Prima pagină » Sanatate » Scapă de negi rapid. Remedii eficiente pentru tratarea verucilor

Scapă de negi rapid. Remedii eficiente pentru tratarea verucilor

20 feb. 2023, 15:10, 1 ,
în Sanatate

Scapă de negi rapid folosind câteva trucuri eficiente. Multe persoane se confruntă cu probleme dermatologice, una dintre ele fiind apariția negilor pe diferite zone ale corpului. Negii sau verucile nu sunt formațiuni benigne însă au un aspect inestetic și creează un disconfort. Iată câteva remedii eficiente pentru tratarea verucilor.

Scapă de negi rapid

Negii sau verucile sunt excrescențe ale pielii ce pot să apară pe diferite zone ale corpului. Negii sunt formațiuni benigne ce apar cu precădere în copilărie și adolescență. Verucile nu dor și pot să dispară în câteva săptămâni. Cu toate acestea, există situații în care negii cresc în dimensiuni, iar pentru a-i îndepărta este necesar un tratament medical și o intervenție adecvată.

Negii apar în urma infecției cu virusul HPV. Anumite tulpini ale virusului provoacă negi pe mâini, altele declanșează apariția negilor pe tălpi, în zona genitală sau în jurul gurii. O persoană se poate infecta cu virusul care provoacă negii de la o persoană deja infectată. Verucile pot să apară la câteva săptămâni de la incubație, iar evoluția bolii este influențată de alte afecțiuni ale pielii.

În cazul în care negii sunt dureroși se recomandă aplicarea unui plasture special care să acopere în întregime veruca. Negii pot fi îndepărtați prin cauterizare. Acest procedeu se face prin anestezie locală, iar negii sunt îndepărtați foarte ușor. O altă metodă eficientă pentru a scăpa de negi rapid este cea cu laser. Îndepărtarea verucilor cu laser este nedureroasă și presupune întreruperea alimentării verucilor, care se vor usca și vor cădea de la sine.

Pe lângă aceste metode medicale de a îndepărta negii există și câteva remedii naturiste și la îndemâna oricui. Cu toate acestea, aceste remedii din farmacia naturii se administrează la îndrumarea medicului specialist. Pe lista remediilor naturiste care ajută la îndepărtarea negilor se află zeama de lămâie, bicarbonatul de sodiu, oțetul de mere, usturoiul, Aloe Vera, sucul de ceapă, tulpinile de păpădie și uleiul de ricin.

Metode eficiente pentru îndepărtarea verucilor

Pentru a scăpa de inesteticii negi există numeroase metode medicale. Una dintre acestea este peelingul cu acid salicilic. Acest procedeu presupune îndepărtarea straturilor verucii și stimularea sistemului imunitar. O altă metodă recomandată în cazul unei persoane care are negi pe corp este tehnica de congelare a verucii. Se aplică direct pe neg azot lichid cu un tampon de bumbac. În câteva zile veruca se va usca și se va desprinde de la sine.

De asemenea, se recomandă imunoterapia, dar și intervenția chirurgicală minoră sau tratamentul cu laser. În cazul negilor genitali, se recomandă alte intervenții precum crioterapia, excizia chirurgicală cu bisturiul sau cu razele laser. Negii sunt contagioși așa că este bine să ținem cont de câteva recomandări pentru a reduce riscul apariției lor. Nu trebuie să atingem negii altei persoane, nu trebuie să folosim la comun cu o persoană infectată prosoape și alte obiecte de igienă personală. La fel de importantă este și vaccinarea împotriva virusului HPV.

Negii pot fi îndepărtați foarte ușor de pe piele cu ajutorul unor metode eficiente. Verucile au un aspect inestetic și sunt cauzate de numeroși factori genetici, dar și externi.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Buna ziua, imi puteti recomanda un dispozitiv bun pentru indepartarea negilor, am unul pe deget, si am incercat pana acum 2 spray-uri si nimic inca este acolo, cred ca facut un an de cand ma chinui sa scap de el..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024