Prima pagină » Local » Scandalos! Doi ieșeni ar fi băgat în spital un bărbat, dar au scăpat de condamnare după ce a durat aproape 10 ani să se rezolve cazul

Scandalos! Doi ieșeni ar fi băgat în spital un bărbat, dar au scăpat de condamnare după ce a durat aproape 10 ani să se rezolve cazul

22 iul. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI, în Local

Nicolae Ciovana și Iulius Cezar Bocanca au scăpat de condamnare, deși au fost acuzați că au băgat în spital un ieșean. Aceștia nu au mai fost trași la răspundere din cauza perioadei scandalos de lungi în care a fost soluționat dosarul

Recent, doi ieșeni acuzați că ar fi snopit în bătaie o persoană au scăpat de condamnare. Incidentul s-a petrecut în 2012, însă abia peste 10 ani s-a ajuns la o decizie definitivă. Inițial, Nicolae Ciovana și Iulius Cezar Bocanca au primit închisoare cu suspendare, însă Curtea de Apel Iași a dispus încetarea procesului penal din cauza intervalului prea lung de timp în care a fost soluționat dosarul.

o persoana culcata pe jos

În urma loviturilor la cap, victima și-a pierdut cunoștința

Înjurați de victimă, cei doi ieșeni au bătut-o până au băgat-o în spital

un pacient intins in pat, un doctor si o asistenta

Persoana vătămată a avut nevoie de 40-45 de zile de îngrijiri medicale după ce a fost agresată

Pe data de 2 octombrie 2012, victima a vorbit la telefon cu fosta sa iubită și i-a înjurat pe Nicolae Ciovana și Iulius Cezar Bocanca, vecini de-ai fetei. Mâniați peste măsură, aceștia ar fi decis să îi facă felul bărbatului. Fosta sa iubită i-ar fi întins o capcană victimei, invitându-l la discuții, însă ieșeanul s-a trezit cu doi bărbați supărați, cu chef de bătaie.

„Inculpatul Nicolae Ciovana s-a apropiat de persoana vătămată şi i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona ochiului drept, lovitură în urma căreia persoana vătămată a căzut la pământ. Iulius Cezar Bocanca a ţinut-o pe persoana vătămată, împiedicând-o să se ridice şi să fugă din acel loc. Profitând că victima era la pământ, N.C. s-a aplecat asupra acesteia, a lovit-o cu pumnii şi cu picioarele în zona feţei şi a corpului. În timp ce era agresată, persoana vătămată a încercat să se ridice şi să fugă, dar a fost împiedicată de inculpat, care a prins-o cu mâinile de partea din spate a hainei şi a împins-o. Persoana vătămată s-a dezechilibrat şi s-a lovit cu capul de nişte tomberoane din apropiere, apoi a căzut”, au relatat judecătorii.

În urma loviturii la cap, victima și-a pierdut cunoștința, iar cei doi indivizi au încercat să o trezească, așezând-o pe trotuar, stropind-o cu apă. După ce victima s-a trezit și a dat să plece, a mai primit o lovitură de la unul dintre cei doi. Fiind lăsat singur, bărbatul agresat s-a rezemat de un gard, simțindu-se rău, iar apoi și-a pierdut din nou cunoștința, trezindu-se după câteva ore. Ajuns acasă, a sunat la urgențe și a fost transportat la spital.

Curtea de Apel Iași

Soluția dată de Judecătoria Iași în acest caz a fost desființată de Curtea de Apel

Nicolae Ciovana și Iulius Cezar Bocanca au scăpat de condamnare

 o clepsidra

Bărbații au scăpat de condamnare deoarece s-a împlinit termenul de prescripție a răspunderii penale pentru faptele de care au fost acuzați

În urma verificărilor efectuate de medicii legiști, s-a constatat că bărbatul avea mai multe leziuni ce au avut nevoie de 40-45 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. În primă instanță, cei doi indivizi au fost condamnați la închisoare cu suspendare. Nicolae Ciovana a primit 1 an și 9 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală, iar Iulius Cezar Bocanca s-a ales cu 10 luni închisoare, tot cu suspendare, pentru complicitate la vătămare corporală.

Ieșenii au făcut apel împotriva soluției date de Judecătoria Iași, argumentând că a trecut foarte mult timp de la comiterea faptelor, invocând împlinirea termenului de prescripție a răspunderii penale. În plus, cei doi au susținut că pedeapsa aplicată este mult prea severă, având în vedere trecerea timpului și circumstanțele în care au fost săvârșite faptele. Judecătorii Curții de Apel Iași au fost de acord cu argumentele prezentate în calea de atac și au dispus încetarea procesului penal.

„Având în vedere că faptele reținute în sarcina inculpaților au fost comise la 02.10.2012, Curtea apreciază că termenul de prescripție a răspunderii penale sus-menționat s-a împlinit în luna octombrie 2017. În consecință, se va dispune încetarea procesului penal. Așa fiind, Curtea va admite apelurile formulate de inculpaţi împotriva sentinţei penale, pronunţate de Judecătoria Iași, pe care o va desființa, în parte, în latura penală. Rejudecând cauza, va înceta procesul penal pornit împotriva inculpatului Nicolae Ciovana, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, și va înceta procesul penal pornit împotriva inculpatului Iulius Cezar Bocanca, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la lovire sau alte violențe”, au decis magistrații.

Astfel, cei doi au scăpat de condamnare, deși le-au fost aduse acuzații grave pentru faptele din trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *