Prima pagină » Local » Scandal monstru la Vama Tehnopolis Iaşi. Agenţii economici, umiliţi de vameşi. Marfă perisabilă ţinută zile întregi în TIR-uri – VIDEO

Scandal monstru la Vama Tehnopolis Iaşi. Agenţii economici, umiliţi de vameşi. Marfă perisabilă ţinută zile întregi în TIR-uri – VIDEO

08 dec. 2022, 11:28, 18 ,
în Local

Un scandal monstru s-a produs la Iaşi! Cetăţenii sunt umiliţi de agenţii vamali şi obligaţi să aştepte zile întregi cu TIR-urile încărcate cu marfă perisabilă. Comerciantului nu i s-a oferit o explicație logică, iar inspectorul vamal are o atitudine arogantă.

Agenţii vamali nu s-au legitimat, nu poartă uniformă şi insigna care sunt obligatorii. Inspectorul vamal este îmbrăcat în civil, poartă o geacă lungă şi are gluga pe cap.

Comerciantul a filmat întreaga scenă şi strigă că drepturile şi libertăţile sale au fost încălcate. Totul este un adevărat abuz!

Scandal monstru la Vama Tehnopolis Iaşi. Agenții vamali umilesc comercianții

Femeia susţine că stă de 6 zile cu sute de kilograme de fructe în TIR şi nu este lăsată să plece din vamă.

„Deschidem camionul cu marfă şi eu nu pot pleca de aici. De 6 zile stă camionul aici. O domnişoară foarte simpatică este aici. Am chemat forţele de ordine şi nu vin. Eu vă plătesc salariile. De ce nu pot pleca de aici, spuneţi-mi vă rog frumos. Am plătit 1000 euro taxă, 1000 de euro TVA. De ce nu pot pleca de aici, acum? Domnişoara este reprezentantul Direcţiei Vamale Iaşi. Mi-a deschis camionul şi eu nu pot pleca de aici. Aceste personaje plătite din banii şi taxele noastre ne calcă în picioare drepturile şi libertăţile noastre. Drepturile şi libertăţile comercianţilor sunt călcate în picioare. De zile întregi stau aici TIR-urile. Îşi bat joc de noi, stăm aici cu produse perisabile. Este lege la nivel european, marfa perisabilă nu poate să stea mai mult de 72 de ore. Am sunat la 112 şi nu vor să vină aici. Mi se strică marfa, sunt blocată pe Facebook. Cenzura şi bătaie de joc. Veniţi să-i dăm jos pe ăştia că nu mai pot”, a declarat agentul economic.

De asemenea, agentul economic a mai transmis faptul că doar în România se poate întâmpla așa ceva.

„De vineri aşteptăm în vamă cu camionul frigorifer cu produse perisabile, şi abia astăzi (n.r. luni – 7 noiembrie 2022), după ce am adus de acasă cu maşina proprie inspectorul de la Institutul Agricol să verifice etichetele lădiţelor cu fructe şi legume, ne-au dat voie să descărcăm.
În vamă au rămas alte sute de camioane pentru că inspectorul de la Institutul Agricol lucrează doar două ore pe zi, şi fără semnătura lui nu ajung actele mai departe. Totul cu intenţie directă pentru a anihila comercianţii mici! Doar la noi în România se întâmplă aceste anomalii! Nu vor să ne dezvoltăm o economie! Antreprenorii trebuie să lupte pentru drepturile lor! Trebuie să-i acţionăm în instanţă!”, a mai declarat Nicoleta Potârniche, comerciant din Iaşi.

Comentarii
  • Simplu! L ati dat jos pe Bolohan, ati arestat-o pe Simona Andreica amanta lui Bolohan, nu mai vine nimeni in ajutorul vostru. Stati si inghetati ca sobolanii!!!

  • Romania prim prostului impaiat de la Cotroceni. Decorator de ghenerali. Asta nu dar RTV pe post?

  • bataie de joc daca era un reteiler nici nu trecea prin vama subjugati in tara noastra tot prin rominasii nostri

  • bataie de joc daca era un reteiler nici nu trecea prin vama subjugati in tara noastra tot prin rominasii nostri

  • sofer de tir

    Aia cu gluga este o vagaboandă traseistă, nu lucrează la vamă, a coborat din cabina unui TIR.

  • „De vineri aşteptăm în vamă cu camionul frigorifer cu produse perisabile, şi abia astăzi (n.r. luni – 7 noiembrie 2022), după ce am adus de acasă cu maşina proprie inspectorul de la Institutul Agricol. Institutul agricol nu vama

  • Foarte bine. Si asa incurca destul circulatia la capat. Sa mearga la vama la oradea ca e mai liber

  • ce treaba are vama daca tu nu ai documentele in regula , pentru fructe si legume iti trebuie document de intrare de la Directia Agricola. Acolo fa scandal . Nu-l ai nu pleaca camionul din vama. Ce e asa greu de inteles

  • Bataia de joc a ajuns la cote insuportabileFratilor sa mergem cu miile ,cu zecile de mii si sa starpim birocratia si coruptia din vama Iasi Soseaua Nicolina este ingustata nepermis de mult din cauza tirurilor aflate la cheremul unor corupti din vama Iasi ,Din cauza lenei si ingalarii acestor putori care au salarii urias dar lancezesc ,casca ,beau cafele pana se intoxica,si nu fac nimic din indatoririle lor de serviciu intarziem zilnic la slujbe ,si copiii la scoala !

  • Exact. Dar pentru unii și pentru unele publicații de genul e greu sa faci un pic de research și sa fii informat corect .

  • Din acest articol am recunoscut doamna blonda ce si-a imbracat uniforma de dirijor al circulatiei rutiere in zona blocand tot traficul pe data de 5 dec. Eu nu stiu cine i-a angajat pe acesti oameni ce „lucreaza” pe un salariu frumos, la care contribuim noi toti cei de rand…Raspunsul il stim… Toti se invart in cercul lor de incompetenti.

  • Pai la arestat pe sef nu e deajuns trebuie sa fie arestati toti netrbnici de vamesi ei nu se tem de nimic nu ii intereseaza ca lumea nu poate sa mearga la serviciu dimineata ei sunt boieri nu lucreaza sambata si duminica ce inseamna asta nu e posibil.Nu se ia nici o masura pentru acesti vamesi, toti soferii ar trebui sa mearga peste ei si sa de dea in cap !!!!!

  • Proastei ăsteia guralive nu i-a spus nimeni de ce documente are nevoie că să poată trece vama? Din ce citesc in comentarii, nu avea actele in regulă și tot ea cu gura mare. Păi, bă minte blondă, fă lucrurile cum trebuie și după dă din gură ca o ciocanitoare. Dar așa suntem noi ca nație, ne pricepem de minune să facem gălăgie degeaba. Nu mai zic de toți ăștia din comentarii, mâncători de rahat, și la asta excelăm ca nație. Bravo bă, vă pup pe toți, de asta suntem văzuți ca o nație spurcată, datorită ăstora ca voi , cu mentalitate de melteni. Hai sănătate la toată lumea.

  • Daca ar lasa-o pe domnisoara si toate perisabilele ei sa treaca si apoi s-ar afla ca nu are documentatia necesara toti ar sarii cu gura ca asta e vama romana, ca nu fac nimic corect, ca iau mita si asa mai departe.
    Daca nu o lasa sa treaca pentru ca nu are documentele necesare (de care doamna ar trebui sa stie) toti sar cu gura ca vamesii sunt niste dobitoci.
    Oricum ar fi tot exista de comentat. Pentru ca romanii sunt o natie care sar la concluzii fara sa stie toata povestea. Apare o duduie intr o filmare si urla ca vrea dreptate si ca e neindreptatit, romanul crede pt ca romanul needucat traieste si instiga doar la scandal si jicniri, romanul nu gandeste logic si nici nu cauta adevarul.
    Deci draga roman din comentarii cu gura spurcata, cand o sa te trezesti vreodata?

  • Proasta mai e blonda asta

  • Doamna e suparata ca nu se mai rezolva cu spaga?
    Pacat ca nu vi se goleste tirul la un control adevarat. Macar sa vedem si noi ce e fincolo de isteria asta…..

  • Șmenuri stricate patani suparati

  • Cred ca doamna nu are dreptate.
    Ce treaba are vama, care de fapt e si prezenta si a facut control ca nu-i agentul agricol?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *