Prima pagină » Eveniment-Social » Scandalul profesorilor din Iași care nu au fost primiți la Titularizare continuă: „Am fost tratați ca niște infractori, alți colegi au fost primiți în sală după ora 8:00” – GALERIE FOTO/VIDEO

Scandalul profesorilor din Iași care nu au fost primiți la Titularizare continuă: „Am fost tratați ca niște infractori, alți colegi au fost primiți în sală după ora 8:00” – GALERIE FOTO/VIDEO

14 iul. 2023, 02:00,
Andreea Timofte, în Eveniment-Social

Cei 12 profesori din Pașcani care nu au mai fost primiți la concursul de Titularizare 2023, pentru că nu au ajuns la timp în sala de examen (trenul cu care aceștia au venit în Iași a întârziat mai bine de o oră), nu speră că se va organiza o sesiune specială. Cadrele didactice au făcut memoriu la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași, precizând că într-un alt centru s-a permis accesul candidaților și mai târziu de ora 08:00, care este prevăzută de metodologie

Miercuri, 12 iulie, mai multe cadre didactice venite din Pașcani au rămas în fața Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Iași, deși trebuiau să susțină concursul de Titularizare. Trenul a avut întârziere de aproape 90 de minute, astfel că profesorii au ajuns la centrul de examen cu puțin peste ora 08:00, când aceștia trebuiau să fie deja în sală. Deși au semnalat situația comisiei, candidații nu au avut acces în unitate.

După ce au așteptat jumătate de oră în fața porții, în speranța că va ieși cineva să îi asculte, cadrele didactice s-au îndreptat către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași, unde li s-a explicat faptul că metodologia a fost respectată și că nu se poate schimba nimic. Acum, la două zile de la eveniment, candidații susțin că, în alte centre de examen din municipiu, colegii aflați în aceiași situație au fost primiți în sală chiar și în jurul orei 08:30.

„Am povestit ce am pățit pe un grup de WhatsApp, pe Facebook, special create pentru Titularizare, unii colegi, repartizați la alt centru, au fost primiți în sală și la 08:30. Au scris pe grup. Doamnele de la ISJ ne-au asigurat că a fost respectată metodologia de toată lumea, dar nu e așa. Aici cum de a existat înțelegere și umanitate? Noi nu vrem să creăm probleme celorlalți membri din comisie, care au fost îngăduitori, doar că nu înțeleg de ce tocmai aici, doar aici, la «Mihai Eminescu», nu s-a putut?

Într-o postare pe Facebook au confirmat în comentarii și profesori din alte județe că li s-a permis accesul după ora 08:00. Cum am mai spus, nici nu sperăm la o sesiune specială… Am făcut memoriu la ISJ cu biletele de tren, le voiau pe toate, unii le aveau luate online… S-a depus cerere, de la registratură ni s-a spus: «Știți că durează 30 de zile până primiți un răspuns». Măcar să ne ofere o explicație, nu am întârziat în mod voit, în cazul nostru a fost vorba de 5 minute întârziere”, a declarat Raluca Apostol.

Membrii comisiei au chemat poliția

O altă nemulțumire a profesorilor implicați în situația prezentată este legată de atitudinea membrilor comisiei de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași.

„Am fost tratați ca niște infractori, noi nu am ridicat tonul deloc, nu am făcut scandal, doar voiam să discutăm cu un membru, iar ei au trimis un echipaj de poliție să se asigure că este păstrată ordinea și disciplina. Dar ce suntem noi? Hoți? Suntem profesori. Am vorbit la telefon cu directorul, iar polițiștii ne-au spus și ei că se respectă metodologia, atât”, a precizat Raluca Apostol.

Ce se întâmplă cu profesorii din Iași care nu au mai participat la concurs

Raluca Apostol a menționat reporterilor BZI că nimeni nu știe ce se va întâmpla cu posturile lor.

„Chiar nu credem că vor lua ei bani de la buget să facă ceva pentru noi, repet, riscăm să stăm un an fără loc de muncă sau să ne angajăm prin supermarket, dacă iau alții note, posturile. Ce facem? Suntem foarte supărați, plutește o stare de incertitudine. Până în septembrie nu vom primi vreun răspuns. Nici cei de la sindicat nu au ce să facă, cum să ne ajute, oricum au fost foarte drăguți cu noi, ne-au înțeles”, a menționat Raluca Apostol.

Amintim că și Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt al ISJ Iași, a subliniat faptul că, într-adevăr, metodologia a fost aplicată în cazul celor 12 profesori. Fiind un concurs, candidații care nu respectă toate regulile impuse nu mai pot participa.

Comentarii
  • Niciun candidat nu mai trebuia primit in sala mai tarziu de ora limita impusa prin Regulament
    Ca este o tampenie sa se stea in sala de la 8la 9 degeaba ,doar pt identificarea candidatilor,primirea -predarea foilor de examen ,asta tine de Minister.
    Intervalul acesta poate fi redus ,eventual la 40 minute .Este suficient ,si la BAC si la EN ,samd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *