Prima pagină » Titlurile zilei » Scandalul din grupul vânătorilor din Iași continuă după ce paznicul de vânătoare de la Trifești a fost concediat. Florin Bălănici: „O să facem și o plângere penală” – FOTO

Scandalul din grupul vânătorilor din Iași continuă după ce paznicul de vânătoare de la Trifești a fost concediat. Florin Bălănici: „O să facem și o plângere penală” – FOTO

28 dec. 2023, 02:00, 84 ,
Raluca COSTIN în Titlurile zilei

A fost concediat paznicul de vânătoare de la Trifești înainte de Crăciun, astfel că scandalul din grupul vânătorilor continuă. Florin Bălănici, fiul lui Ion Bălănici, concediat recent, aduce acuzații grave conducerii asociației și spune că va contesta decizia privind concedierea tatălui său. Fostul secretar al asociației a contestat decizia sa de concediere și a dat asociația în judecată

Scandalul din grupul vânătorilor din Iași continuă după ce Ion Bălănici, paznicul de vânătoare de la Trifești, a fost concediat. Florin Bălănici, fostul secretar al Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AVPS) din Iași, fiul lui Ion Bălănici, aduce noi acuzații conducerii grupului. Acesta susține că nu renunță la procesul prin care contestă concedierea sa, pe care o consideră abuzivă, dar o contestă și pe cea a tatălui. Ion Bălănici a fost concediat pe 19 decembrie 2023. Ambele decizii de concediere au fost semnate de Marian Sebastian Florea, directorul asociației.

„Pe tata l-au lăsat așa, înainte de sărbători, să-i facă o surpriză. I-au făcut 3 cercetări disciplinare. Tatăl meu nu a făcut nimic. Au zis cei de la asociație că nu a administrat fân în hrănitori, că avea 1.700 de kilograme în gestiune, predat de AVPS. Dar ei, din 2014, nu au mai livrat furaje. Cumpăram eu cu tata, fără să ne deconteze. Mai mult, deși nu i-au livrat fân, i-au și imputat cantitatea. Suma de 900 de lei a fost oprită din ultimul salariu. Știu că angajatul trebuie să săvârșească o abatere gravă și că angajatorul nu poate reține sume din salariu fără o hotărâre judecătorească. I-au luat 20 la sută din salariu pentru două abateri disciplinare într-o lună”, susține Florin Bălănici, fostul secretar al AVPS.

Scandalul din grupul vânătorilor din Iași continuă

Acesta adaugă faptul că va face plângere penală pentru abuz în serviciu.

„Încă un paznic de vânătoare, membru în comisia de disciplină, care acum este paznic de vânătoare unde era tata, i-a luat locul. O să facem și o plângere penală pentru abuz în serviciu, pentru că directorul este funcționar public. Vânatul este bun național al statului, deci funcția lui este asimilată cu a unui funcționar public. O să contestăm și concedierea”, mai spune Florin Bălănici, care a fost concediat în vara acestui an.

Fostul secretar al AVPS vrea să facă plângere pentru abuz în serviciu și șantaj și spune că are un tabel cu mii de semnături ale membrilor asociației care vor să schimbe conducerea AVPS. Florin Bălănici a fost acuzat de vânători că împreună cu tatăl său ar fi provocat moartea șefului de grupă, Iulian Pastramă, și de aceea a fost concediat de directorul Sebastian Florea, iar tatăl său a fost mutat pe un alt fond de vânătoare.

Un an de la evenimentul tragic de la partida de vânătoare

Pe data de 23 decembrie 2022, mai mulți vânători s-au adunat la Trifești pentru a participa la o partidă de vânătoare de iepuri. Nimic nu prevestea o tragedie. Totuși, asta avea să se întâmple, pentru că unul dintre participanți, un angajat al Institutului de Psihiatrie „Socola”, a decedat. Se pare că acesta a murit din cauze biologice, însă cei care l-au însoțit la vânătoare susțin că tragedia s-a petrecut pentru că s-a certat cu paznicul de vânătoare și cu secretarul filialei AJVPS din județul Iași. Iulian Pastramă avea 48 de ani și era șeful Grupei 21 Trifești.

El ar fi intrat într-un conflict cu paznicul de vânătoare, Ion Bălănici, dar și cu fiul acestuia, Florin Bălănici, secretarul filialei, din cauza proastei organizări a vânătorii. Directorul Sebastian Florea l-a concediat pe Florin Bălănici, secretarul AJVPS Iași, care a făcut dezvăluiri în cazul tragediei de la partida de vânătoare din luna decembrie 2022.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura telefonic cu directorul AVPS Iași, Marian Sebastian Florea, dar fără succes. Scandalul din grupul vânătorilor din Iași continuă, astfel că au fost făcute noi dezvăluiri despre conducerea asociației.

Comentarii
  • Adevărul real este ca toți paznicii de vinatoare sunt braconieri.

  • Cara, nu chiar toti, in AVPS din cei 27 ai 5 paznici buni, drept dovada au vanat pe fond. In rest…carmangerie scrie pe vanat. 😂

  • Mergeti sa vedeti fondul Trifesti dupa 1 an fara Balanici, a disparut vanatul fratilor. Numai urme de masina pe tarlalele de grau, vulpi si sacali mai multi ca iepuri, caprele au disparut 70%. Asta s-a vrut, distrugerea vanatului.

  • Se stie ca Lupu e omul lui Florea directorul de la AJVPS…. Ciuciu vanat. Bine Lupuleeeee Laurentiuuuuu

  • Un paznic al dorectorului este Titibaica Cristi, care a fost prins la braconaj cu 3 femele de caprior, insa a fost musamalizat cazul ca dintre cele 3 caprioare era si un mascul,iar la masculul de caprior este interzisa vanarea dupa 15 octombrie. Pe loc sa dus directoru florea la fata locului cu autorizatiile ca sa isi scape odrasla de vreo 3 ani de parnaie.

  • Exact descrierea lui Lombroso, Freud ar fi exaltat la vederea omenilor primitivi care ucid pui de animale, caprioare, etc… de placere.Involutia ramane pe teritoriul nostru precum traditia de la Ruginoasa .

  • Este vizibil ca asupra lui balanici sa facut un abuz grav, ce vina au oamenii aia ca Pastrama avea probleme medicale ??? Cum poti acuza pe cineva ca din cauza unor discutii a murit un om ?! In locu lu balanici vas da in judecata si as cere daune morale pentru defaimare.

  • Imi place de Lupu Laurentiu – trompetistul! Am braconat ani la randul alaturi de el pe Larga Jijia! Stie sa mearga mereu inchis si pe o singura autorizatie am facut si cate 8-9 piese!

  • Imi place de Lupu Laurentiu – trompetistul! Am braconat ani la randul alaturi de el pe Larga Jijia! Stie sa mearga mereu inchis si pe o singura autorizatie am facut si cate 8-9 piese!

  • Am ciocanit si eu mult cu Lupu si cand era paznic pe Larga si pe Gropnita. Avea autorizatie mereu de iepure si fazan in grup restrans pe toata luna cand pentru restul membrilor era oprita vanatoarea la fazan. Faceam cate 3 iepuri de om,dar nu trecea nimic pana aproape expira autorizatia 😂

  • Eu cu Brinzac arsene am facut treaba buna 😁
    Daca nu ne certam, faceam si acu preparate de vanat 😜

  • Baga Balanici comentarii la greu la acest articol, ai trăit bine atâția ani Golanule !!

  • Cu slabu Stefan cum sta treabă.

  • Cei care mananca kkt de Balanici aici, sunt cei care au fost prinsi la braconaj. Scopul vanatorilor este cel de protejare vanat nu de distrugere!!!

  • Pe fond la slabu daca se vede un iepure la o zi de vanatoare este mare sarbatoare 🤣

  • Florea asta din paznic de vanatoare a ajuns director!!! De asta are acum o atitudine golaneasca fata de angajatii avps.

  • Acest Florea Sebastian a fost dat afara de la Ocolul silvic Băcești fiind prins cum fura lemne și le vindea pe băutură. L au angajat la Giani paznic de vânătoare de unde a plecat cu un mare șut un fund de incompetent ce era. L a luat Mandru drept sluga perfecta și așa a rămas.

  • Pai si acum tot Mandru il coordoneaza, il cheama de acasa pe moș cand se incalță cu fesu 🤣

  • Sebica e un golan notoriu…. Cica e familiat si el are amanta la AJVPS, un pulifrici

  • vânătoru george

    Bălănici Florin, de ce te oftici așa de tare ?? parcă erai IT-ist. chiar nu poți să îți găsești un job. si să te potolești cu prostiile astea ? Ai greșit – ai plătit. Punct. Caută-ți ceva de muncă. Înapoi la locul pierdut (de secretar) NU VEI MAI AJUNGE NICIODATĂ !!

  • Stati voi linistiti ca nu plange Florin dupa maretul post de secretar de 3000 lei! Omu are 2 joburi…
    O gresit…ca a indraznit sai zica lu florea ca nui filiala lui 🤣
    O abatere grava incat sa il concedieze…😎

  • AJVPS o sa aiba de decartat bani grei balanicilor ca au facut numai magarii in actele si deciziile emise 😉
    Semnaturi false, fals in declaratii etc etc

  • Isi permit sa faca falsuri ca doar nu dau bani din buzunaru lor, dau din buzunaru la bietii membri

  • Vânător vechi

    Doamne ce a ajuns Avps ul asta….!!!
    Toți au amante și amanți…fura…braconeaza…

    Lavinia amanta asociatiei….infipta si cu tupeu maxim…pt ca o tine în brate Sebi și tactu…
    Se știe ce preocupări extra are tipa…au văzut-o vânătorii…
    Vatamanu taraie și el pe-acolo ce poate …nu știu de ce-l mai tine… ca e vai de mama lui…depășit omul de mult..mai bine si-ar
    vedea de bătrânețe….ca strica aspectul Asociației…
    Ai o varsta omule…..Mai stai pe-acasa si te trateaza ….
    Dana…Mai nimic nu face…
    Șefa ce mai muncește…pentru toți…

    Ar trebui o schimbare majora acolo….

  • Mare dreptate ai tinere….sug maciuca toți….
    Dacă le merge… asta e …leafa le întra lunar… Le este bine la căldură acolo în fotolii ..de ce si-ar da demisia…stau acolo pana le canta popa…
    Și noi prostii cotizam…

  • Pescar...vanator

    Mare dreptate ai tinere….sug maciuca toți….
    Dacă le merge… asta e …leafa le întra lunar… Le este bine la căldură acolo în fotolii ..de ce si-ar da demisia…stau acolo pana le canta popa…
    Și noi prostii cotizam ca prostii pentru nimic …

  • Astea a lu pastrama is niste cotropitori. Impusca ce le iese nu ce au pe autorizatie. La aroneanu anu trecut erau la fazani si au inpuscat 3 godaci de mistret intro tarla de porumb.

  • Pastramaa Vasile aduti aminte cand tea luat dobos paznicu de pe coarnele caprei sa faceti la far niste iepuri ca sorsa era internata la socola la fratetu 😉
    Va mirati ca nu mai este vanat pe coarnele caprei ???

  • Pastrama da ia zi tu la baieti ce mistret o puscat fratetu la valea lupului cand erati la vanatoare de fazani,spune tu cum a fost 😎

  • Florinele tata….nu te lasă….lupta pana la final…o sa reușești…
    Cei din birou te-au vândut tata. Colegii și cei care-i credeai prieteni. Ei te-au parat si te-au dat în gat. Se știe în cine aveai tu încredere multa….el te-a dat în gat…

  • Pai nu Vatamanu te-a dus in secret într-o dimineață sa-ti arate unde sta Surdu sa vorbești cu el. Sa te plângi de Florea și celelalte probleme.? Acum e mielușel…se face ca nu știe nimic…

  • Aolleoo…✌
    Pai la futut tot împreună mergeati.
    Nu vizionati voi dimineata saiturilr xxl în birou … amândoi??😃

  • Il pupati in kur si pe vatamanu deacu?

  • Vatamanu are 74 de ani daca merge la futut la varsta asta bravo lui 🤣

  • Pastrama Vasile = daltonist (pericol la vanatoare pentru participanti)…

  • Sustin Avps si coduncerea

    Avand in vedere ca Florin este un analfabet incult si un țaran coclit, tacsu ii si mai prost ca el
    Mai țaranilor o sa platiti despagubiri avps ului pana o sa ajungeti sa cersiti la gara pe peron
    Are toyota acum , crezi ca radu ungureanu cat o sa te mai plimbe noaptea pe deal , pana o sa afle sebi si o sa-l de-a si pe el afara , nu mai comenta sub anonimat ,nu ai nici o sansa in fata conducerii avps ratatule

  • Inca un prost!!! Zice da altii ca scriu sub anonimat, dar tu ce faci mai CAP DE CRETA ? 🤣

  • Florineee dati pantalonii jos ca sa mai ivit unu care te pupa in cur 🤣🤣🤣

  • Cumparati un abecedar lui vasile pastrama ca nu stie sa scrie saracu…

  • Pastrama da cand ai impuscat egrete in larga jijia si tea vazut lupu laurentu si lai sunat de 20 de ori ca il impusti ca il omori acuma sunteti frati baii curvelor baii cat credeti ca va merge curvasareala asta

  • Florinel te oftici un pic ca lupu este pazinic acum pe trifesti si tu cu taticu mergeti doar in plimbare sa va uitati cu termoviziuni ca alt drept nu mai aveti 🤣🤣🤣🤣 gata cu cheabureala nu o sa mai vânati pe fondul trifesti nici morti sau pe vr-un fond al avps , va-ti imbogățit de pe acel fond

  • vânator corect

    Stie grupa de vânatoare 21 trifesti ca pastrama vasile si cu lupu laurentiu merg si impușcă la picior iepure si fazani ?? Toti vanatorii duminica stau acasa si ei fac ce vor si in weekand si in timpul saptămânii
    De ce domnule direcor Sebastian unii au autorizatie de combatere si iepure si fazan la picior in schimb ceilalti vanatori nu au acest drept

  • Balaniciiiiii

    Se impușca noaptea la far , pastrama vasile cu lupu laurentiu , atata timp cat a fost inchis sesonul la fazan pastrama vasile cu laurentiu lupu au impușcat de au rupt pe fondul trifesti , familia burcuș impușcă si ies cand vor iei si tot ce vor iei , legea o sa si spuna cuvântul , se pe fondul trifesti se impușca acum tot ce mișcă de cand nu mai este familia balanici ,

  • Macovei cu vieru au facut echipa si distrug fondul trifesti cu autorizatii de la florea
    Spaga vorbeste!!!

  • Lupu isi schimba paru dar naravu nu,a fost si este unul dintre cei mai mari braconieri cu acte din judet!!! Pe gropnita am exterminat fazanii cu el la picior gaini cocosi nu conta si iepuri

  • Doamne cat sunt de naivi , Balanicii 😂😂ei cred ca au o șansă impotriva asociatiei , să predea armele ca nici o asociație nu i mai primeste 😂😂😂

  • Avps a pierdut toate procesele pana acum,si pe litigii de munca si cu pagubele produse de mistreti. Deci nu au pile la judecatorie chiar asa cum spun ei!

  • Mai vedem , ce si cum va fi
    Oricum chiar daca câstiga procesul balanicii nu vor mai fi pe fondul 21 trifesti , trebuie sa fie acceptati de grupă , grupa nu i acceptă si pot sa si ia gandul

  • Pana una alta grupa trifesti se destrama. Pastrama nu va mai fi sef de grupa ca e chior…si nu vede ca este doar un papitoi.

  • De predat armele nu au de ce sa le predea!!!
    Arma trebuie so predea pastrama ca nare ce kauta un chior la vanatoare…si inca cativa drogati din grupa aia carei cunosc personal ca se drogheaza prin cluburi,mare medic stomatolog el si mare fabricant de mobila pretenu lui si mai este si un homosexual acolo drogat si ala.

  • Frasu la stomatolog tot la fel un sandilau a fost si la nebuni la pastrama de acolo so legat prietenia intre ei

  • Iaca drogatii v-au facut viteza din asociatie , cât veti trai pe fondul 21 Trifesti nu mai au ce cauta balanici indiferent de rezultatul proceselor
    Grupa nu vă mai accept si asa că pa pa mergeti si vânați in alt judet ca in judetul iasi nu va mai primeste nici o asociatie mârleților
    Vă plangeti in pumni , nu mai aveti somn noaptea fiecare acu face ce vrea pe fond

  • Balanici si-a luat fond de vanatoare dragilor il doare la ciocan 💪

  • Bravo lui daca si-a luat , dar greau de crezut
    Ultima data se milogea de alti vanatoari sa-l ia si pe el la vanatoare , acum are fond de vanatoare ?? Fondurile de vanatoare se gasesc la piață sau cum , in judetul iasi nici o sansă !!apropo munca voastra de o viata a luat-o lupu de-a gata 😂😂va luat mierea de pe degete fătălăilor

  • Pupati in cur familia Balanici de fac rana intre buci oamenii astia! Oricum cei ce vorbiti aici despre ei candva ati lins farfuriile la ei acasa. Milogilor !!!Inclusiv Florea si Mandru au lins farfuriile la Balanici acasa.

  • Mirel da tu esti barbat daca scrii sub anonimat ? Faci pe altii fatalai dar tu esti castrat de mult 🤣

  • Dumneata cand mergi la cineva acasa , nu tot lingi farfuriile dar daca ai fost crescut in grajd nu stii ce-i omenia ,
    Cand inviti pe cineva la tine trebuie sa fii multumit tu sufleteste ca acea persoana a plecat multumită de la tine
    Doamne ce jeguri de oameni , Avps luati toti banii balanicilor

  • Inca un frustrat comenteaza…un lingau doar nu un om serios 🤣

  • Nu sunt frustrat asta-i realitatea , balanicii nici la ora actuală nu a invatat ce este omenia , ei cred ca daca te-au invitat la ei la masă de acu trebuie sa le pupi si mâna
    Parcă mândru sau florea nu aveau ce manca , ar trebui sa fie mândri ca acei oameni au acceptat sa onoreze cu prezenta si eu plecat multumiti
    Repede au lins farfuriile 😂🤣😂🤣
    Ce ratati de oameni , daca au fost crescuti la
    Coada săpii , atat le duc mintea atata fac

  • Mandru se ducea 100km daca era invitat la un ceaun 🤣

  • Balanici dai nainte nu baga in seama toti handicapatii!!! Cereti daune morale la instanta,procesul il castigati garantat,stie tot judetu ce abuzuri sau facut!

  • Acuma laudati AJVPSul dar cand ii huduiti si injurati ca fura si traiesc pe banii vostri si ca platiti o gramada bani cum e ??? Si va.plangeti ca nu may este vinat?? Curveloor mici ce suntety voyy va pupa jean de la craiova prostituatilor

  • Curtea de conturi ce parere are despre AJVPS IASI??? Ar trebui trimisi un pic in vizita asa…ce ziceti?!

  • Zilele astea am fost la Asociație și ce sa vezi ….s-a golanit și băiatul asta nou,secretar ce o fi el… mitica
    M-a tratat cu de parca era el director.
    Domnilor…îl crestem și pe asta, îl invatzm ca pe Florin balanici și apoi întoarce curu și ne bârfește?
    Nu mai ai încredere în nimeni domnule in ziua de azi ….

  • Ati pierdut cel mai bun fond de vanatoare din judetul iasi balanicilor , va luat lupu fondu 😂😂😂

  • Balaniciii au castigat procesul sefilor

  • Ce bine imi pare ca va luat lupu fondu 😂😂😂de cand urmarea el trifesti
    Balanicilor cand ati facut uz de arma ultima data🤣🤣🤣🤣

  • Trifesti a fost cel mai bun fond ca a avut Balanici grija de el. Acum cam bate vantu cu 100 la ora pe acest fond. S-a distrus vanatul de acolo

  • Hai ca sa spart buba si la pascani

  • Pe trifesti a fost tot timpul vânat si nu datorită balanicilor , pot câstiga balanicii 100 de procese 😂😂 ei nu vor mai putea vâna acolo niciodată
    Grupa decide
    Deci , acceptati ca ati fost niste egoisti notorii si fără bun simț … apropo fondul incă este păzit , lupu face o treaba extraordinară !!

  • Extraordinar !! Nu mai sunt balanicii de un an de zile si a disparut vânatul 🤣🤣🤣 ce oameni jalnici
    Acum fondul trifesti este mult mai protejat , mult mai organizat
    Lupu face treabă bună cu Stefan lamban

  • Sa le beliti pwwla la balanici 😘

  • Stefan Labă…Balanici te a crescut gunoiule acuma faci mare echipa cu lupu ai sa sugi tu pwla cu lupu tau ai sa vezy
    Cu toti am subt pwla cu lupu este o curva de om un profitor

  • Grupa sa isi vada de treaba, daca da drumu Balanici la niste filmari, ramane jumate de grupa fara pusca…
    Stati mai potol ca orice fapta buna nu ramane nepedepsita !!! Iar mafia de la Trifesti sa nu se mai dea asa bine pe langa Lupu, ca ii cunoaste foarte bine…Lupu a pierdut multe nopti cu Balanici sa va prinda la golaneala, va stie cine sunteti !

  • Curvetele de z

    Lupane dacand a intrat florea director ceai zis ??? Cocuta asta e hal de director 🤣🤣🤣 acu ii lingi mana escrocule. Stie toata grupa gropnita cand ai zis

  • Bălănicilor , puteti dormi noaptea ??😂😂 Ti-a luat locu mitică Florin si lupu lu tacsu

  • Vor urma niste concedieri in avps incepand cu derectorasu

  • Câtă oftică pe bălănicii 🤣🤣🤣 nu pot accepta gândul că cât traiesc ei pe fondul 21 trifesti nu o sa mai vâneze , pardon 😂😂😂 nici un fond de la avps
    Puteti insulta cât vreți voi , lupu cu Stefan Lamban fac legea acum pe Trifesti
    Numai intr-o singură zi Stefan Lamban a impușcat 6 mistreți 😂😂

  • Bălănicii invidioși

    Fraților acceptați soarta , nu o sa rezolvati niciodata absolut nimic cu dovezi , filmari , judecată si etc
    Numai insulte peste insulte , ati fost proști acu plătiți
    Bravo lupu , ai adus linistea in grupa Trifesti

  • Sunt patit cu Lupu…te face pe la spate de nu te vezi in fata iti rade si defapt da tot in primire la ipj

  • Florea e anchetat treaba nui buna

  • Gr27Vyctoria

    Sebisor ce combinatii ai facut cu huludet ??? Ca sta cu curu pe birou la tine Vasylica

  • Ce frumos se braconeaza acum pe fondu trifesti

  • Stie tot orasu,asta sa dorit,oamenii lu sebastian sa inpuste tot cand vor sa nui deranjeze nimeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *