Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal uriaș între directoarea Școlii Profesionale Șcheia și șofer după ce i-a tras frâna de mână: „A vrut să ia niște bani de pe urma mea”

Scandal uriaș între directoarea Școlii Profesionale Șcheia și șofer după ce i-a tras frâna de mână: „A vrut să ia niște bani de pe urma mea”

05 oct. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Titlurile zilei

Șcandal uriaș între Elena Simion, directorul Școlii Profesionale „Nicolae Bălăuță” din Șcheia, și un fost angajat, șofer al microbuzului școlii. Totul a pornit după ce acesta i-a tras frâna de mână

Scandal uriaș între directoarea Școlii Profesionale Șcheia și șofer după ce i-a tras frâna de mână

Ion Mardar a lucrat din anul 2017 până în anul 2022 ca șofer în cadrul Școlii Profesionale „Nicolae Bălăuță” din comuna Șcheia. Scandalul dintre acesta și Elena Simion a pornit după ce acesta i-a stricat frâna de mână de la mașina personală a profesoarei, care, în anul 2017, nu era în funcția de director.

„Am fost angajat circa cinci ani de zile la Școala Profesională «Nicolae Bălăuță» din Șcheia ca șofer pe microbuzul școlar. Actuala directoare care este în funcție m-a rugat nu știu ce să îi verific pe la mașină, i-am tras frâna de mână la mașina ei, o mașină veche pe care o are și acum, și i-am făcut o defecțiune minoră. De atunci, i s-a pus pata pe mine. Asta s-a întâmplat în anul 2017, când m-am angajat, la început”, declară Ion Mardar, fost angajat al Școlii Profesionale „Nicolae Bălăuță” Șcheia.

În anul 2022, Elena Simion a fost numită director al unității de învățământ. Ion Mardar declară faptul că, din acel moment, au început presiunile asupra sa, iar după doar șase luni și-a dat demisia.

„În anul 2022, în luna ianuarie, a intrat în funcția de director al școlii și, direct, țintă, a venit la mine și m-a întrebat ce fac. Eu așteptam să iasă copiii de la școală și mi-a spus: «Cum adică stai? Sunt lemne de tăiat». Mie nu mi se pare normal ca șofer, să fac treaba omului de serviciu. Așa cum am spus, i s-a pus pata pe mine. Încă șase luni de zile am mai rezistat. Au continuat presiunile până în luna iunie 2022, când mi-am dat demisia, punea profesorii să mă pândească, mă făcea în tot felul. A scos vorbe că furam motorină din microbuzul școlii, în condițiile în care eu am alimentat din banii mei, și îl am martor pe lucrătorul care lucrează la benzinărie, în Scânteia. M-a făcut ca să plec, m-a sancționat cu un avertisment scris, am contestat în instanță chestia asta și am câștigat”, adaugă Ion Mardar, fost angajat al Școlii Profesionale „Nicolae Bălăuță” Șcheia.

Acuzații grave la adresa directorului Școlii Profesionale Șcheia

Conform fostului șofer de microbuz, acesta era pus să facă anumite lucruri care nu erau menționate în fișa postului. Un exemplu ar fi, când a fost pus să dea cu var wc-ul din curtea școlii. Acesta susține că a fost jignit de către directoare.

„Eram făcut lepră, putoare, ba chiar, într-o zi, mi-a tăiat o zi din salariu pentru că nu am dat wc-ul cu var. De când a intrat în funcția de director, 18 ianuarie 2022, prima dată, și-a dat o femeie de serviciu demisia, după, o altă femeie de serviciu, după, eu și după, încă un angajat, pentru felul în care se comportă. Ea, și acum, se comportă urât cu angajații care au avut de a face cu fosta conducere, sunt dușmanii ei. Care sunt de partea ei, normal că sunt prietenii ei. Când am chemat reprezentanții de la Combaterea Discriminării, am vrut să pun ca martor un angajat al școlii și, de față cu mine, i-a spus «dacă te pui martor, zbori din școală». Le este frică, este o teroare continuă”, mai spune Ion Mardar, fost angajat al Școlii Profesionale „Nicolae Bălăuță” din comuna Șcheia.

Ion Mardar mai spune că directoarea se comportă urât cu angajații

„Trecând prin sat, l-am văzut pe un angajat care este centralist, cum învârtea la o betonieră. Pune oamenii să facă ceea ce nu ține de ei, se comportă foarte urât, țipă la ei, nu este sănătoasă. Așa cum am spus, eu am câștigat procesul, însă școala este obligată să-mi dea o sumă de bani, dar întrebarea mea este: «de ce să plătească școala pentru prostiile ei?». Sigur angajații nu vor să vorbească pentru că se tem, îi amenință că îi dă afară și nu o să își mai găsească de muncă, au rate de plătit”, adaugă Ion Mardar, fost angajat al Școlii Profesionale „Nicolae Bălăuță”, Șcheia.

Elena Simion: „S-a urcat o dată la mașina mea”

Reporterii BZI au luat legătura cu Elena Simion, directorul Școlii Profesionale „Nicolae Bălăuță”. Fostul șofer al școlii a intentat proces școlii, care s-a finalizat în luna iulie 2024. Elena Simion susține că procesul a fost câștigat de către școală, însă nu este adevărat. Ion Mardar a câștigat procesul, însă instanța a refuzat să-i acorde despăguburi, în valoare de 10.000 de euro. Școala trebuie să îi plătească suma de 1.000 de lei lui Ion Mardar, cheltuieli de judecată.

„Am avut proces, am câștigat și am avut și raportul celor de la Combaterea Discriminării din București. Dacă a pierdut acum procesul, nu știe ce să mai facă. El, ce visează noaptea, pune în practică a doua zi. S-a urcat o dată la mașina mea și atât. A vrut să câștige niște bani, nu are proces doar cu mine, are și cu Poliția de la Vaslui, cu toată lumea are proces. Eu nu pot să închid gura oamenilor, nemulțumirea dumnealui a dus-o la cote maxime. Eu, dacă am ceva cu cineva, nu înseamnă că trebuie să îi deschid un proces. A scormonit fel și fel de vorbe, a vrut să ia niște bani de pe urma mea, el și-a dat demisia, eu îi ceream să ducă copiii și nu o făcea, trebuia să își îndeplinească atribuțiile de serviciu. Eu mi-am asumat de când am preluat conducerea, am vrut să fie înspre binele copiilor. Procesul a durat doi ani, acum, s-a finalizat, a cerut 10.000 de euro și trebuie să îi plătească 1.000 de lei cheltuielile de judecată”, declară Elena Simion, directorul Școlii Profesionale „Nicolae Bălăuță” din comuna Șcheia.

Scandalul uriaș dintre fostul șofer și directoarea Școlii Profesionale „Nicolae Bălăuță” din comuna Șcheia a pornit după ce aceasta a fost numită în funcție și a început să se comporte urât cu angajații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`