Prima pagină » Titlurile zilei » Scandalul continuă! Acuzații grave la adresa patronilor de la Hotelul Continental și soții Ciolpan. De 15 ani, lucrurile par a fi neschimbate: „M-a amenințat că-mi dă un cap în gură” – EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

Scandalul continuă! Acuzații grave la adresa patronilor de la Hotelul Continental și soții Ciolpan. De 15 ani, lucrurile par a fi neschimbate: „M-a amenințat că-mi dă un cap în gură” – EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

05 aug. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Titlurile zilei

Scandalul continuă! Patronii de la Hotelul Continental și soții Ciolpan sunt acuzați că au luat cu japca terenul unui cumpărător de bună-credință, cu ajutorul judecătoarei din proces, care a fost condamnată pentru fapte de corupție. Valentin Hanganu și Ștefan Ciolpan neagă cu tărie acuzațiile ce le-au fost aduse

Constantin Oloeru, în vârstă de 73 de ani, umblă de 15 ani pe holurile instanțelor de judecată în speranța că i se va face dreptate. Povestea bărbatului începe în 2008, când a achiziționat o suprafață de teren de 842 de metri pătrați, amplasată în extravilanul comunei Ciurea, județul Iași, zona Hlincea. Ieri (n.r. – 4 august 2023), bărbatul a început să protesteze din nou în zona Pod Roș, sperând că va reuși să tragă un semnal de alarmă în legătură cu cele întâmplate, dar ar fi primit niște amenințări grave de la Ștefan Ciolpan.

Patronii de la Hotelul Continental și soții Ciolpan sunt acuzați că au luat cu japca terenul unui cumpărător de bună-credință

Avea de gând să construiască o casă. Pe data de 08.05.2008 a mers la notarul Ioan Toma împreună cu vânzătorii Andrei Cotae și Elena Cristina Cotae. A achitat suma de 13.000 de lei. Însă Oloeru nu a apucat să se bucure prea mult timp de achiziția făcută, chiar dacă a intabulat dreptul de proprietate în cartea funciară. Imediat după vânzare au apărut Valentin Hanganu, patronul Hotelului Continental, din centrul Iașului, și Ștefan Ciolpan, împreună cu soțiile.

Au invocat un drept de proprietate pentru aproape 5.000 de metri pătrați din extravilanul comunei, satul Hlincea, ce se suprapunea și pe terenul lui Constantin Oloeru. Nu a mai contat că bărbatul avea contractul de vânzare-cumpărare și dovada intabulării. La un moment dat, Valentin Hanganu a semnat contracte de lucrări și cu instituțiile statului. De atunci, Constantin se luptă să-și facă dreptate și ieri (n.r. – 4 august 2023) a protestat în cartierul Pod Roș, în speranța că va reuși să tragă un semnal de alarmă.

„Am stat de dimineață și până seară în zona Pizzeriei Odeon, cu pancarta după mine, ca să trag un semnal de alarmă. Am obținut autorizație și tot ce trebuie. Am stat însetat, flămând și plin de supărare, iar ghiciți ce am rezolvat? A venit Ștefan Ciolpan și mi-a zis că îmi dă un cap în gură. Eu m-am dat la o parte. După ceva timp a venit și soția lui, Ghenuța, care mi-a zis fără nicio jenă că pot sta aici zile în șir, că nu se va întâmpla nimic. Ei sunt bogați și nu îi mișcă nimic. Cu dreptatea în mână stau și sufăr de atâția ani”, povestește Constantin Oloeru.

Valentin Hanganu: „Dacă el e nebun, eu ce să fac?”

Contactat telefonic, Valentin Hanganu a precizat că a câștigat toate procesele și că nu înțelege pretențiile reclamantului, având acte doveditoare în acest sens.

„Eu nu m-am mai văzut cu el. Eu am cumpărat peste 5.000 de metri și am intabulat 3.100. Diferența a fost cumpărată de el și de alții, dar eu am ajuns în instanță și am câștigat procesul. Am și o hotărâre judecătorească. Ce să fac eu acum? Să-i dau pământul moca sau cum? Eu am toate actele care dovedesc că este proprietatea mea. Dacă el e nebun, eu ce să fac”, declară Valentin Hanganu.

De asemenea, reporterii BZI l-au contactat și pe Ștefan Ciolpan pentru a obține un punct de vedere în legătură cu acuzațiile ce i-au fost aduse, iar el a comunicat că nu mai are nicio legătură cu terenul despre care se discută.

„Doamne ferește. Nici vorbă de așa ceva. Eu nu-mi permit să fac așa ceva. Nu am nicio treabă. Am fost acolo și am vorbit doar 2 secunde, spunându-i că eu nu mai am nicio legătură cu el. Trebuie să discute cu domnul Hanganu, pentru că eu i-am predat tot lui. De 2 ani de zile nu mai am nicio implicare în ceea ce susține acest domn”, afirmă Ștefan Ciolpan.

Iată că, după atâția ani, soții Ciolpan și patronii Hotelului Continental sunt acuzați că au luat cu japca terenul unui cumpărător de bună-credință.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *