Prima pagină » Titlurile zilei » Scandalul continuă în familia rectorului UMF Iași, Viorel Scripcariu! Nora acestuia, Sadiye Scripcariu, și-a dat în judecată tatăl vitreg, Gică Alexa! Problemele au apărut de la bani!
Scandalul continuă în familia rectorului UMF Iași, Viorel Scripcariu! Nora acestuia, Sadiye Scripcariu, și-a dat în judecată tatăl vitreg, Gică Alexa! Problemele au apărut de la bani!

Scandalul continuă în familia rectorului UMF Iași, Viorel Scripcariu! Nora acestuia, Sadiye Scripcariu, și-a dat în judecată tatăl vitreg, Gică Alexa! Problemele au apărut de la bani!

18 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Continuă scandalul în familia rectorului UMF Iași, Viorel Scripcariu! Nora acestuia, Sadiye Scripcariu, și-a dat în judecată fostul tată vitreg, Gică Alexa! Reclamanta a depus recent la Tribunalul Iași un dosar în pretenții, în care pârât este nimeni altul decât cel pe care îl desemnase în trecut procurator

Scandalul continuă în familia rectorului UMF Iași, Viorel Scripcariu! Nora acestuia, Sadiye Scripcariu, și-a dat în judecată tatăl vitreg, Gică Alexa! Toate problemele par să fi apărut de la bani!
Astfel, Sadiye Scripcariu l-a dat recent în judecată pe Gică Alexa. Nora rectorului UMF Iași, Viorel Scripcariu, le cere magistraților din cadrul Tribunalului Iași să îl oblige pe Gică Alexa la plata unei sume de bani. Acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen al litigiului. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus ambele părți, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Ce au spus nora rectorului UMF Iași Viorel Scripcariu și cel pe care l-a dat în judecată, Gică Alexa

Contactată telefonic de către reporterii cotidianului BZI, nora rectorului UMF Iași Viorel Scripcariu a refuzat să comenteze pe marginea litigiului.

„Îmi pare rău, dar nu sunt dispusă să dau informații. Încă nu pot vorbi despre acest proces. Dosarul e în desfășurare și atât vă pot spune”, a precizat ieri Sadiye Scripcariu.

Aceasta a adăugat că fostul ei tată vitreg, Gică Alexa, „se simte cu musca pe căciulă”.

„Eu cred că se simte cu musca pe căciulă, dar nu pot să vă dau amănunte cu privire la acest proces”, a încheiat Sadiye Scripcariu.

La rândul său, Gică Alexa spune că nu a luat niciun leu.

„Cere despăgubiri de la mine, în loc să le cer eu?! Ha, ha! Eu le-am revendicat toate suprafețele de teren, i-am făcut milionari! Am împrumutat 75.000 de euro de la un cetățean (Ionel Oancea, fostul arhitect-șef al Iașului), iar ei nu vor să îi dea banii înapoi. Acum, Ionel Oancea merge în instanță să își recupereze banii. Eu vin ca martor, susțin că am luat banii, i-am dat în casă lor (lui Sadiye Scripcariu, fostă Winkler, și mamei sale), iar, acum, ei trebuie să îi plătească omului. Omul ăla n-are nicio vină. I-am promis niște pământ, nu i l-au mai dat și asta este!”, a declarat ieri Gică Alexa.

Sechestru pe averea deținută de Sadiye Scripcariu, nora rectorului UMF Iași

Recent, nora rectorului de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Gr.T. Popa” Iași s-a trezit cu sechestru pe avere. Judecătorii din cadrul Curții de Apel Galați au luat decizia recent, la cererea fostului arhitect-șef al Iașului, Ionel Oancea, și a soției sale.

„Instanța admite apelul declarat de reclamanții Oancea Cornelia și Oancea Ionel Corneliu împotriva încheierii Tribunalului Iași. Schimbă în parte încheierea atacată, numai în ceea ce privește soluția dată cererii de instituire a măsurii sechestrului asigurator. Admite cererea de instituire a măsurii asiguratorii a sechestrului asigurator formulată de reclamanții Oancea Cornelia și Oancea Ionel Corneliu în contradictoriu cu pârâta Sadiye Ioana Scripcariu. Dispune instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile cu care pârâta Sadiye Scripcariu figurează la OCPI Iași (fie individuale, fie în co-proprietate, în acest din urmă caz sechestrul asigurator urmând a fi instituit asupra cotei indivize ce îi revine pârâtei din bunul respectiv), până la concurența sumei de 327.000 de lei”, au precizat magistrații din cadrul Curții de Apel Galați.

Nora rectorului UMF Iași, dată în judecată de fostul arhitect-șef Ionel Oancea și soția lui

Nora rectorului UMF Iași, Viorel Scripcariu, a fost dată recent în judecată de soții Ionel și Cornelia Oancea. Cei doi le-au cerut magistraților să o oblige pe Ioana Sadiye Scripcariu să le restituie suma de 327.000 de lei, cu dobânda legală calculată de la 1 februarie 2017 și până la achitarea integrală.

„Pârâta (Sadiye Scripcariu), alături de alte două rude, în calitate de moștenitori, este beneficiară a reconstituirii dreptului de proprietate asupra suprafeței de teren de 19 hectare în zona Bucium, prin titlul de proprietate din 5 septembrie 2005. Anterior intabulării terenului, pârâta a mandatat prin procură specială pe numitul Gică Alexa să o reprezinte în orice litigiu, să administreze imobilele proprietate a sa și să vândă oricui va considera la prețul cel mai avantajos bunurile sale.

În primăvara anului 2009, am luat legătura cu mandatarul pârâtei, cu care ne-am înțeles să ne vândă suprafața de 3.200 mp de teren, la prețul de 30 de euro/mp. El ne-a explicat că urmează să se încheie actul de vânzare-cumpărare după soluționarea procesului având ca obiect anularea titlului de proprietate și după efectuarea împărțelii pe proprietate. Tot el ne-a explicat că pârâta nu are resurse financiare și ne-a cerut diferite sume cu titlu de avans, până când se putea realiza vânzarea”, au precizat soții Ionel și Cornelia Oancea.

Sadiye Scripcariu ar fi confirmat primirea banilor de la fostul arhitect-șef și soția lui

Ionel Oancea și soția sa au mai menționat că, de pe 9 aprilie 2009 și până pe 21 decembrie 2013, ei au achitat cu titlu de avans suma de 327.000 de lei, sumă ce a fost evidențiată pe fiecare plată într-un caiet. Aceștia au adăugat că, deși au achitat banii respectivi, actul de vânzare-cumpărare nu a fost încheiat.
Ulterior, soții Oancea au aflat că terenul promis fusese vândut. Acest lucru ar fi fost confirmat de Gică Alexa, dar și de Sadiye Scripcariu. De la înțelegerea inițială și până la începutul lui 2017, Sadiye Scripcariu (fostă Winkler) a intrat în familia rectorului UMF Iași, Viorel Scripcariu. La un moment dat, mandatarul ar fi fost dat la o parte. Deși Oancea l-a luat la întrebări pe Gică Alexa, acesta i-ar fi explicat că a acționat în numele femeii.

Rectorul UMF Iași, Viorel Scripcariu, la biroul lui Ionel Oancea

Ionel Oancea a afirmat că a căutat-o pe Sadiye Scripcariu, pentru a-i cere banii. Acesta ar fi fost momentul în care Viorel Scripcariu ar fi intervenit, potrivit reclamanților. Astfel, rectorul UMF Iași ar fi mers la biroul lui Oancea, pentru a-l asigura că nu va rămâne păgubit.

„Însăși pârâta (Sadiye Scripcariu), împreună cu soțul și socrul său (Viorel Scripcariu – n.r.), la începutul verii 2016, ne-a vizitat la birou pentru a ne asigura că știe de promisiunea de vânzare și că va încheia actele imediat ce se termină litigiile”, a precizat Ionel Oancea în fața instanței.

Oancea a mai afirmat că Sadiye Scripcariu nu neagă încasarea sumelor de către mandatarul său, Gică Alexa, ci doar pretinde faptul că acesta din urmă nu i-ar fi dat niciodată banii. De cealaltă parte, Sadiye Scripcariu ar fi susținut că ar fi formulat o plângere penală pentru înșelăciune și gestiune frauduloasă împotriva propriului mandatar, Gică Alexa.

O moștenire de zeci de hectare, în Bucium, pentru Sadiye Scripcariu

Sadiye Scripcariu este moștenitoare a familiei Winkler. Familia femeii a încercat să obțină drepturile succesorale pentru zeci de hectare de teren în zona Bucium, din Iași. Deși statul nu a recunoscut inițial drepturile succesorale, urmașii familiei Winkler au obținut sentințe favorabile din partea judecătorilor.
Printre cei care au contribuit la obținerea acestor sentințe s-a regăsit și Gică Alexa, fostul procurator, și tatăl vitreg al Ioanei Sadiye Scripcariu. De remarcat este faptul că străbunicul Ioanei Sadiye Scripcariu a fost Alfred Winkler, președinte al Tribunalului Iași. Acum, urmează ca tocmai judecătorii Tribunalului Iași să stabilească ce se va întâmpla în continuare în litigiul dintre Sadiye Scripcariu și Gică Alexa.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`