Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal uriaș la Schitu Duca! Ce a pățit un bărbat după ce a plantat peste 500 de salcâmi. Nici lui nu i-a venit să creadă una ca asta

Scandal uriaș la Schitu Duca! Ce a pățit un bărbat după ce a plantat peste 500 de salcâmi. Nici lui nu i-a venit să creadă una ca asta

18 iul. 2024, 02:00, 7 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Scandal uriaș în comuna Schitu Duca. Un bărbat din localitate s-a trezit peste noapte cu peste 500 de salcâmi tăiați

Viorel Ciobanu este bărbatul care a avut un șoc atunci când a văzut că pe terenul de 1,56 de hectare pe care îl deține în comuna Schitu Duca au fost tăiați peste 500 de salcâmi. Acesta susține că la mijloc este o răzbunare din partea vecinului.

Scandal uriaș în comuna Schitu Duca! Peste 500 de salcâmi au fost tăiați peste noapte

Viorel Ciobanu, în vârstă de 67 de ani, din comuna Schitu Duca, satul Poiana, a încremenit atunci când a văzut că cei peste 500 de salcâmi de pe terenul său au fost tăiați. Acesta susține faptul că la mijloc este vorba de o răzbunare a vecinului său, Gabriel Buta.

„Dețin niște pământ în satul Poieni din comuna Schitu Duca. Am un teren pe o suprafață de 1,56 de hectare. Pământul acesta este delimitat de 100 de ani cu gard viu, de salcâmi, din deal în vale, erau peste 500, pe o lungime de 200 de metri liniari. Pământul meu, cum vă uitați la el, este în partea stângă, pământul vecinului meu, Gabriel Buta, este în partea dreaptă. Salcâmii erau groși cât găleata, erau puși cred că de 100 de ani. I-a tăiat vecinul meu și de la 20 cm, și de la 30 cm, și de la un metru. A luat masa lemnoasă după care a cumpărat ierbicid și a stropit cioatele ca să nu mai dea niciun lăstar. Gabriel Buta a făcut asta, vecinul meu. Pământul pe care au fost plantați salcâmii este al meu, nu erau pe terenul lui. A intrat pe terenul meu și nu avea voie. El spune că salcâmii îi umbresc pământul, dar cum să îi umbrească că la el pe teren răsare soarele, la el apune, toata ziua e soarele pe terenul lui, nu avea nicio problemă să îi umbrească, nu îi face umbră, nu aveau crengi, să zici că treceau la dânsul. El a otrăvit tot, a stricat tot pe o distanță de aproximativ 200 de metri. Are vie acolo, pe terenul lui, când își face curat, dă tot gunoiul la mine. A luat toată masa lemnoasă. Am vorbit cu el, a spus că nu mai face așa ceva. El a început să taie de anul trecut, i-am tot spus să nu mai taie. A tăiat tot. Acum, și-a făcut și drum pe terenul meu, înainte trecea prin terenul unui vecin și vecinul acela s-a supărat și a pus poartă ca să nu mai poată trece și din cauza asta el trece ca să ajungă în deal, prin terenul meu. El are o problemă cu mine, eu am și vaci, am mai multe și el este invidios. Am gospodărie mare și el face cum se spune, «să moară capra vecinului». Acolo, vreau să împăduresc tot, salcâmi vreau să pun că pe terenul ăla nu pot pune decât vie sau copaci și mie nu îmi trebuie vie, e multă treabă, nici nu se merită. El are o problemă cu mine. Vreau să merg la poliție să-i fac plângere”, a spus Viorel Ciobanu.

Gabriel Buta neagă acuzațiile. El susține că salcâmii au fost tăiați cu acordul vecinului Viorel Ciobanu

Gabriel Buta, vecinul lui Viorel Ciobanu, neagă faptul că ar fi tăiat copacii în mod abuziv, fără a avea acordul proprietarului. Mai mult decât atât, acesta susține că vecinul său, Viorel Ciobanu, este o persoană agresivă și vrea cu tot dinadinsul să aibă o dispută cu el.

„Nu am intrat cu nimica pe terenul lui, acolo este un gard viu, făcut din spini, acolo este pe hat. Eu am vie acolo, el gardul ăla trebuie să îl țină la trei metri distanță, dacă vrea să îl țină. Eu știu că un gard se face din plasă sau din scândură, dar nu să îmi umbrească via. Eu mi-am stricat toată via din cauza copacilor lui. Dacă el are o problemă cu mine, asta e cu totul altceva. Acolo, de când o fost și bunicul meu și străbunicul meu, a fost hatul. Pământul e drept pe hat, nici la mine, nici la el. Eu i-am explicat că îmi umbrește, i-am spus «vezi și matale ce e aici» și el a spus «da, ai dreptate», a spus «ia și taie». I-am tăiat cu un frate de-al meu și au rămas copacii la el. Eu i-am tăiat cu acordul lui. Nu e adevărat, acolo sunt niște tufari și un gard viu, nu am dat cu niciun ierbicid. Tot lemnul este dat la el, dar cu acordul lui, nu i-am tăiat de capul meu. Dacă el minte, asta e treaba, așa știe el să facă. Nu ai, doamnă, cu cine să te împaci, el atâta știe, s-a luat și de copil, să nu mai treacă pe acolo că îi dă cu bărdița în cap. Eu nu am făcut de capul meu, dacă el minte, e treaba lui. El ce să planteze acolo în tufarii ăia, că nici vrabia nu poate să treacă. Noi am fost foarte buni prieteni, la un nepot de-al lui i-a lipsit un cal într-o noapte și a fost găsit în altă parte, la un fost ginere de-al lui. I-am arătat și a scos calul de acolo și, dacă ei așa le e tot neamul, a spus că l-am făcut eu hoț, că a furat el calul și a vrut să îmi dea cu bărdița în cap. De atunci e pe râcă cu mine și caută fel de fel de motive cu mine. M-am dus la poliție, am depus plângere. Eu nu am nimic cu el, nu am să mai trec pe pământul lui, asta este. Dar să mă lase în pace. Când eram prieteni, am trecut cu căruța pe la el pe teren, el mai trecea pe la mine, ca oamenii. Ne cunoaștem de mici copii. Eu am 50 de ani, el e mai mare ca mine”, a spus Gabriel Buta.

Scandal uriaș în comuna Schitu Duca. Viorel Ciobanu s-a trezit peste noapte cu peste 500 de salcâmi tăiați de către vecinul său, Gabriel Buta. Bărbatul în vârstă de 67 de ani este hotărât să depună reclamație la poliție.

Comentarii
  • Daca se dovedeste ca acel vecin, BUTA a comis aceasta “crimǎ”, eu propun sa-i taiem mainile si picioarele!!!

  • Într-adevăr că unii merită să trăiască la peste 50 de grade.

  • Cine a taiat copacii sa i se taie mainile. Ochi pentru ochi!!!?

  • Dat in judecată (imediat) și cerut daune vecinului care a tăiat acei copaci și
    ( cel mai important) pușcărie pt ăla care a tăiat copacii dar și pentru complicele lui care a ” dosit” materialul lemnos.
    Și un student la „Danubius” (Facultatea de DREPT ) poate caștiga acest proces.Pentru un asemenea caz „complicat” si ” alambicat”,clar… nu ai nevoie să studiezi dreptul la Sorbona sau Harvard😉

    A.Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

    B.Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

    Mesaj pt păgubit:
    Succesuri și caută repede un avocat. Nu lăsa aceste fapte mizerabile( distrugere si furt) să scape nepedepsite.

  • titlul spune ca a plantat omul 500 de salcami. Care au fost pusi acum vreo suta de ani

  • E misto la tara 🙂

  • Psihopatologie rurala, caz de manual, pun pariu ca aceasi abordare în diferite forme se regaseste în fiecare sat, cel puțin o data.
    Răutate și prostie.
    Nu puteau negocia, sa ajungă la compromis ceva…
    Regii neincoronati ai ograzilor proprietate personala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *