Prima pagină » Sanatate » Scapă de balonare rapid. Sportul și alimentația te vor ajuta în ameliorarea deranjului

Scapă de balonare rapid. Sportul și alimentația te vor ajuta în ameliorarea deranjului

20 apr. 2022, 13:50,
în Sanatate

Pentru a scăpa de balonare rapid poți folosi mai multe trucuri și remedii la domiciliu. Nu numai pastilele te vor salva de la creșterea formării de gaze în intestine. Puteți scăpa de balonare cu exerciții și dietă speciale.

Balonarea provine cel mai adesea din acumularea de gaze în intestine. Aceasta este o senzație extrem de neplăcută care poate apărea în cel mai inoportun moment și să nu dispară câteva zile. Principalele cauze ale acestei probleme este consumul prea rapid de alimente sau abuzul de alimente grase, sărate și picante. Rezultatul este acumularea excesivă de gaze și probleme cu mușchii sistemului digestiv. Dar nu este întotdeauna necesar să înghiți pastile pentru a scăpa de această problemă. De exemplu, dacă ai simțit cum stomacul tău începe să „explodeze” după un prânz prea rapid și bogat în calorii trebuie să acționezi imediat.

femeie care se tine de burta sa umflata

Principalele cauze ale acestei probleme este consumul prea rapid de alimente sau abuzul de alimente grase, sărate și picante

Scapă de balonare rapid. Cele mai eficiente modalități pentru a scăpa de disconfort

Una dintre cele mai eficiente metode de a scăpa de balonare este să te angajezi în activitate fizică. Dar nu toate exercițiile sunt potrivite pentru asta. Întinderea lentă sau yoga te va ajuta. Întinderea vă va ajuta să vă relaxați și să calmați un intestin deranjat. Pentru a face acest lucru, întindeți-vă pe covoraș și trageți ușor genunchii la piept. Întinde-te așa câteva minute și respiră adânc.

Unul dintre cele mai eficiente exerciții este poziția pisică-vacă. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă puneți în patru picioare, punând ferm palmele pe covoraș. Apoi inspirați în timp ce coborâți burta pe podea și arcuiți spatele. Priveşte în sus. Apoi, în timp ce expirați, trageți burta spre coloana vertebrală, arcuindu-vă spatele. Pune capul în jos și repetă exercițiul de mai multe ori.

femeie care tine mainele in dreptul abdomenului si are desenat pe burta intestine

Balonarea provine cel mai adesea din acumularea de gaze în intestine

Înotul, joggingul, ciclismul vă vor ajuta să scăpați de balonare. Cel mai simplu mod de a încerca acest sport acasă este să urci scările. Toate aceste metode ajută gazele să treacă mai repede prin sistemul digestiv. Doar 25 de minute de exerciții fizice te pot ajuta la reducerea durerii de balonare. Ușurarea vine în 10 minute.

Lipsa activității fizice poate duce la constipație și balonare, avertizează medicii. Așa că încearcă să te miști mai mult, mai ales dacă ai un loc de muncă sedentar.

Ce alimente să consumi pentru a evita un astfel de disconfort

Desigur, dacă stomacul se umflă adesea, există diaree și retenție de scaun, atunci cu astfel de probleme trebuie să consultați urgent un medic. Dar uneori nu se constată încălcări grave, ci se identifică „sindromul intestinului iritabil”. Această afecțiune se numește și boala „misterului”, care presupune evitarea alimentelor care cresc trombocitele. Apare la 20% dintre locuitorii planetei. Motivele apariției sale, medicii încă nu-l știu.

barbat care se tine de pantaloni si are o burta foarte umflata

Aceasta este o senzație extrem de neplăcută care poate apărea în cel mai inoportun moment și să nu dispară câteva zile

Pentru a scăpa de disconfort, în prima etapă, este necesar să excludeți complet din dietă, timp de 2-6 săptămâni, alimentele care conțin o cantitate mare de grăsimi. De asemenea, trebuie să renunți la unele legume, precum conopida, usturoiul, mazărea verde, ceapa și ciupercile.

Sunt extrem de interzise fructele, precum merele și sucul de mere, cireșele, fructele uscate, mango, nectarinele, piersicile, perele, prunele și pepenele verde. De asemenea, este recomandat să eviți  două produse lactate, lapte și iaurtul.

Însă, poți consuma cartofi, castraveți, roșii, morcovi, ardei gras, salată verde, dovlecei, vinete și fasole verde. De asemenea, sunt permise portocalele, mandarinele, căpșunile, strugurii, ananasul și kiwi, precum și ouăle, carnea fiartă, ciocolata neagră, alunele, semințele de dovleac și nucile.

Pentru a scapă de balonare rapid, dieta ar trebui să fie variată. După ce ai ținut o dietă de câteva săptămâni, revin-o la meniul „interzis”. Dar fii foarte atent. Trebuie să determini cantitatea sigură a fiecărui produs potrivită pentru tine.

femeie care sta pe podea cu picioare incrucisate si face yoga

Dacă ai simțit cum stomacul tău începe să „explodeze” după un prânz prea rapid și bogat în calorii trebuie să acționezi imediat


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024