Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal uriaș! O tânără susține că doi câini ciobănesc carpatin ce aparțin fostului primar i-au ucis animalul de companie: „Se folosește într-un mod sadic de pușca pe care o are pentru a omorî cățeii care îi ies în cale”

Scandal uriaș! O tânără susține că doi câini ciobănesc carpatin ce aparțin fostului primar i-au ucis animalul de companie: „Se folosește într-un mod sadic de pușca pe care o are pentru a omorî cățeii care îi ies în cale”

18 dec. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

Scandal într-o comună din Iași. Un fost primar este acuzat că a omorât câinele unui vecin. Fostul ales local spune că nu este nimic adevărat, ba chiar susține că mai mulți câini de-ai săi au fost victime

Scandal într-o comună din Iași după ce un cățel a fost ucis de câinii unui fost primar. O tânără din Prisăcani susține că fostul primar al comunei, Constantin Chirilă, a dat drumul la câinii săi periculoși.

„În seara de 11.12.2021, în jurul orei 17:30, 17:45 mi-am scos cățelul în curte să își facă nevoile. Precizez că îl țin în casă, iar afară iese pentru a-și face nevoile sau pentru recreere. Ca de obicei, fiind în curtea mea, îl las singur pentru câteva minute, fără să îmi imaginez că se poate întâmpla ceva rău. Fostul primar al comunei Prisăcani, Constantin Chirilă, ieșise cu cei doi câini ai săi, ciobănești carpatini care, fiind amuțați de dânsul, au intrat prin gardul gospodăriei și mi-au atacat câinele. Auzind sunete, imediat am fugit împreună cu tatăl meu spre locul de unde se auzeau, cu o lanternă”, a precizat Constantina Gafița.

Tânăra spune că animalele fostului primar au fost cât pe ce să-i atace tatăl.

„Am văzut câinii sărind înapoi în curtea lor și fugind spre casă, așa cum cineva i-ar fi chemat. La scurt timp, toate luminile dinspre casa fostului primar s-au stins. Câinele era foarte rănit, așa că l-am dus de urgență la spital. În dimineața zilei următoare, câinii domnului Chirilă au venit la mine în curte și erau să îmi atace tatăl și o altă persoană aflată acolo. Purtându-se ca și cum nu știe ce s-a întâmplat, a întrebat un vecin. Acesta i-a spus cum au stat lucrurile, deoarece era la mine în seara cu pricina, și, spunându-i că a doua zi era să-l atace și pe tatăl meu, fostul primar spune, citez: „ăla trebuia mâncat de mult!”, a completat tânăra.

Fostul primar s-ar fi lăudat cu faptele sale

Tânăra susține că Constantin Chirilă s-ar fi lăudat în comună că i-a ucis câinele.

„În urma celor întâmplate, fostul primar se mândrește și se laudă celor din jur cu ceea ce a făcut. Citez: „bă, sâmbătă seara am dat drumul la câini, bă și au intrat la Petrică și o făcut prăpăd în câinii lui, bă… i-a distrus!”.

Dorind să clarific situația, l-am sunat pe acesta. Am vorbit respectuos cu el, însă degeaba. A recunoscut că mi-a omorât câinii deoarece «l-au atacat». Eu nu înțeleg cum niște căței de cameră, care tremură și de la o simplă ridicare de voce, pot ataca pe cineva. Acum câteva luni, din curtea mea mai dispărea un cățel. Parcă ar fi intrat în pământ. Mai apoi am aflat de la un om căruia i-a spus Chirilă că l-a împușcat. Nu sunt singura căreia i-a făcut asemenea lucruri. Se folosește într-un mod sadic de pușca pe care o are, nu știu din ce motiv, pentru a omorî cățeii care îi ies în cale. Am avut de suportat costuri enorme și tot nu am putut salva viața cățelului meu, deoarece au apărut complicații și nu am mai avut putere financiară!”, a completat Constantina Gafița.

Reporterii BZI l-au contactat pe fostul primar al comunei Prisăcani. Acesta a negat că ar fi avut vreo vină.

„Oamenii ăștia îs nebuni! Ei de când îs acolo au boala câinilor. În campania electorală din 2016 mi-au otrăvit patru câini și pe unul mi l-au omorât în laț. Am avut și proces cu ei. Eu am doi câini în curte, ambii sunt de rasă, sunt legați și nu au acces în alte curți. Ei au câinii liberi și se poate vedea cu ochiul liber că au potecă și vin la mine în curte, eu ce să le fac? Să fie sănătoși”, a spus Constantin Chirilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *