Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal uriaș la o înmormântare din Iași! Preotul era să fie linșat de enoriași: „Au trecut la amenințări și la cuvinte grele”

Scandal uriaș la o înmormântare din Iași! Preotul era să fie linșat de enoriași: „Au trecut la amenințări și la cuvinte grele”

08 aug. 2024, 02:00, 17 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Într-un sat din Iași, s-a iscat un scandal imens la o înmormântare după ce enoriașii și-au îndreptat furia spre preot. Aceștia au fost nemulțumiți de modul în care a fost oficiată înmormântarea

Marius Pomană și-a îngropat mătușa, Cornelia Marin, ieri, în data de 7 august 2024. Doar că evenimentul nu a decurs conform planului, deoarece familia a fost nemulțumită de modul în care preotul a făcut ritualul religios. De acolo, lucrurile au degenerat și s-a ajuns la un scandal în toată regula.

Scandal la o înmormântare din Iași

În timp ce mergeau spre biserică, oamenii au observat că nu se aud clopotele, astfel că au mers la preot să îi ceară explicații. Din spusele membrilor familiei, Ionuț Șuleapă le-a spus că așa se procedează acum la înmormântări.

„Mătușa mea a murit la vârsta de 53 de ani, după ce a fost bolnavă de cancer. Ieri, în jurul orei 11:00, era programată înmormântarea. Trupul ei a fost preluat de acasă și ne-am îndreptat spre biserică, doar că preotul nu a vrut să se tragă clopotele când noi eram pe drum. Are ceva cu noi, nici măcar nu ne-a dat o explicație reală, ne-a spus doar că așa se procedează de acum la înmormântări, face diferență între noi și alți oameni, este lipsă de respect și revoltător. Niciodată nu au fost astfel de probleme până acum, a fost totul în regulă, dar nu înțeleg de ce a făcut acest lucru. La alții au tras clopotele, însă la noi a refuzat. Mătușa mea nu s-a sinucis, deci trebuiau să se tragă clopotele”, povestește Marius Pomană.

Preotul a fost amenințat

Ionuș Șuleapă este preot de șapte ani în satul Slobozia, comuna Voinești, și a spus că nu au mai fost astfel de probleme în trecut. Acesta susține că a procedat cum se spune în Cartea Sfântă. Oamenii și-au pierdut răbdarea și au început să îl amenințe pe preot și să aducă injurii la adresa acestuia.

„Eu am încercat să discut cu ei, însă nu au vrut să înțeleagă și au trecut la amenințări și la cuvinte grele. Eu nu am aplecat urechea la așa ceva și mi-am făcut treaba, am înmormântat-o pe femeie cum scrie în carte. Clopotele nu se trag tot timpul când suntem în drumul spre biserică, ci doar în anumite momente, așa este rânduiala. Sunt preot de șapte ani în această localitate, nu au mai fost probleme de acest fel, nu înțeleg de ce ei au reacționat așa. Nu vreau să degenereze, eu îmi iubesc enoriașii și încerc să îi învăț numai de bine, chiar nu avem de ce să ne certăm”, a precizat Ionuț Șuleapă, preotul din satul Slobozia.

Preotul din Iași nu se aștepta să aibă parte de un astfel de scandal la o înmormântare.

Comentarii
  • Pomana, nume predestinat… pomenilor. Normal ca popa a fost nemultumit. Se astepta la o pomana, dar nu la personajul Pomana 🙂

    • acel moment in care ai in gura pomana 🙂
      daca citeai…nu mai vorbea asmodeus prin tine, dar asa… 🙂

  • Întâmplări din România educată, anul 2024.

    Suntem mai mulți și mai proști decât în evul mediu.

  • plictiseala mare in redactie 🙂
    stire dspr lumea a 3a unde fraierestenii vor sa se traga clopotele cind vor ei
    ma mira ca nu au insistat sa faca si gratar la goapa, asa cum este traditional la t i g a n i 🙂

  • ■ Suntem balkanici la comportament...

    Băi …e un haos la inmormantari cum nu s-a mai pomenit in zona asta de Europă, haos intretinut și de popi.
    Colaci gen 8- uri, S-uri, colaci in coada, colaci drepti, steaguri, …toate astea is cerute de popii balcanici. Da, poate suntem urmașii Romei, dar undeva prin sec 12 am renuntat la catolicism si am adoptat sălbăticia răsăriteană ce ținea de Bizanț, aka imperiu BALCANIN. DA,asta suntem: vorbim o limbă latină dar comportamentul la nunti sau inmormantari e 100% balcanic
    In lumea civilizata din West nu o sa vezi asa ceva: acolo sa petreci pe cineva cand moare.. se face decent, fara clopote ding-dong( ca nu vin turcii), fără show ieftin, fara pomeni( ? ),etc.
    Amin!

    • „undeva prin sec 12 am renuntat la catolicism” hopaaa!!! un votant usere uitat in Iasi de autoritati dupa evenimentul guvernamental pride parade – organizat in luna copiilor

      asta se intimpla cind inveti istorie de la USAID 🙂

  • @ Suntem balkanici la comportament de la 8,55″ :
    Cel mai corect și complet comentariu !

    Am rămas fixați undeva in evul mediu, nu ne mai civilizam in veci !

    • vrei sa te „civilizezi” ca in vest?
      guvernul iti organizeaza pride parade abia la anul…

      • @Gigi șpagă, lasă vrăjeala că nu la asta mă refer, oricum văd că tu ești mai informat în acest sens, oare de ce ?
        Nu am nimic împotriva credinței sau a unei religii anume ci doar împotriva unor obiceiuri de căcat inventate de niste babe analfabete și plictisite cândva prin antichitate.
        Trebuie totuși că rânduielile bisericești sa se alinieze la nevoile, responsabilitatile și rațiunile vremurilor in care trăim.

        • nici nu realizezi la cite nivele logice esti in eroare…anonimule 🙂
          in rest…te vei putea vaccina la pride parade – cadou de la marele licurici a.i. sa te aliniezi cu „nevoile, responsabilitatile și rațiunile vremurilor in care trăim” 🙂

  • ALA care stie tot

    Prosti ei ca au apelat la preot! Trebuiau sa si duca mortul singuri! Pana la urma sunt convins ca stiau si ei rugaciunile – inmormantare DIY. Asa nu se mai certau cu nimeni – oricum ei stiu mai bine decat preotul cum se inmormanteaza o persoana!
    O sa ajungeti sa spuneti doctorilor cum sa opereza, profesorilor cum sa predea, lui Busu cum o sa fie vremea! aaa…deja faceti asta

    • „inmormantare DIY” :)))
      semnalizatorul de virtute indica „nivel de virtute depasit cu 777%” :))

  • Multe tradiții barbare,etc…in biblie nu scrie nimic de colaci sau tot ” circul” ăla de la cimitir. Cirul ăsta tot popii l-au inventat pt a complica in rău acea zi tristă și pentru a mai trage niște bani de la familia rămasă-n viață!

  • Așa se bagă unii în rânduala bisericii dar habar nu au ce este asta. Păi du-te nene mirean și învață și tu Teologia și apoi mai vedem ce zici. Dacă dumitale crezi că se bat clopotele non-stop pentru un adormit (mort) și așa crezi că trebuie să faci scandal înseamnă că ai dumitale o problemă… Ia de te roagă pentru acel suflet decât să provoci scandal.

  • Multe tradiții răsuflate pe care nici măcar otodocșii greci nu le mai fac dar le găsești prezente pe la sate!
    Sunt ortodox si stiu ce vorbesc. In bisericile ortodoxe din Grecia sunt scaune ca la catolici/ pocăiti, nu sta nimeni in genunchi ca niste sclavi mirosint parturile celui din fața ta. Trebuie URGENT o reformă a ortodoxiei de la sate
    ( majoritatea popilor ortodocși ieșeni din mediul rural au doar un amărât de seminar făcut la Huși🤤, nu au facultate).
    Vrem ortodoxie modernă ca in Grecia cu preoti relaxati, care se spală,educati cu 2-3 facultati, cu banci in mijlocul bisericii, fara să ineci copilul la botez( vezi cazul din Suceava,etc),vrem sa primim factura de la popă,…de fapt vrem civilizație. Cer mult?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
08 august 2024
08 august 2024