Prima pagină » Local » Scandalul izbucnit de la o sculptură celebră, încheiat în favoarea unui ieșean. Cererea de chemare în judecată a companiei Artmark, anulată
Scandalul izbucnit de la o sculptură celebră, încheiat în favoarea unui ieșean. Cererea de chemare în judecată a companiei Artmark, anulată

Scandalul izbucnit de la o sculptură celebră, încheiat în favoarea unui ieșean. Cererea de chemare în judecată a companiei Artmark, anulată

31 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un scandal izbucnit la Iași din cauza unei sculpturi celebre s-a încheiat în favoarea unui colecționar de artă. Astfel, judecătorii ieșeni au anulat cererea de chemare în instanță formulată de compania Artmark. Reprezentanții casei de licitații cereau de la Nicolae Iftimie dublul taxei de licitații pentru lucrarea „Muză”, de Marcel Guguianu

Un scandal care a pornit din cauza unei sculpturi celebre s-a încheiat în favoarea unui colecționar de artă din Iași. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au anulat recent cererea de chemare în instanță formulată de compania Artmark în contradictoriu cu Nicolae Iftimie.

”În baza art. 200, alin. (4), din Codul de procedură civilă, anulează cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta SC A10 By Artmark SRL”, au arătat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Scandalul izbucnit de la o sculptură celebră, încheiat în favoarea lui Nicolae Iftimie

Un colecționar de artă din Iași, Nicolae Iftimie, a fost dat în judecată recent de compania Artmark. Reprezentanții casei de licitații au cerut de la Nicolae Iftimie dublul taxei de licitații pentru lucrarea „Muză”, realizată de Marcel Guguianu. Cei de la compania A10 By Artmark SRL l-au acționat în judecată pe ieșean. Așadar, reprezentanții casei de licitații Artmark le cer judecătorilor ieșeni să îl oblige pe Nicolae Iftimie la plata sumei de 12.372 de lei.

”În cadrul evenimentului intitulat «Licitația patrimoniului unui Anticariat Bucureștean-partea I», din 23 septembrie 2021, a fost pusă în vânzare lucrarea «Muză», autor Marcel Guguianu (bronz 38x8x5 cm), având prețul de pornire de 100 de euro. La licitație a participat și pârâtul, prin intermediul sistemului de licitare, prin contul creat de acesta pe platforma Artmark Live. Prin crearea contului, pârâtul a acceptat Regulamentul”, au precizat cei de la Artmark în cerere.

Potrivit acestora, ieșeanul Nicolae Iftimie ar fi licitat 2.500 de euro pentru lotul 110, sumă care a fost declarată câștigătoare.

Ieșeanul nu ar fi achitat contravaloarea sculpturii „Muză”

Pe 23 septembrie 2021, Artmark a emis o factură care i-ar fi fost comunicată lui Nicolae Iftimie la adresa de corespondență comunicată de acesta cu ocazia înregistrării pentru participarea la licitație.

”În conformitate cu dispozițiile din Regulamentul de licitare, prețului de adjudecare i se adaugă taxa de licitație de 20 la sută, iar, dacă adjudecatarul este deținător de card de membru Artmark Classic, taxa este de 18 la sută și timbrul artelor plastice. Plata obiectelor achiziționate trebuia făcută în două zile de la data licitației. Chiar dacă termenul de plată a expirat, lotul adjudecat de pârât a rămas neachitat”, au spus cei de la A10 By Artmark SRL.

Acum, cererea formulată de compania Artmark a fost anulată, în cadrul scandalului privind sculptura celebră, respectiv lucrarea „Muză”, de Marcel Guguianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *