Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal uriaș cu un teren din Bucium! Un afacerist este obligat de Primăria Iași să dărâme o construcție ridicată pe proprietatea vecinilor – GALERIE FOTO

Scandal uriaș cu un teren din Bucium! Un afacerist este obligat de Primăria Iași să dărâme o construcție ridicată pe proprietatea vecinilor – GALERIE FOTO

08 ian. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Un afacerist a fost strâns cu ușa de Primăria Iași după ce a ridicat o construcție pe un teren deținut de alte persoane. Cristian Cojocaru a fost dat în judecată de Primăria Iași și de Poliția Locală pentru desființarea lucrărilor executate pe terenul respectiv

Primăria Iași și Poliția Locală Iași au depus o acțiune în instanță legată de demolarea unei construcții din zona Bucium, pe șoseaua care face legătura cu localitatea Bârnova. Un teren ajuns la Cristian Cojocaru, un afacerist din oraș implicat și în alte proiecte imobiliare, a stârnit un scandal uriaș printre vecinii din jur. O familie din Șoseaua Bârnova s-a trezit cu o parte din terenul proprietate luat de către Cristian Cojocaru. Întâmplarea a avut loc în 2020, perioadă în care oamenii au căutat să-și facă dreptate. Cazul a ajuns și la autoritatea locală, cea care a depus o acțiune în instanță pentru demolarea gardului ridicat de Cojocaru. Practic, acesta a intrat pe terenul din zona Bârnova, nr.27 și a montat un gard cu fundație pe terenul deținut de altă familie. Acum, Cojocaru ar putea să fie nevoit să dărâme gardul respectiv.

Oamenii lăsați fără teren s-au dus direct la Primăria Iași

Vecinii care s-au trezit fără o bucată din teren au ajuns să-și caute dreptatea în instanță și la primărie. Oamenii au dat în judecată municipalitatea pentru faptul că i-a permis lui Cojocaru să intre pe terenul respectiv. Povestea este însă una mult mai veche, de aproape 20 de ani.

”Noi am făcut sesizare la Poliția Locală, la Primărie pentru toată situația apărută. Atunci el a venit cu un executor, dar nici persoana respectivă nu știa cum stau lucrurile. El spune că are acolo vreo 1.000 de metri pătrați, iar nouă ne-a luat cam 100 de metri pătrați. A făcut gardul fără autorizație și l-a dărâmat pe al nostru tot fără a avea vreun drept”, a precizat Cosmin Aceocoiței, proprietarul casei de lângă terenul respectiv.

Scandal uriaș pe o palmă de pământ de la marginea Iașului

Inițial, Cojocaru ar fi vrut să ridice un imobil pe terenul respectiv, însă vecinii arată că acesta vrea să vândă terenul pentru a nu fi tras la răspundere. Cojocaru nu ar avea toate actele în regulă pe acel teren.

”El vrea să vândă acolo, nu să construiască. A căutat să-și facă deschidere la stradă, nu l-a interesat bucata din spate”, a mai spus Cosmin Aceocoiței.

De altfel, printr-o adresă transmisă de Primăria Iași, a fost recunoscut dreptul de proprietate pentru terenul de 400 de metri pătrați al acestuia. Totuși, Cristian Cojocaru are o parte din acel teren, în baza unei moșteniri de la tatăl său, Minodor Cojocaru.

Doi ani de chin pentru vecinii afaceristului Cristian Cojocaru, din zona Bucium

Întreg scandalul din Bucium a izbucnit în noiembrie 2020, când muncitorii tocmiți de Cristian Cojocaru au spart bordura de beton unde era gardul. Muncitorii au mutat apoi gardul, lăsând familia Aceocoiței fără 100 de metri pătrați. Familia acuză faptul că s-a umblat la acte, asta pentru că în zonă nu s-au făcut măsurători. Pe de altă parte, Cristian Cojocaru nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere legat de situația apărută în zona Șoseaua Bârnova din municipiul Iași. Afaceristul a mai fost implicat într-un alt scandal din zona CUG, unde a ridicat un bloc, deși autorizația a fost eliberată pentru o casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *