Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Scapă de acnee cu ceai de pelin. Remediu ieftin la îndemână
Scapă de acnee cu ceai de pelin. Remediu ieftin la îndemână

Scapă de acnee cu ceai de pelin. Remediu ieftin la îndemână

12 apr. 2021, 14:25,
în WoW!

Acneea creează disconfort oricărei persoane. Schimbările hormonale din adolescenţă, expunerea la unii factori de mediu ori predispoziţia genetică duc la apariţia coşurilor pe ten, pe spate şi chiar şi pe umeri câteodată. Sunt neplăcute, dureroase şi, cu siguranţă, inestetice. Astăzi îţi vom prezenta un remediu la îndemână și ieftin ca să scapi de acnee: ceai de pelin.

Până acum, ştiam că ceaiul de pelin tratează unele afecţiuni digestive. Când însă e vorba de uz extern, ne gândim, în primul rând, la ten. Coşurile, punctele negre şi punctele de grăsime, dacă le spargi, pot lăsa urme inestetice pe față mulţi ani. În unele cazuri, petele rămân pe viaţă. Ca să scapi mai uşor, fără tratamente şi creme scumpe, încearcă să aplici un remediu cu ceai de pelin la acnee.

Cum să-ţi îngrijeşti tenul cu ceai de pelin

Acest leac din natură este foarte mare, dar şi foarte eficient. Nu trebuie decât să faci o infuzie din câteva frunzuliţe. După ce s-a răcorit, aplică de două ori pe zi, pe zona cu probleme acneice. Poţi să aplici sub formă de cataplasmă ori ca şi cum te-ai demachia, cu ajutorul unor discuri demachiante. Important e să nu mai storci absolut deloc coşurile.

Ceaiul de pelin este recomandat, de asemenea, persoanelor care suferă de: probleme menstruale, probleme digestive, insomnie, anxietate, infecţii respiratorii şi probleme renale.

Alte efecte ale pelinului – uz extern

Ceaiul de pelin este bun şi pentru:

  • curăţarea şi stimularea vindecării unor răni artificiale;
  • curăţarea în profunzime a tenului;
  • a trata durerea de cap. Fă-ți o compresă înmuiată în decoct de pelin și aplic-o pe frunte, ca să scapi de migrenă;
  • scapă de transpiraţia abundenţă cu băi locale cu ceai de pelin.

Pelinul, consumat sub formă de ulei, ajută la:

  • ameliorarea simptomelor cauzate de alergiile cutanate;
  • ameliorarea dermatitei;
  • tratarea înţepăturilor de insecte;
  • vindecarea urticariilor.

Ca să îţi prepari acasă ulei de pelin ai nevoie de 2 linguri de tulpină şi frunze de pelin şi 250 ml ulei de măsline. Pune uleiul la foc mic şi adaugă pelinul. După 5 minute, strecoară uleiul şi pune-l într-un recipient cu capac. Ţine-l în frigider.

Sucul de pelin se obţine dacă dai planta prin maşina de tocat carne. Altă variantă ar fi să pui frunzele într-un blender şi să le mixezi cu 1 litru de apă. Zeama obţinută, care are un gust foarte amar, trebuie strecurată. Ea se bea ca să tratezi unele afecţiuni ale ficatului, dar şi durerile de cap, astmul bronşic, insomnia şi problemele renale.
Pe de altă parte, siropul de pelin ajută la detoxifierea organismului. Se obţine prin tocarea a 15 frunze proaspete şi amestecarea lor cu miere cât să umpli un borcan de 400 ml. Siropul acesta este utilizat şi pentru a stimula pofta de mâncare a copiilor.

Ca să scapi de dismenoree, adică de tulburarea fluxului menstrual, aproape mereu însoţită de o durere intensă, unii fitoterapeuţi recomandă consumul unui mix de pulbere de pelin cu pulbere de ghimbir. După numai 7 zile menstruaţia se declanşează. Totuşi, recomandat ar fi să nu urmezi acest tratament fără ca medicul ginecolog sau fitoterapeut să ţi-l recomande.

Iată de ce putem spune că pelinul este o plantă miraculoasă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`