Prima pagină » Local » Scandal pe noul drum de la Aeroportul Iași! Șoseaua spre Aroneanu de 3 kilometri a stârnit dispute la CJ – GALERIE FOTO
Scandal pe noul drum de la Aeroportul Iași! Șoseaua spre Aroneanu de 3 kilometri a stârnit dispute la CJ - GALERIE FOTO

Scandal pe noul drum de la Aeroportul Iași! Șoseaua spre Aroneanu de 3 kilometri a stârnit dispute la CJ – GALERIE FOTO

28 apr. 2022, 02:00, 1 ,
Vlad Rotaru în Local

Proiectul noului drum de la Aeroportul Iași a stârnit scandal în plenul Consiliului Județean. Proiectul a fost depus încă din mandatul trecut de PMP Iași, însă fosta conducere PSD a județului l-a ținut la sertar. Consilierii PMP au acuzat faptul că instituția a pierdut doi ani pentru acest proiect

Noi dispute în plenul Consiliului Județean (CJ) Iași. Ședința ordinară de ieri, 27 aprilie 2022, a stârnit nemulțumirea unor consilieri județeni. Totul a plecat de la proiectul legat de construirea unui nou drum de acces de la Aeroportul Iași către comuna Aroneanu. Cei de la PSD s-au arătat nemulțumiți de faptul că unele proiecte depuse de ei nu au fost aprobate de CJ Iași. În aceste condiții, consilierii județeni PMP le-au reproșat celor de la PSD faptul că au uitat de proiectul depus în mandatul trecut privind noul drum de acces pe ruta Aroneanu-Aeroport.

Dispută pe noul drum de la Aeroportul Iași

De altfel, Marian Uscatu, liderul de grup PMP din CJ Iași, a explicat că cei de la PSD nu au vrut să promoveze proiectul depus în mandatul precedent și că astfel instituția a pierdut doi ani cu studiile.

”Mi-ar fi plăcut să aud de acum câțiva ani această pledoarie a celor de la PSD. Le reamintesc nenumăratele inițiative din mandatul trecut care abia de acum începem să le regăsim pe ordinea de zi. Poate că ar trebui să depășim barierele politice când vrem să vorbim de o administrație județeană performantă. Unul dintre proiectele din mandatul trecut ține de ruta alternativă de la aeroport. Mandatul trecut, toată lumea avea dopuri în urechi. Astăzi, datorită unei noi administrații mai competitive reușim să facem niște proiecte și niște pași mai importanți în dezvoltarea județului”, a spus Marian Uscatu, liderul de grup al consilierilor PMP Iași.

PMP a propus drum cu două benzi pe sens la Aeroport

Petru Movilă, președintele PMP Iași, a explicat că proiectul noului drum spre Aroneanu a fost depus la CJ în urmă cu doi ani. Proiectul prevede o șosea cu două benzi pe sens.

”Drum cu sens unic, două benzi pe sens. Este soluția de acces spre Aeroportul Iași, soluție lansată public în 2020 de către mine către fosta conducere a CJ Iași. Soluția este ca, din sensul giratoriu de la Ciric 2 să avem sens unic spre Aeroport cu două benzi pe sens și realizarea conexiunii spre DJ 282G Iași-Aroneanu. Două benzi pe sens de la Ciric 2 – Aeroport -Aroneanu ar permite accesul facil spre Aeroport pentru autobuze, tiruri, alte mașini cu gabarit mare, precum și pentru autoturisme. Ieșirea spre Aroneanu va permite conexiunea spre viitorul tronson de autostradă pe lungimea de la Spitalul Regional de Urgență spre Lețcani sau pe DJ249 spre Tomești”, a spus Petru Movilă.

Costel Alexe: Coaliția PNL-PMP merge în continuare

Costel Alexe, președintele CJ Iași, a arătat că PNL și PMP vor forma în continuare o coaliție la nivelul instituției pentru promovarea proiectelor județului.

”Coaliția de guvernare PNL-PSD arată oricum mult mai bine decât orice formă de guvernare din fosta administrație din ultimii 20 de ani. De un an și jumătate, PSD a pierdut alegerile la Consiliul Județean și le va pierde și peste doi ani și jumătate. O inițiativă legislativă trebuie depusă cum trebuie pentru a ajunge la Consiliul Județean, nu după cum vor unii sau alții”, a spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Și Primăria Iași a luat în calcul un drum pentru traficul greu spre Aeroportul Iași.

Nou drum pe ruta Aroneanu-Aeroportul Iași. Șosea lungă de 3 kilometri

Consiliul Județean Iași a aprobat realizarea obiectivului de investiție „Modernizarea drumului județean DJ 282 G: Lim. Mun. Iași – Aroneanu – Rediu Aldei, care măsoară aproximativ 6,5 km, și realizarea drumului de legătură din DJ 282 G (Aroneanu) – Aeroportul Internațional Iași, care măsoară circa 3 km. Totodată, s-a aprobat alocarea sumei de 427.500 de lei fără TVA, necesară întocmirii Studiului de fezabilitate, completat cu elemente specifice din documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul vizat.

Astfel, se poate trece la proiectarea noului drum spre Aeroportul Iași.

Comentarii
  • Foarte buna propunerea cu doua benzi pe sens,sa fie ceva trainic gospodaresc facut din prima , nu tot felul de improvizatii. Sa aiba pe o parte trotuar lat si pe cealalta parte pista pentru biciclete tot mai lata pentru doua sensuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *