Prima pagină » Titlurile zilei » Scandalos! Terenul unei ieșence a fost transformat într-un iaz din cauza angajaților de la primărie. „Mă tratează de parcă aș fi o analfabetă” – FOTO

Scandalos! Terenul unei ieșence a fost transformat într-un iaz din cauza angajaților de la primărie. „Mă tratează de parcă aș fi o analfabetă” – FOTO

10 apr. 2024, 02:00, 1 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Terenul unei ieșence, din comuna Holboca, a fost transformat într-un iaz după ce primăria din localitate a montat o țeavă pentru deversarea apei

Iordana Păguțe este femeia de 66 de ani care de un an de zile a cerut Primăriei Holboca să dezafecteze țeava montată în urmă cu zeci de ani pe terenul proprietate personală din localitate. Aceasta a făcut nenumărate cereri către administrația publică locală, pentru a rezolva situația, însă a primit doar promisiuni.

Terenul unei ieșence a fost transformat într-un iaz din cauza angajaților Primăriei Holboca

Iordana Păguțe susține faptul că țeava de pe terenul ei a fost montată cu ani în urmă, însă descoperirea a făcut-o anul trecut, când a primit terenul de la bunici, drept moștenire. Aceasta susține că primăria a montat conducta care deversează apa din deal direct pe parcela sa, inundând tot terenul, fără acordul ei. Femeia a cerut Primăriei Holboca și primarului PNL Neculai Pamfil ca situația să fie remediată, țeava să fie scoasă, iar gaura să fie astupată.

„Pe terenul meu, Primăria Holboca a montat, fără acceptul meu, o țeavă care aducea toată apa din deal pe parcela mea. Eu am făcut cerere la Primăria Holboca încă din 2023, dar nu am primit niciun răspuns. Am mai fost la primărie în timpul verii, dar am cerut doar verbal ca problema să fie rezolvată și să se astupe gaura. Mi s-a spus că se va rezolva, că o să vadă. În luna octombrie 2023, am depus și o cerere la primar, am fost în audiență la primar (n.r. – Neculai Pamfil), i-am spus că am depus cerere cu număr de înregistrare.

Am făcut sesizare inclusiv la Prefectură. Prefectura a dat dispoziție ca problema să fie rezolvată, țeava să fie scoasă, iar locul să fie astupat. Am fost iar la primărie, iar am discutat și iar mi s-a spus că se va rezolva. Acum două săptămâni, am mers din nou la primărie. Am fost iar la domnul primar Neculai Pamfil, să știu de ce nu s-a rezolvat problema. Atunci mi s-a spus că s-a rezolvat”, a povestit Iordana Păguțe.

Angajații primăriei au rezolvat problema cu sticle de plastic

Femeia povestește faptul că, după ce a fost anunțată că țeava a fost scoasă, iar gaura a fost astupată, a mers să verifice. Atunci a observat lucrarea făcută în bătaie de joc de către angajații Primăriei Holboca. Locul unde a fost montată țeava a fost astupat cu sticle din plastic.

„Acum, uitați și dumneavoastră cum au rezolvat ei problema. Ei au scos o bucată de țeavă și au înfundat gaura cu sticle de plastic. În continuare, mi se inundă terenul, toată apa care vine din deal se varsă pe terenul meu. Aici trebuia pus ciment, nu astupat cu sticle de plastic. În stradă, pe partea cealaltă, au astupat gaura cu niște spărtură. Au făcut în bătaie de joc. Nu sunt de acord ca apa să se reverse pe terenul meu.

Țeava este pusă de mulți ani, eu am descoperit-o anul trecut, terenul este moștenire, iar după ce am intrat în posesia lui, am descoperit acest lucru. De anul trecut, mă tot închin la primărie, iar ei mă tratează de parcă aș fi o analfabetă care nu știu de mine. Am venit pe ploaie să văd ce se întâmplă. Se inundă tot aici. De un an de zile, umblu la primărie pe vorbe, acum vreau scris de la domnul primar că se va rezolva până la sfârșitul săptămânii”, a spus Iordana Păguțe.

Primarul Neculai Pamfil a promis rezolvarea situației

Reporterii BZI s-au deplasat împreună cu Iordana Păguței la Primăria Holboca, pentru a discuta cu primarul PNL Neculai Pamfil. Acesta a transmis faptul că va trimite echipele pentru a remedia situația, susținând faptul că nu a verificat calitatea intervenției precedente.

„Acolo e o speță veche. Acum 20 de ani, când s-a făcut acel drum, au făcut și acel șanț. Singura mea soluție este de făcut un șanț pe lângă, trebuie găsită o variantă. Dacă eu trag ponoasele după alții, nu este în regulă, dar vedem ce putem face. Eu am zis că am dat la cineva problema să o rezolve, dar nu știam că a rezolvat așa. Nu am fost să verific, am foarte multă treabă. A fost trimis buldozeristul să rezolve.

Dacă au astupat problema apei, nu ar trebui să mai existe. Voi trimite pe cineva să rezolve problema. Până cel târziu sâmbătă (n.r. – 13 aprilie 2024), gaura va fi astupată. Acum sun și trimit o echipă în zonă. Nici nu m-am gândit că problema nu a fost rezolvată”, a spus Neculai Pamfil, primarul comunei Holboca.

Menționăm faptul că, în cele din urmă, echipele Primăriei Holboca au scos țeava care deversa apa pe terenul Iordanei Păguțe, iar gaura a fost astupată. După ce a discutat cu reporterii BZI, primarul Neculai Pamfil a trimis poze cu lucrările efectuate ieri, 9 aprilie 2024.

„S-a scos restul de țeavă, iar în ambele părți a fost astupat. S-a rezolvat”, a transmis Neculai Pamfil, primarul comunei Holboca, după ce echipele au remediat situația din teren.

Terenul unei ieșence a fost transformat într-un iaz din cauza angajaților de la primărie. Aceștia au înfundat traseul țevii cu sticle de plastic.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *