Prima pagină » Actualitate » SCANDALOS! Nereguli grave la santierul ridicat peste Vila lui Nicolae Ceausescu din Iasi. Cetatenii nu vor blocuri in zona – FOTO, VIDEO

SCANDALOS! Nereguli grave la santierul ridicat peste Vila lui Nicolae Ceausescu din Iasi. Cetatenii nu vor blocuri in zona – FOTO, VIDEO

03 mai 2019, 21:47,
Vlad Alexa în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:692438;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Nici bine nu au fost incepute, ca au si aparut reclamatiile cu privire la desfasurarea lucrarilor executate pe domeniul Casei de Oaspeti a lui Nicolae Ceausescu din Bucium @ Dupa defrisarea copacilor si inceperea excavarilor in zona verde, cetatenii au semnalat nereguli grave ce tin de modul in care pamantul si deseurile formate aici sunt transportate si depozitate pe o proprietate privata din vecinatate @ Iesenii au reclamat faptul ca mediul inconjurator este puternic poluat pentru ca nu sunt respectate reguli elementare ce tin de transportul si depozitarea pamantului excavat, iar mai mult decat atat, locuitorii din zona insista ca autoritatile sa ia in considerare petitia intitulata "STOP Construire blocuri Zona Bucium Casa Oaspeti Ceausescu"

La scurt timp dupa ce au fost incepute lucrarile pe terenul Casei de Oaspeti a lui Nicolae Ceausescu din Iasi, au aparut si primele reclamatii din partea cetatenilor care au sesizat numeroase nereguli ce tin de desfasurarea lucrarilor din soseaua Bucium nr. 82. Aici, firma Zhouning Shengde Stone SRL intentioneaza sa ridice mai multe blocuri de locuinte colective, iar dupa ce au fost taiati majoritatea arborilor de pe domeniul respectiv si s-a intervenit cu excavatoarele, au fost formati munti de pamant provenit din sapaturi si dezafectari.

Iesenii au reclamat mai ales modul in care sunt transportate si depozitate aceste movile de pamant, care ajung pe un teren din apropiere. Numeroase autoutilitare sunt incarcate in spatele gardurilor inalte instalate recent pe domeniul din soseaua Bucium nr. 82 care are o suprafata de 10.000 mp. In cursul diminetii de ieri, 3 mai, masinile care ieseau pe poarta si care erau pline cu pamant nu aveau aplicate copertine in asa fel incat pamantul/molozul transportat sa nu ajunga in mediul inconjurator, asa cum cere legislatia in vigoare.

Mai mult, a fost semnalat faptul ca masinile de mare tonaj nu sunt puse pe o platforma betonata, iar rotile acestora nu sunt spalate cu aparat cu presiune turbojet inainte de intrarea pe strazile publice in asa fel incat mizeria sa nu ajunga pe carosabil. Movilele de pamant sunt transportate de camioane de la Casa de Oaspeti a lui Nicolae Ceausescu la o distanta de doar cativa kilometri, mai precis in curtea Agroindustriala Bucium SRL. Aici, pamantul este descarcat pe o zona nebetonata, unde s-au format movile imense in urma depozitarilor.

In urma reclamatiilor facute, la fata locului au intervenit politistii locali din cadrul Biroului Protectia Mediului. Imediat, camioanele pline cu pamant care ieseau pe poarta erau acoperite cu o copertina protectoare in asa fel incat mizeria sa nu fie imprastiata in mediul inconjurator. "Pana acum nu s-a luat nicio masura in acest caz, fiind vorba despre o proprietate privata, dar inca facem verificari pe unele aspecte. Vom vedea modul in care pamantul este depozitat acolo si daca el este acoperit sau nu", a declarat Liviu Zanfirescu, director general al Politiei Locale Iasi.

De precizat si faptul ca Zhouning Shengde Stone SRL a primit inclusiv acordul pentru a demola Casa de Oaspeti a lui Nicolae Ceausescu. Avizul a fost dat la inceputul acestui an, iar pe terenul respectiv se afla inclusiv un arbore monument natural – stejar secular cu varsta de peste 400 de ani.

Citeste si: Oaza de paradis din Iasi care a fost indragita de cei mai mari lideri ai Romaniei, distrusa complet de excavatoare. In locul domeniului de vis se vor construi blocuri – FOTO, VIDEO

Locuitorii au semnat petitia "STOP Construire blocuri Zona Bucium Casa Oaspeti Ceausescu"

Pe terenul Casei de Oaspeti a lui Nicolae Ceausescu, firma Zhouning Shengde Stone SRL impreuna cu asociatii Li Lifa si Catalin Croitoru intentioneaza sa ridice un cartier de blocuri, asta spre disperarea iesenilor din zona care locuiesc in case cu regim jos de inaltime si care sunt obisnuiti cu vegetatia verde din zona Bucium.
Catalin Croitoru nu a putut fi contactat telefonic pana la inchiderea editiei pentru a comenta situatia reclamatiilor. Conform proiectului depus de Zhouning Shengde Stone SRL, pe terenul respectiv ar urma sa fie construite nu mai putin de zece blocuri, unele dintre acestea avand 5 etaje, precum si mai multe imobile cu o inaltime maxima de 3,5 metri. Suprafata construita pe acest teren va fi de 4.000 mp, aleile si parcarile vor ocupa circa 4.500 mp, iar spatiile verzi vor ocupa 1.500 mp conform proiectului. Acestea vor include 112 apartamente si 152 de locuri de parcare.
In urma cu cateva luni, mai multi locuitori din zona s-au unit pentru a-si exprima dezacordul pentru dezvoltarea proiectului din soseaua Bucium nr. 82, acestia semnand o petitie numita "STOP Construire blocuri Zona Bucium Casa Oaspeti Ceausescu".

Citeste si: Casa Bucium a sotilor Ceausescu a fost retrocedata proprietarului

Locuitorii din zona au soclicitat anularea PUZ-ului si dezvoltarii proiectului, sustinand, pe langa faptul ca nu se preteaza constructia unor cladiri inalte in zona respectiva, unde terenul este instabil, si faptul ca nu au fost notificati cu privire la propunerile initiatorului proiectului urbanistic.

"Locuitorii din zona limitrofa vor fi afectati si solicita autoritatilor locale anularea Planului Urbanistic Zonal Iasi, Soseaua Bucium, numarul 82, avand in vedere urmatoarele: În fapt, documentatia este depusa în scopul aprobarii PUZ în Soseaua Bucium nr. 82, în vederea construirii unui ansamblu de blocuri pe terenul S.C.ZHOUNING SHENGDE STONE. Locuitorii din zona si nu numai sunt afectati de aceasta propunere PUZ, urmare a faptului ca edificarea în viitor a constructiilor asa cum sunt identificate în PUZ ar reprezenta un risc major pentru alunecarile de teren si degradarea numeroaselor constructii existente si autorizate legal la acest moment", se arata in petitia intitulata "STOP Construire blocuri Zona Bucium Casa Oaspeti Ceausescu", semnata de mai multi locuitori din zona Bucium.

Citeste si: Consiliul Judetean se debaraseaza de Casa de Oaspeti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024