsăturile fizice pe care ni le pune în evidență. De aceea, este important să oferim părului nostru îngrijirea de care are nevoie pentru a arăta impecabil și a avea o stare de spirit pe măsură. Fie că se pregătesc pentru un eveniment special, fie este vorba de rutina zilnică, doamnele acordă o importantă deosebită îngrijirii părului. Multe femei se confruntă cu multe probleme când vine vorba de podoaba capilară. Pe lângă căderea excesivă, tendința de îngrășare sau de deteriorare, doamnele se confruntă cu mătreața la nivelul scalpului. Mătreața se manifestă prin descuamarea celulelor moarte de la nivelul pielii capului.

Cauzele apariției mătreții sunt diverse. De exemplu, mătreața poate fi declanșată de folosirea unor șampoane nepotrivite tipului de păr, a unor produse de îngrijire a părului de proastă calitate, dar și pielea uscată, psoriazisul, cât și spălarea excesivă a părului. Dermatita seboreică este o altă cauză care determină apariția mătreții. Pentru a scăpa de acest disconfort trebuie să îngrjim podoaba capilară cu produse de calitate și să apelăm la câteva remedii naturiste sau trucuri care ne vor ajuta să ne menținem un păr sănătos și frumos.

Specialiștii recomandă să folosim uleiuri esențiale ce se aplică la rădăcina firului de păr, printre cele mai eficiente fiind uleiul de eucalipt, de mentă sau de lavandă. Astfel, cu ajutorul acestor uleiuri pot fi combătute probleme precum pielea uscată, un scalp seboreic, inflamațiile sau ciupercile la nivelul scalpului, dar și mătreața.

Un alt remediu eficient și la îndemâna oricui pentru a scăpa de mătreață este bicarbonatul de sodiu. Se face o mască de păr din 2 linguri de bicarbonat și suc de lămâie. La fel de bun în combaterea mătreții este oțetul. Se amestecă 3 linguri de oțet într-o ceașcă de apă fierbinte apoi se toarnă pe scalp și se masează ușor. Se lasă să acționeze timp de câteva minute apoi se clătește părul cu multă apă.

Tot cu ajutorul remediilor naturiste putem să albim dinții. Multe persoane recurg la câteva trucuri pentru a avea un zâmbet perfect și o dantură sănătoasă. Pe lista tratamentelor din farmacia naturii se află și Aloe Vera. Această plantă miraculoasă tratează numeroase boli intestinale, dar și afecțiuni dermatologice.

Trucuri care te vor ajuta să ai un păr sănătos și frumos

Pentru a avea o podoabă capilară sănătoasă și care să atragă multe priviri, trebuie să ținem cont de câteva sfaturi de îngrijire corectă a părului. În cazul în care părul este afectat de mătreață trebuie urmați anumiți pași. În primul rând, părul se spală cu un șampon special, adecvat tipului de păr. Se recomandă ca părul să fie spălat o dată la 2 sau 3 zile. În timpul șamponării părului, se masează scalpul timp de 5 minute. La final, se clătește foarte bine părul cu apă, dar și cu un amestec din câteva picături de zeamă de lămâie sau de oțet de mere.

Un alt remediu naturist pentru combaterea mătreții și a părului degradat este uleiul de măsline amestecat cu miere de albine. Se prepară o mască de păr din 2 lingurițe de ulei de măsline, 2 lingurițe de miere de albine, 1 linguriță de mentă uscată, 1 linguriță de piper negru măcinat și 1 picătură de ulei de mentă. Se amestecă uleiul de măsline cu mierea de albine, apoi se adaugă menta, piperul  și uleiurile. Se aplică soluția pe părul nespălat și se masează ușor scalpul timp de 5 minute. Se clătește bine părul apoi se spală cu șampon și se clătește din nou.

Pe lista tratamentelor eficiente în combaterea mătreții este rozmarinul. Se mixează câteva linguri de ulei de măsline împreună cu frunze de rozmarin. Se aplică masca pe păr și se lasă să acționeze timp de 10 minute, apoi se clătește părul foarte bine și după aceea se șamponează. La final se clătește părul din nou.

Tot mai multe persoane se confruntă cu mătreața, însă pentru a avea o podoabă capilară sănătoasă și atrăgătoare, trebuie să oferim părului îngrijirea de care are nevoie. Tratamentele sunt diverse și pot fi adaptate în funcție de tipul de păr al fiecărei persoane, dar și de problemele scalpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *