Prima pagină » Titlurile zilei » Scandalos! Băiețel bătut de profesor din cauza unui desen. Dezvăluiri șocante: „I-a aplicat o corecție golănească ca să-l aducă pe drumul cel bun” (EXCLUSIV)

Scandalos! Băiețel bătut de profesor din cauza unui desen. Dezvăluiri șocante: „I-a aplicat o corecție golănească ca să-l aducă pe drumul cel bun” (EXCLUSIV)

15 feb. 2023, 02:00, 24 ,
Andreea Timofte, în Titlurile zilei

Scandal uriaș la Școala Gimnazială Țuțora din județul Iași. Un elev de clasa a V-a, aflat în plasament familial, a fost bătut de un profesor ce predă Tehnologia Informației (T.I.C) la instituția de învățământ. Dascălul a venit la locuința băiețelului și ar fi început să-l lovească brusc cu cureaua de la pantaloni, pe motiv că minorul, pasionat de desen, l-ar fi jignit printr-o caricatură

Situație nemaiîntâlnită într-o unitate școlară ieșeană. Alexandru, un elev în vârstă de 11 ani de la Școala Gimnazială Țuțora, a fost agresat fizic de propriul profesor de T.I.C. Motivul halucinant: o caricatură prin care profesorul credea că este descris. Totul a început pe data de 02.02.2023, când, în urma unei ședințe cu părinții, asistentul maternal a fost contactat de director, care i-a spus să-l primească în vizită pe profesorul Marian Curmei, întrucât își dorea neapărat să poarte o discuție cu elevul.

În cele din urmă, după lungi insistențe, profesorul a fost primit în casă, însă s-a năpustit direct asupra copilului, lovindu-l cu cureaua. Femeia a intervenit de urgență, poliția, asistența socială, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) și primarul fiind informați de eveniment. Reporterii BZI au încercat să ia legătura cu cadrul didactic, respectiv cu directorul, însă nu au primit niciun răspuns vizavi de acest caz, închizând telefonul în nas. De asemenea, inspectorul general, Luciana Antoci, a precizat faptul că i s-au adus la cunoștință cele întâmplate, urmând să primească informații oficiale de la reprezentanții școlii.

„Așteptăm informarea oficială de la director, apoi putem pune la dispoziție, prin purtătorul de cuvânt, date suplimentare”, a declarat inspectorul general Luciana Antoci.

În paralel, primarul comunei a menționat reporterilor BZI că nu s-a luat vreo măsură, ba dimpotrivă.

„Mama băiețelului, adică asistentul maternal, a sesizat și poliția, am trimis și noi asistentul social după ce am auzit, însă nu s-a făcut nimic încă. Femeia chiar a fost chemată la școală și au încercat să o convingă să-și retragă plângerea de la poliție. Ea mai are în grijă doi copii și a povestit că nu i s-a mai întâmplat așa ceva”, a menționat Cristinel Albu, primarul comunei Țuțora.

Elev bătut de profesor din cauza unui desen

Mama băiețelului, adică asistentul maternal, Maria Petrescu, a povestit cu lux de amănunte ce s-a întâmplat în acea zi. Femeia are grijă de Alexandru de când avea doar 11 luni.

„În jurul orei 14:00 am participat la ședința cu părinții. În cadrul acestei ședințe nu s-a spus nimic negativ la adresa lui Alexandru. În după-amiaza aceleași zile, în jurul orei 16:00 am fost sunată de diriginte și m-a întrebat dacă sunt de acord să îl primesc în vizită pe domnul profesor de T.I.C (Marian Curmei – n.r.) pentru că are de precizat ceva în legătură cu Alexandru.

L-am rugat pe diriginte ca tot ce are de discutat profesorul să discute la școală sau de ce nu mi s-a spus la ședința cu părinții. A spus apoi că e în folosul lui Alexandru și am acceptat. L-am întâmpinat pe profesor la poartă, era pentru prima oară când îl vedeam. Mi-ar fi plăcut să se prezinte, dar nu a făcut-o. Intrând în casă, vizibil nervos, s-a năpustit asupra lui Alexandru, care se afla în sufragerie, pe canapea.

Până să ajung eu în cameră, deja îl lovea. De față cu mine a scos cureaua de la pantaloni și a început să îl lovească. Am intervenit de urgență și i-am cerut explicații, întrebându-l dacă e normal așa ceva. Avea în telefon un desen în creion, cu un chip de om, alături de gura acestuia era desenat ceva, ca un morcov. A spus că acea caricatură a fost trimisă către direcție. Eu nu am înțeles legătura dintre desen și profesor, nu apărea nicăieri numele acestuia și nici nu semănau”, a precizat Maria Petrescu.

De la bătaie la meditații: „A precizat că vrea să îl ajute”

În mod inexplicabil, după cele întâmplate, profesorul Marian Curmei i-ar fi spus femeii că vrea să facă meditații cu băiețelul.

„A dezmințit ideea cu raportul la direcție, calmându-se. Eu i-am explicat, mai mult tremurând, că nu e bine să intri în casa unui om și să faci așa ceva. El a precizat că vrea să îl ajute pe Alex, să facă pregătire cu el, dar eu nu i-am cerut acest lucru. Din timpul discuțiilor am înțeles că e membru de partid și că se bazează pe susținere și sprijin politic.

El, fiind foarte calm, eu, gândindu-mă la toate câte a făcut, mi-a fost teamă și l-am lăsat să-i ofere o mână de ajutor lui Alex la teme. Am urmărit foarte atent ce se întâmpla. În jurul orei 18:45 a plecat, spunând că va veni și ziua următoare să facă meditații cu Alex. Nu i-am răspuns absolut nimic.

Rămasă cu copiii în casă, nu știam cum să procedez. Mi-a scris pe telefon și a spus că l-a certat nevasta, povestindu-i cele întâmplate. A doua zi, Alexandru a povestit colegilor totul, vizibil afectat văzându-l pe profesor în școală. Am anunțat DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – n.r.) și primarul. În dimineața zilei de 3 februarie 2023, profesorul a susținut în cancelarie, pe un ton amuzat, că i-a aplicat lui Alexandru o corecție golănească.

O învățătoare l-a întrebat ce înseamnă asta, iar el a subliniat ideea că i-a dat o corecție golănească prin care să-l aducă pe drumul cel bun și să devină băiat de treabă, că nu este nimic grav. Învățătoarea i-a spus că e foarte grav. Eu, ca mamă, știu că Alexandru are talent și este pasionat de desen, ori de câte ori are câteva momente libere face asta, nu mi s-a părut nimic obscen”, a menționat Maria Petrescu.

Comentarii
  • Ceva ce seamănă cu un morcov cică…. Bă, l-a desenat cu un organ genital, morcovisto.

  • Nu cred ca e firesc un asemenea comportament. Daca copilul a gresit, trebuia sa i se explice in functie de discernamantul pe care il are. Cam golanesc, daca s-a-ntamplat asa…

  • Stoian ionkm

    Dacă venea în casa mea sa-mi lovească copilul, pleca în sicriu din casa direct la morga

  • S-a facut singur golan; ar trebui dat fara din invatamant.

  • La cata minte are si cum arata…

  • La pușcărie cu asemenea exemplare ,

  • Lasa ca o sa vada el golanie. Golaneste ca pentru anii lui. Asta se va intampla cat de curand. Atat de golaneste va fi incat nu se va mai atinge de niciun copil cat va avea el de trait. Ascultati ce va spun. Golaneste va fi golanule. Pot sa va jur ca acest golanas nu se va mai atinge de copii! Curand

  • Daca a avut curaj să îl bată și copilul a desenat ce a desenat, poate de fapt copilul a pus în desen ce s-a întâmplat. Dar, e greu să își dea interesul angajații statului, e mai ușor să ignore, să ia salariu degeaba. Oricum ăla nu are ce căuta între copii, mai degrabă la răcoare între vietasi.

  • BAI GOLANE , MEITI CE E MAI RAU DE CE SA DAI INTR-UN COPIL DUTE BAI SI TE BATE CU UN COPAC CA ORICUM NU AI MINTE DECAT VREASCURI IN CAPUL ALA AL TAU PATRAT

  • Afară din sistem!!!golaneala nu se admite într o instituție de învățământ!!!

  • Au mai fost cazuri cand copii abuzati sexuali s-au exprimat prin desene ca erau prea traumatizati…Sapati mai adanc.Cand incepi sa desenezi ,,morcovi,,si profesorasul la abia 11 ani se ridica mari semne de intrebare.Nu-i mare lucru ca individul sa fie pedofil.Dupa mine a navalit in casa copilului sa l bata pentru a baga frica in el sa nu l dea de gol.S a semtit ,,amenintat,,si a reactionat violent.Comportamentul asta a profesorasului nu i normal.Ascunde ceva.Acest copil trebuie urgent dus la psiholog sa vada cei cu el si profesorasul tinut cat mai departe de el.Urgent,

  • Pt iesean : Corect si eu cred la fel, trebuie urgent dat afara din invatamant si cercetat atat pentru violenta cat si pentru presupusa pedofilie. Este un pericol pentru elevi. Parintii toti ar trebui sa faca corp comun pentru eliminarea acestui specimen de profesor din scoala. Nu stiu daca a terminat vre-o facultate, dar nu cred ca are studii pedagocice. Chiar daca nu sunt parinti biologici, asistentii maternali nu ar trebui sa cedeze pana cand acest ,, profesor” nu este pedepsit si eliminat din invatamant.

  • Astfel de comportament nu trebuie tolerat de către comunitate, director și inspector.
    Trebuie urmat exemplul d lui Chirica acesta a dat afară persoanele agresive din creșe și grădinițe.

  • Il cunosc de foarte mult timp pe Marian Curmei. Este un tânăr foarte bine pregătit, absolvent al facultății de istorie din Iași. De când îl cunosc și până astăzi a avut o conduită socială ireproșabilă. Nu cred nici un minut că l-a bătut pe acest copil. Nu este Marian un om violent, nici în limbaj și nici în atitudine.

  • Primarul vrea să își bage o apropiată de „suflet” în locul lui Curmei și a apelat la asistații sociali să îi facă plângere. Cei din școală știu presiunile la care sunt supuși.

  • Ii sunt prietena lui Marian de peste 10 ani și nu e cazul sa fie pus in asemenea ipostaza. Este un om foarte calm și sufletist, de fiecare data a ajutat copii cu cât a putut și inclusiv este un profesor foarte bun.
    De asemenea se știe ca posturile sunt pentru “cunostiinte”, iar Marian Curmei a intrat pe merit, nu pe pile, iar conducerea face in așa fel încât sa fie dat afara, pentru a intra pe post respectiva cunoștiința.
    Îmi pare sincer rau de ceea ce se spune, fiind numai minciuni.
    Fiți oameni, numai bine.

  • Bună ziua, Iași!
    Știrile ar trebui sa arate adevărul, nu doar sa intrige lumea cu minciuni! Îl cunosc foarte bine pe dnl. Marian și este imposibil ca el sa dea intr un copil, sa aibă un comportament asa agresiv. Este un om bun care a făcut multe fapte bune, mai ales pentru refugiații din Ucraina. Clar cineva ii dorește raul scriind acest articol.

  • Articol de sus mi se pare tendentios. Nu cred ca situatia a fost cu este prescris aici. Il cunosc pe Marian Curmei de ceva timp, este un om decent si just, intotdeauna gata sa te ajute cu ce poate.

  • Nu se poate asa ceva,este ceva la mijloc Marian nu ar face asa ceva este un om super de treaba care a ajutat multă lume..

  • Nu are cum sa facă Marian asa ceva e un om super de treaba, cuminte,a ajutat foarte multa lume..

  • Bun !, nu are cum, e pinea lu Mniezo pi pamint, e de treaba omu, e alea alea ,, dar cu desenul ? cu desenul ce facem ? cu desenul in care un copil deseneaza adultul mentor, meditator cu sula in gura !, ca asa era desenul expresiv ca e vorba despre profesorul meditator cu ceva in gura asemanator unui darab de morcov !, de acolo a pornit furia si razbunarea si intimidarea , oare pentru ce ?

  • Bogdan Curmei

    Interesant articol, povestea nu e departe de a unui escroc care iti cere 100 de lei in gara/aeroport pe motiv ca el nu a mancat de de 3 zile si are nevoie de bani de tren sa ajunga acasa si dupa ce ii primeste ii baga in buzunar peste caramida de bani… Prea multe detalii care sa atinga coarda sensibila dar urmarind firul narativ lipseste common sense.

    Lasand la o parte caricatura, care e o harjoneala copilareasca, ce om primeste un strain in casa si il lasa sa ii agreseze copilul? Mie personal imi pare apa de ploaie aici. Mergand pe firul narativ, omul ti-a batut copilul, si tu il lasi dupa sa faca meditatie cu el? Doar mie mi se pare ca povestea nu se leaga aici?

    Alta intrebare pentru oamenii care citesc articolul si pentru domnisoara care l-a scris, ce legatura are sprijinul politic cu situatia in sine? Deranjeaza pe cineva din politic faptul ca Marian lucreaza la Scoala din Tutora?

    Agresiunea unui minor se poate baga sub pres in 2023? Organele competente de politie din subordinea, domnului primar care este foarte surprins de situatie, de ce nu urgenteaza solutionarea cazului daca este vizibil deranjat? Parca polita locala era in subordinea primariilor?

    Daca articolul asta, este unul de atac la imagine publica a unui persoane, este unul jalnic.

    Cand organele competente vor face lumina asupra cazului si se va concluziona ca acuzatiile sunt false. Faptul ca un copil nevinovat este folosit ca si „arma” pentru a ataca imaginea unei persoane imi ridica urmatoarea intrebare: Toate persoanele implicate inclusiv autorul articolui si publicatia vor fi trase la raspundere cumva sau vom trata asta ca orice alta mizerie care apare in presa?

    Acum lasand la o parte articolul jalnic. Marian (fratele meu) nu ar agresa niciodata un minor mai ales in postura de profesor. Toata lumea care il cunoaste pe Marian stie ca nu e agresiv cu atat mai putin cu un minor si tot timpul a incercat si a ajutat persoanele defavorizate dpdv economic, social sau unde a fost posibil.

    Cum zicea cineva mai sus.
    Fiti oameni inainte de toate si ganditi un pic mai departe de titlul de scandal.

  • L-am cunoscut pe dl Curmei 4 ani in urma. E saritor la nevoie si se baga peste tot unde are si nu are treaba, probabil din cauza ca e hiper activ. Nu-mi imaginez cum o fire glumeata ar putea face o transformare sanguinica sau sa abuzeze macar verbal pe cineva, mai ales un minor, si inca pentru un desen!… sunt sigur ca e o greseala la mijloc si ca investigatia va demonstra acest lucru.

  • Nu trebuie dat afara din invatamant. El oricum a intrat in panica dupa gestul copilaresc si impulsiv si necontrolat de a bate copilul, si s-a dat singur afara din invatamant (si-a dat demisia), dar pentru el din pacate s-a deschis un dosar penal si risca 1 an inchisoare. El trebuia sa se gandeasca din timp la asta si sa aiba discernamant si ca daca vrea sa discute personal cu copilul nu trebuia sa il atinga, ca altfel multi il urasc caci ar fi golan sau pedofil, si daca va ajunge la bulau va avea aceeasi soarta ca si copilul terorizat de colegi la liceul tehnologic Mangeroon din Bacau.
    Legile sunt facute pentru ca instinctul tau de supravietuire sa te opreasca sa faci infractiuni, exact cum ti-e frica sa te arunci in prapastie sau in foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *