Pentru a scăpa de puroi la măsea acasă trebuie întâi de toate să mergi pentru un consult la stomatolog. Din cauza puroiului din dinte, poate exista o ușoară proeminență a țesutului, durere care nu este întotdeauna ameliorată prin administrarea unui anestezic. Uneori, durerea poate ajunge în spatele capului și, dacă inflamația s-a dezvoltat la nivelul maxilarului inferior, la bărbie. De asemenea, poate apărea o mărire a ganglionilor limfatici.
În unele cazuri, inflamația gingiei este însoțită de o creștere a temperaturii corpului, scăderea apetitului și pierderea forței. O trăsătură caracteristică a supurației pe gingie este o creștere a durerii la mestecat și la atingerea leziunii. Puroiul din gingie formează un „sac” care, în cele din urmă, se rupe și face ca puroiul să iasă afară, care apoi sângerează. Chiar dacă abcesul se sparge și puroiul scapă în cavitatea bucală, acest lucru nu înseamnă că boala a dispărut. Țesuturile dentare și gingia continuă să se înrăutățească din ce în ce mai mult, creând complicații. Nu trebuie să așteptați să se producă o străpungere și să iasă puroi. Este indicat să acordați imediat atenție disconfortului și să faceți o programare la medicul dentist.
Scapă de puroi la măsea acasă. Poate fi tratat un abces dentar la domiciliu cu remedii populare?
Nu vă autotratați și nu încercați să eliminați singur puroiul din nodul de pe gingie. De regulă, pacientul nu poate elimina tot puroiul la domiciliu fără un sistem de drenaj, ceea ce poate determina răspândirea acestuia în tot corpul.
Singurul lucru care poate fi făcut pentru a calma durerea înainte de o vizită la dentist este să clătești dintele cu o soluție de sare și apă și un decoct de salvie. Dar chiar și atunci, apa de gură va ameliora doar temporar durerea, dar nu va scăpa de problemă.
Abcesul dentar este un proces inflamator la nivelul gurii, care nu poate fi tratată acasă. Autotratamentul la domiciliu, fără cunoștințe de specialitate sau tratament chirurgical, nu poate decât să înrăutățească afecțiunea. Durerea poate fi tratată doar temporar la domiciliu cu analgezice și gargară. Numai un dentist calificat poate îndepărta în mod corespunzător puroiul din abces și poate prescrie un tratament cu antibiotice.
Cum poți să reduci temporar durerea? Cum poți să previi amplificarea procesului inflamator
Pentru a reduce temporar durerea unui abces cu puroi pe gingie, puteți folosi o gargară din tinctură de calendulă și apă. De asemenea, puteți să luați ceai de plante Rotokan și apă sau să pregătești o soluție cu sare de potasiu și apă.
Fiecare gargară trebuie răcită până la temperatura camerei, deoarece compresele și gargarele fierbinți nu trebuie aplicate dacă procesul este inflamat. Cea mai bună profilaxie împotriva inflamației este vizita regulată la dentist, o dată la 6 luni este suficientă.
Caria dentară este, de obicei, cea mai frecventă cauză a inflamației gingivale. Depistarea și tratarea precoce a cariilor dentare va ajuta la evitarea multor probleme dentare și la menținerea dinților în starea lor naturală.
Atenția acordată igienei orale este, de asemenea, utilă. Dinții trebuie spălați în mod regulat, de două ori pe zi, timp de cel puțin 2 minute. Este recomandat să alegeți o perie cu duritate medie pentru a preveni zgârierea sau rănirea gingiilor sensibile.
Din moment ce cunoști cum poți scăpa de puroi la măsea acasă este bine să știi și cum să previi această problemă. După masă, se recomandă folosirea aței dentare sau clătirea cu o soluție de pastă de dinți pentru a îndepărta resturile alimentare. O dată pe an, conform indicațiilor medicului stomatolog, ar trebui să faceți o curățare profesională a dinților pentru a elimina placa bacteriană și tartrul.