Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal sensibil într-o familie bună din Iași! Dedesubturile din spatele arestării ginerelui primarului din Ciurea! Procurorii îl acuză că a abuzat sexual o fetiță, rudele susțin că totul este o făcătură! Înregistrările pot arunca ancheta în aer!

Scandal sensibil într-o familie bună din Iași! Dedesubturile din spatele arestării ginerelui primarului din Ciurea! Procurorii îl acuză că a abuzat sexual o fetiță, rudele susțin că totul este o făcătură! Înregistrările pot arunca ancheta în aer!

22 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Titlurile zilei

Un scandal de proporții a izbucnit într-o familie bună din județul Iași. Ginerele primarului din Ciurea este acuzat că ar fi abuzat sexual o fetiță de 3 ani. De altfel, Cătălin Miron a și fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzația de agresiune sexuală. Pe de altă parte, primarul Cătălin Lupu susține că totul este o făcătură, iar ginerele său nu a abuzat copila în niciun mod.

„Cumătrii fiicei mele și ai ginerelui meu au acumulat niște frustrări, care au izbucnit acum. A doua zi după presupusul incident ne-au chemat la ei și cred că ne-au înregistrat. Tot ne întrebau: «Ce să facem noi acum? Să mergem la Poliție?!» Probabil că așteptau ca noi să le cădem în plasă și să ne aibă cu ceva la mână. Noi le-am spus să facă ce cred ei de cuviință”, a declarat ieri primarul din Ciurea, Cătălin Lupu.

Acesta a mai susținut că, de fapt, părinții fetiței ar fi fost iritați pentru că le-a fost respins un proiect GAL

Un scandal extrem de sensibil a ieșit la iveală zilele trecute într-o familie bună din Iași! Care sunt dedesubturile din spatele arestării ginerelui primarului din Ciurea? Procurorii îl acuză pe bărbat că ar fi abuzat sexual o fetiță de 3 ani, în timp ce rudele susțin că totul este o făcătură! Așadar, o întâmplare extrem de neobișnuită, care a avut loc la mijlocul lunii februarie 2021, a ieșit recent la lumina zilei. Totuși, povestea ridică unele semne de întrebare, pentru că declarațiile date de părțile implicate sunt contradictorii.
În timp ce părinții unei fetițe de 3 ani susțin că fiica lor ar fi fost abuzată de Cătălin Miron, ginerele primarului din Ciurea, rudele bărbatului spun că totul e regizat ca un soi de răzbunare. Potrivit primarului Cătălin Lupu, părinții fetiței au intrat în familia lui după ce i-au botezat o fetiță fiicei sale.

„Ei au sperat, probabil, că, dacă îi botează un copil fiicei mele, vor putea face afaceri mai apoi cu Primăria. De altfel, în 2016-2017, ei au depus un proiect GAL (Grup de Acțiune Locală), care le-a fost respins din start. Pe lângă asta, recent, fiica și ginerele meu și-au cumpărat recent un autoturism la mâna a doua, fapt care este posibil să le fi creat oarecare invidie. Cred că, de fapt, ei (părinții fetiței de 3 ani) au acumulat foarte multe frustrări și, acum, au dat pe dinafară, încercând să însceneze ceva”, a declarat ieri primarul comunei Ciurea, Cătălin Lupu.

Primarul din Ciurea spune că situația a fost prezentată greșit în mod intenționat

Cătălin Lupu a susținut că, la mijlocul lunii februarie, în vizită la casa fiicei sale și a ginerelui Cătălin Miron, au venit mai mulți copii, care se jucau la parterul imobilului.

„Copiii se mai adunau acolo să se joace, fiind pandemie cu COVID-19 și tot felul de restricții, ei se mai adunau acolo. Era vorba despre 5-6 copii, printre care și fetița aceasta, de 3 ani și jumătate. În jurul orei 18:00, ginerele meu s-a întors de la serviciu și a mers la etajul I al casei, pentru a face un duș. Între timp, copiii se jucau de-a «v-ați-ascunselea». Deși ar fi trebuit să se joace doar la parter, fetița aceasta a urcat la etajul I, a intrat în cameră și, mai apoi, într-un dressing, pentru a se ascunde.

Asta, fără ca ginerele meu să știe că ea era acolo. Când a ieșit din duș, ginerele a mers la dressing, pentru a-și lua haine, tocmai pentru a se îmbrăca. Când a intrat în dressing, a dat peste fetița asta. El s-a acoperit și ea a plecat la parter, continuând să se joace cu ceilalți copii”, a adăugat primarul din Ciurea.

Conform acestuia, seara, fetița i-ar fi povestit mamei sale că „i-a văzut «cucul» lui Cătălin, iar, de aici, a izbucnit o întreagă poveste.

„A doua zi, mama fetiței a înregistrat-o audio pe fetiță, încercând să o facă să povestească întâmplarea. Ea a și spus că nu a fost luată de nimeni, ea a mers singură în dressing, acolo”, a subliniat Cătălin Lupu.

Primarul a mai spus că, ulterior, părinții fetei i-au chemat în vizită la ei.

„Ne-au pus înregistrarea asta mie și soției mele și cred că ne-au înregistrat. Tot ne întrebau: «Și, acum, noi ce să facem?! Să mergem la Poliție?!» Noi le-am spus să facă ce cred ei de cuviință. Ulterior, ei au mers și au depus plângere la Poliția Ciurea pe numele ginerelui meu. Ginerele meu a fost confirmat cu COVID-19 și a stat în izolare. Între timp, ei au fost la audieri cu fetița, la DGASPC, în prezența unui psiholog. Când ginerele a ieșit din izolare, a fost chemat la audieri, reținut și, mai apoi, arestat. Din ce am înțeles eu, în astfel de situații, judecătorii oricum emit mandat de arestare, indiferent dacă există sau nu probe, se merge doar pe «indicii rezonabile»”, a mai spus Cătălin Lupu.

Primarul: „Eu nu am nimic de ascuns!”

În fapt, primarul din Ciurea afirmă că, în realitate, părinții fetiței ar fi sperat că vor face afaceri bănoase dacă intră în familia sa și că, acum, văzând că lucrurile nu stau așa, ar fi încercat să se răzbune.

„Eu nu am nimic de ascuns! Vă repet: când ne-au chemat la ei să audiem înregistrarea audio a fetiței, ei tot ne întrebau ce să facă. Nu știu ce sperau… Probabil că se așteptau ca noi să le spunem ceva, ca să ne aibă la mână cu ceva… Din informațiile mele, după ce au depus plângerea, ar fi mers la Postul de Poliție din Ciurea și ar fi făcut scandal că de ce nu se mediatizează cazul. Tot din informațiile pe care le am, părinții fetiței au mers și în audiență la comisarul-șef al IPJ Iași, în Copou, și ar fi făcut aceleași presiuni, să se mediatizeze cazul. Din ce înțeleg eu, ei ar fi avut o problemă cu mine, cu primarul, mai mult decât ar fi avut o problemă cu ginerele meu”, a mai susținut Cătălin Lupu.

De altfel, ieri, în convorbirea telefonică avută cu reporterii cotidianului „BZI”, atât acesta, cât și soția lui au afirmat că, inițial, au avut un șoc, dar, după ce au stat și au judecat „la rece” și au analizat înregistrarea audio, și-au dat seama că spusele unui copil pot fi influențate de către un adult.

„Noi vom depune mâine (astăzi) la dosar o analiză a acelei înregistrări, făcută de un psiholog, pentru a se vedea acest lucru”, a încheiat primarul din comuna Ciurea.

Cătălin Miron, arestat preventiv pentru agresiune sexuală, a contestat decizia magistraților

Ginerele primarului din comuna Ciurea, Cătălin Lupu, a ajuns după gratii pe motiv că ar fi abuzat sexual o fetiță de 3 ani. Decizia în ceea ce îl privește pe suspectul Cătălin Miron a fost luată zilele trecute de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași privindu-l pe inculpatul Cătălin Miron, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Cătălin Miron pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar”, au precizat judecătorii ieșeni.

Totuși, decizia nu este definitivă, aceasta fiind deja contestată. Astăzi, urmează ca Tribunalul Iași să ia o hotărâre cu privire la contestația formulată de Cătălin Miron.

Ginerele primarului, cercetat pentru că ar fi abuzat o fetiță de 3 ani

Cătălin Miron a intrat în vizorul anchetatorilor ieșeni în urmă cu câteva zile. Atunci, părinții fetiței de 3 ani au mers la Poliție, unde au depus o plângere penală împotriva acestuia. Mai exact, părinții copilei s-au plâns că ginerele primarului din comuna Ciurea le-ar fi agresat sexual fetița.
În urma sesizării primite, oamenii legii au declanșat o anchetă. Astfel, atât părinții fetiței, cât și copila au fost audiați. Audierea minorilor are loc, potrivit procedurilor, într-un cadrul special amenajat, în prezența unui psiholog, cu deosebită atenție pentru a nu traumatiza minorul, totul fiind făcut cumva sub forma unui joc. În urma audierilor și a analizei, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus reținerea lui Cătălin Miron pentru 24 de ore.

Părinții micuței de 3 ani li s-au plâns anchetatorilor că fetița ar fi fost abuzată de către ginerele primarului din Ciurea. Conform reclamanților, Cătălin Miron ar fi ajuns dezbrăcat complet în fața fetiței în timp ce micuța era în vizită la casa acestuia, alături de alți copii. Fapta ar fi avut loc la mijlocul lunii februarie 2021. Potrivit plângerii, aflându-se într-o încăpere din casă, individul ar fi pus-o să-i atingă organul sexual și să îi pună un șervețel umed pe el, „ca să îl ascundă”. De remarcat este faptul că părinții copilei sunt rude prin alianță cu Cătălin Miron, botezându-i un copil. Pe de altă parte, Cătălin Miron le-a cerut judecătorilor să nu îl aresteze preventiv, susținând că este nevinovat. Atât acesta, cât și rudele sale au afirmat că, de fapt, la mijloc ar fi vorba despre un conflict cu părinții copilei, care îi sunt cumătri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *