Prima pagină » National » Scandalul pensiilor: Ministerul Muncii explică de ce a retras unele decizii de pensionare
Scandalul pensiilor: Ministerul Muncii explică de ce a retras unele decizii de pensionare

Scandalul pensiilor: Ministerul Muncii explică de ce a retras unele decizii de pensionare

28 aug. 2024, 20:20,
în National

Ministerul Muncii își recunoaște erorile de tehnoredactare și admite necesitatea unor verificări suplimentare, care au dus la retragerea unor decizii de pensionare. Cu toate acestea, procesul de recalculare a pensiilor va fi finalizat până la data de 31 august, conform unui comunicat transmis miercuri de Casa Națională de Pensii Publice.

„Întrucât în presă au apărut știri legate de retragerea unor decizii de recalculare a pensiilor au fost retrase în procesul de transmitere la domiciliul beneficiarilor, formulăm următoarele precizări: potrivit Convenției încheiate cu C.N. Poșta Română S.A. procesul de distribuire a deciziilor de recalculare emise în temeiul art.144 din Legea nr.360/2023 privind sistemul public de pensii este în curs de desfășurare, urmând a fi finalizat la data de 31.08.2024”, se arată în comunicat.

În cadrul acestui proces au fost descoperite situații care au necesitat retragerea unor decizii, cum ar fi:

– Erori de tehnoredactare în adresele de domiciliu/reședință la care trebuiau trimise deciziile;

– Emiterea unor decizii de recalculare după decesul beneficiarului;

– Necesitatea verificărilor suplimentare pentru a asigura corectitudinea calculului pensiilor.

Ministerul Muncii explică de ce a retras unele decizii de pensionare

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a comentat asupra declarației ministrului muncii, Simona Bucura-Oprescu, conform căreia PSD ar fi singurul partid care a crescut pensiile. El a subliniat dificultățile generate de legea pensiilor și a cerut responsabilitate în corectarea problemelor apărute.

„Ar trebui să manifeste aceeaşi dezinvoltură şi când e vorba de corectarea problemelor generate de modul în care s-a aplicat această lege, bună de altfel, dar din păcate care a generat foarte multă frustrare, nervozitate”, a spus Stroe.

El a adăugat că toate creșterile de pensii din ultimii ani au avut loc în timpul guvernelor liberale.

„Demersurile de creştere în decursul ultimilor şase ani au fost iniţiate şi susţinute cu PNL la guvernare. Nu asumăm paternitatea acestor lucruri, nu este o chestiune exclusivă a unui partid politic. E nedrept să faci lucrul ăsta în condiţiile în care te găseşti într-o coaliţie de guvernare”, a subliniat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *