Prima pagină » Local » Scandal terminat cu cătușe la Poliția Rutieră! Un șofer prins cu o alcoolemie de 0,90 la mie a făcut circ și i-a înjurat pe polițiști (EXCLUSIV)
Scandal terminat cu cătușe la Poliția Rutieră! Un șofer prins cu o alcoolemie de 0,90 la mie a făcut circ și i-a înjurat pe polițiști (EXCLUSIV)

Scandal terminat cu cătușe la Poliția Rutieră! Un șofer prins cu o alcoolemie de 0,90 la mie a făcut circ și i-a înjurat pe polițiști (EXCLUSIV)

25 iul. 2020, 04:00,
Dragos Savin în Local

Scandal uriaș la Poliția Rutieră din Iași. Un individ a făcut circ, i-a înjurat și amenințat pe polițiști și nu s-a lăsat până când nu a fost încătușat. Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru ultraj, iar recent a fost condamnat la închisoare.

Scandal la Poliția Rutieră din Iași. Un șofer a făcut circ în fața polițiștilor după ce a comis o infracțiune. Povestea începe pe data de 3 octombrie 2017 când Cristinel Gheorghe Toth s-a urcat băut la volanul unui autoturism și a condus în zona Tomești. La un moment dat însă, bărbatul a pierdut controlul volanului și a părăsit partea carosabilă. Atunci, oamenii legii au ajuns la fața locului, iar după ce l-au testat pe individ cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,90 miligrame alcool pur în aerul expirat. Toth a fost condus la o unitate medicală, i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei și a fost invitat la sediul Poliției Rutiere pentru ca oamenii legii să clarifice situația.

A fost condamnat la închisoare după ce a provocat scandal și i-a amenințat pe polițiști

Odată ajuns la Poliția Rutieră, la câteva zile distanță de la comiterea faptei, bărbatul a început să adreseze injurii polițiștilor și să îi amenințe. Degeaba au încercat oamenii legii să-l liniștească. L-au rugat să părăsească sediul, însă nu a acceptat. Oamenii legii au fost nevoiți să-l imobilizeze și să-l încătușeze. Ulterior, cazul a fost preluat de procurrori, iar Toth a fost acuzat de ultraj. Recent, bărbatul a fost condamnat la închisoare.

„Se aplică o pedeapsă 10 (zece) luni și 20 (douăzeci) zile închisoare, suspendare, dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iași având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilități publice, fie prestarea de servicii de asistență socială”, se arată în decizia judecătorilor.

Zilele trecute, un alt ieșean a fost trimis în judecată după ce s-a luat la harță cu mai mulți polițiști

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus ieri trimiterea în judecată a lui Ștefan Ciulei, sub acuzația de ultraj. Incidentul în care a fost implicat Ștefan Ciulei, acuzat acum că s-a luat la harță cu 6 polițiști, a avut loc în urmă cu câteva săptămâni. De altfel, la scurt timp, ieșeanul a fost reținut. Mai apoi, magistrații din cadrul Judecatoriei Iași au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele individului. La începutul acestei luni, autoritățile au fost anunțate despre producerea unui scandal, printr-un telefon la numărul unic pentru situații de urgență 112. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au încercat să afle ce s-a întâmplat. Numai că, spun anchetatorii, individul ar fi devenit agresiv. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lânga Judecătoria Iași, ieșeanul ar fi fost agresiv cu 6 agenți de Poliție.

După ce a făcut scandal, a fost luat pe sus de polițiști

În urma incidentului, ieșeanul Ștefan Ciulei a fost ridicat și dus la audieri. Ulterior, mai exact pe data de 6 iulie 2020, procurorii au cerut instanței arestarea preventivă a individului, pentru 30 de zile. Magistrații din cadrul Judecatoriei Iași au analizat dosarul acestuia și au admis propunerea. Astfel, Ștefan Ciulei a fost arestat preventiv sub acuzația de ultraj. Anchetatorii au afirmat că ieșeanul se întorsese recent acasă, din străinătate, alături de prietena sa. Cei doi au stat în izolare, într-un apartament din cartierul Nicolina. La un moment dat, cei doi s-ar fi certat, iar tânăra a plecat. Ulterior, aceasta a revenit pentru a-și lua lucrurile, dar situația a degenerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *