Prima pagină » Eveniment-Social » Scandal monumental in Podu Ros. Sedinta abuziva in filiala PNL Iasi. Marius Bodea a girat un fals grosolan
Scandal monumental in Podu Ros. Sedinta abuziva in filiala PNL Iasi. Marius Bodea a girat un fals grosolan

Scandal monumental in Podu Ros. Sedinta abuziva in filiala PNL Iasi. Marius Bodea a girat un fals grosolan

03 oct. 2019, 19:01,
Vlad Rotaru în Eveniment-Social
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:711014;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Caz unic in organizatia municipala a PNL Iasi @ Scandal-monstru in filiala gestionata de deputatul Marius Bodea, dupa excluderea unor membri de partid @ Cei care nu sunt de acord cu masurile impuse de Bodea au fost scosi din organizatie fara a se respecta statutul partidului

Panarama totala in organizatia municipala Iasi a Partidului National Liberal (PNL). Filiala condusa de deputatul Marius Bodea a inceput epurarile din partid impotriva celor care nu il mai sustin pe acesta.

Dupa ce s-a facut de ras in tentativa de a strange semnaturi pentru sustinerea candidaturii lui Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale, Marius Bodea s-a luat de cei care nu il mai vor la sefia organizatiei municipale. Recent, la sediul PNL din Podu Ros a avut loc o sedinta a Biroului Permanent Local (BPL) al PNL Iasi, unde au fost luate deciziile ce au starnit un scandal imens in partid. In cadrul acestei sedinte s-a luat decizia excluderii a doi membri din cadrul BPL, respectiv Daniel Juravle si Silviu Tiron.

Propunerea nu a fost facuta insa de Bodea, ci de Etienne Ignat, consilier local si angajat la cabinetul parlamentar al deputatului. Ignat a sugerat in timpul sedintei ca Juravle si Tiron nu au prezenta suficienta la sedintele de partid si ca trebuie sa fie exclusi din cadrul Biroului. Asta in ciuda faptului ca amandoi au cotizatia platita la zi si au atins numarul de semnaturi impus fiecarui membru pentru sustinerea lui Iohannis. BPL este compus din 29 de membri, la care se adauga alte cinci persoane din partea organizatiilor oamenilor de afaceri, de femei, pensionari, studenti sau elevi. Numai ca la sedinta de zilele trecute au fost doar 13 liberali din BPL, numar insuficient pentru a se atinge cvorumul. Fara cvorum de prezenta, Bodea a cerut ca decizia sa fie supusa la vot.

Mai mult, desi trebuia vot secret, acesta a cerut ca totul sa fie la vedere, cu mana ridicata. Chiar si asa, doua persoane s-au abtinut de la solicitarea deputatului liberal.

Practic, liberalii care vor o schimbare in partid si care nu mai sunt de partea lui Bodea sunt indepartati intr-un mod scandalos si ilegal, fara a se respecta statutul partidului.

Vezi si: Circ in PNL Iasi. Organizatia lui Marius Bodea, pusa la zid tocmai din interiorul partidului

Cine sunt scandalagii din BPL

Din BPL fac parte deputatul Marius Bodea, cei opt alesi locali, dar si alte diverse persoane cu carnet de PNL. Cum nu toti mai sunt de partea lui Bodea, acesta a inceput epurarea din formatiunea politica, chiar daca face acest lucru intr-un mod total ilegal. La ultima sedinta, Bodea l-a pus pe Ignat sa ceara excluderea celor doi dizidenti pe motiv de neprezenta. Ignat este unul din oamenii de incredere ai lui Bodea, o persoana care a ajuns sa plagieze proiectele primariei si sa le asume in calitatea sa de ales local.

De precizat ca Etienne Ignat a fost executat silit de Salubris SA pentru o datorie pe care nu a mai vrut sa o achite, decizie stipulata de Judecatoria Iasi inca de anul trecut. Ignat face parte din aripa care il sprijina pe Bodea in CL, alaturi de Razvan Timofciuc si Vlad Ghizdovat, cei trei fiind de altfel printre putinii care il mai sustin pe Marius Bodea dintre alesii locali.

Vezi si: Cutremur in PNL Iasi. Marius Bodea a dus filiala aproape de dezastru. Detalii socante despre colapsul din Podu Ros

O situatie aparte in PNL Iasi a fost si cea privind strangerea de semnaturi pentru sustinerea lui Klaus Iohannis. Organizatia municipala nu a reusit sa isi atinga pragul impus pentru semnaturile lui Iohannis. Fiecare organizatie, municipala, locala sau comunala a primit un target, in functie de numarul de locuitori, pe care sa-l atinga. La nivel de judet, liberalii trebuiau sa stranga 110 mii de semnaturi pentru sustinerea candidaturii lui Iohannis.

Numai ca, la municipiu, Bodea a dat chix, iar numarul total de semnaturi nu a atins nici pe departe cifra ceruta de la centru. In 2016, cand a fost ales Bodea presedinte, PNL Iasi avea aproape o mie de persoane cu cotizatiile platite. In prezent, partidul mai numara la nivel de municipiu circa 500 de persoane, insa activi mai sunt doar 50 de oameni.

Si asta din cauza ca Bodea a ajuns sa distruga totul din interior, pentru a-si multumi apropiatii. Daca in 2016 erau circa 180 de organizatii de cartier, in prezent acestea mai pot fi numarate pe degetele de la o mana. Cazuri ca Juravle sau Tiron nu sunt singulare, cei care nu mai sunt cu Bodea sunt indepartati imediat pentru a nu putea sa mai zica ceva impotriva deputatului scandalagiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *