Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal-monstru! Un preot din Iași a ajuns să fie șantajat de patronul unei firme de construcții după ce a comandat extinderea casei copiilor. În joc sunt peste 10.000 de euro

Scandal-monstru! Un preot din Iași a ajuns să fie șantajat de patronul unei firme de construcții după ce a comandat extinderea casei copiilor. În joc sunt peste 10.000 de euro

17 nov. 2021, 02:00,
George Popa, în Titlurile zilei

Un preot din județul Iași a ajuns să fie șantajat de administratorul unei firme de construcții. Firma Claus Professional a fost responsabilă de construcția unei anexe gospodărești în localitatea Rediu. Anexa este construită la cererea preotului Vasile Ungureanu și este situată în spatele casei unde locuiau copii acestuia. Acesta vrea să își mute lucrurile acolo și să elibereze casa copiilor săi ca să facă înăuntru o asociație pentru oamenii nevoiași, așa cum spune el. Proiectul era împărțit în 3 etape care însumau 13.000 de euro. Această sumă reprezintă doar manopera percepută de firma de construcție. Problema a intervenit în momentul în care părintele nu a mai avut bani să continue lucrările

Preotul a decis să își construiască în spatele casei copiilor săi, de pe șoseaua Rediu, o anexă gospodărească. Însă, pe parcursul lucrărilor, preotul Vasile Ungureanu a rămas fără bani pentru finalizarea construcției.

„Planul de construcție pentru anexa gospodărească, de 140 de metri pătrați, este împărțit în trei etape. În prima etapă, cu o valoare de 3.000 de euro, erau incluse fundația și placa de jos. În a doua etapă, în valoare de 5.000 de euro de data aceasta, au fost construiți pereții și încă o placă de beton. În ultima etapă, neexecutată, tot de 5.000 de euro, urmau să fie făcute: sistematizarea verticală, hidroizolația exterioară, trotuarele, scările exterioare și zidul de sprijin paralel cu scările exterioare. Țin să precizez că aceste sume reprezintă doar manopera percepută de firma de construcții, fără costul materialelor”, a declarat dirigintele de șantier, inginerul Prisacaru Toader.

Preotul Vasile Ungureanu vrea să facă un loc pentru oamenii nevoiași

Preotul în vârstă de 78 de ani vrea să amenajeze în casa copiilor săi, de pe șoseaua Rediu, o casă pentru oamenii nevoiași.

„Am început să construiesc această anexă gospodărească din dorința de a elibera casa copiilor mei, în care vreau să amenajez un fel de asociație a oamenilor nevoiași. Un loc pentru oamenii neajutorați unde să doarmă, asta vreau să fac de fapt. Pentru a amenaja acest loc trebuie să mut toate icoanele, cărțile și lucrurile mele într-un alt loc și de aici mi-a venit ideea de a face această anexă. Acolo vreau să îmi mai fac, la demisol, și un grup sanitar, o bucătărie și un dormitor unde să locuiesc la bătrânețe”, a povestit preotul Vasile Ungureanu.

Acesta a primit bani de la unul dintre copii săi care lucrează peste hotare, însă suma primită nu au fost suficient de mare ca să acopere costurile pentru finalizarea construcției.

„Nu am reușit să achit ultima etapă a lucrării deoarece s-au scumpit foarte mult materialele și acum administratorul firmei de construcție vrea să mă dea în judecată. Eu i-am spus că atunci când am să am bani să continui lucrarea, tot pe el am să îl chem, dar acesta nu vrea să audă de așa ceva, el vrea să termine cât mai repede, cu toate că i-am spus că nu mai am bani”, a adăugat preotul Vasile Ungureanu.

Un alt slujitor al Bisericii a fost prins de către polițiști sub influența băuturilor alcoolice la volan.

Administratorul firmei de construcție vrea să își recupereze banii pierduți

Administratorul firmei Claus Professional, Claudiu Căruntu, care s-a ocupat de construcția anexei, vrea să îl dea în judecată pe preot ca să își recupereze banii pierduți.

„Am demarat lucrările de construcție a unei anexe gospodărești la data de 28.09.2021, la cererea părintelui Vasile Ungureanu. Proiectul este împărțit în 3 etape: prima etapă – în valoare de 3.000 de euro, iar celelalte două – în valoare de 5.000 de euro fiecare. Primele două etape au fost achitate în avans la începerea acestora. În schimb, atunci când ne-am apucat de a treia etapă, preotul a spus că nu mai are bani să achite costul acesteia, cu toate că noi am turnat deja placa de beton prevăzută în acestă etapă și urma să amenajăm aleile exterioare și scările.

Pierderile mele sunt foarte mari în acest moment, angajații trebuie plătiți! Ca să nu mai zic că a intervenit o modificare, iar în loc de 2,90 metri în înălțime am fost nevoiți să facem construcția de 3,50 metri, nici pe această modificare nu am primit bani. Am fost acum la Poliție și am depus o sesizare și acum merg în instanță”, a declarat ieri Claudiu Căruntu, administratorul firmei de construcții Claus Professional.

Un alt preot din Iași a fost implicat într-un scandal-monstru chiar în casa parohială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
29 iulie 2024
29 iulie 2024