Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal monstru într-o unitate educațională din Iași! Angajații au fost la un pas să îl bată pe director: „Am cerut ajutor la numărul de urgență 112” – FOTO

Scandal monstru într-o unitate educațională din Iași! Angajații au fost la un pas să îl bată pe director: „Am cerut ajutor la numărul de urgență 112” – FOTO

04 oct. 2023, 02:00, 14 ,
Ștefana Șovea în Titlurile zilei

Scandal monstru la Clubul Copiilor Pașcani. Cadrele didactice acuză că sunt terorizate constant de directorul instituției, Gabriel Rusu. În timpul ședinței consiliului profesoral din data de 2 octombrie 2023, un dascăl a fost nevoit să sune la numărul de urgență 112, din frica de a nu degenera situația

Gabriel Rusu este directorul unității de un an și jumătate, iar în tot acest timp i-a amenințat pe colegii săi, le-a adresat cuvinte jignitoare și i-a tratat cu o atitudine de superioritate.

Scandal monstru la Clubul Copiilor Pașcani. Directorul unității este acuzat că are o atitudine nepotrivită

o poză cu un echipaj de poliție

Un profesor a sunat la 112 pentru a solicita intervenția un echipaj de poliție pentru a aplana situația

Cadrele didactice din cadrul Clubului Copiilor Pașcani acuză că sunt amenințate, hărțuite, jignite și tratate cu o atitudine total nepotrivită de către directorul unității, Gabriel Rusu. Acest lucru se întâmplă de aproximativ un an și câteva luni, iar profesorii s-au săturat să suporte situația.

În timpul ședinței consiliului profesoral din data de 2 octombrie 2023, unde a fost invitat și președintele Sindicatului Învățământ „Spiru Haret” Iași, prof. Mirel Pristavu, atmosfera a fost una tensionată, acesta fiind nevoit să apeleze numărul de urgență 112, pentru a interveni un echipaj de poliție, din frica de a nu degenera situația.

Profesorul de karting, Gabriel Ciopraga, le-a povestit reporterilor BZI faptul că Gabriel Rusu folosește un ton foarte ridicat asupra lui și a colegilor săi, îi amenință, ba chiar îi și intimidează, apropiindu-se brusc de ei.

„Mie, în 30 de ani de vechime în învățământ, nu mi s-a întâmplat niciodată toate aceste lucruri. Este vorba de agresivitate verbală din partea directorului Gabriel Rusu, este vorba de stres față de toți colegii noștri, este vorba de pus pumnul în gură când cineva vrea să spună ceva, pentru că de asta se cheamă consiliu profesoral, nu se cheamă dictatură. Noi am încercat să ținem toate aceste lucruri sub acoperișul nostru, dar ne-am săturat. Are o atitudine nepotrivită inclusiv cu liderii de sindicate.

În timpul ședinței consiliului profesoral din data de 2 octombrie 2023 a fost o atmosferă foarte tensionată, directorul a început să ne filmeze pe noi pentru că nu i-a convenit că ne-am spus punctul de vedere și s-a ridicat în fața noastră pentru a ne intimida. S-a apropiat brusc de unul dintre colegii mei, ceea ce nu este normal absolut deloc. Suntem 16 profesori și nimeni nu este de acord cu comportamentul acestuia.

Noi nu vrem să afectăm clubul pentru niște discuții între noi, dar nu se mai poate suporta așa ceva și s-a ajuns prea departe. Eu am fost director timp de 13 ani și am încercat să îi explic împreună cu colegii mei faptul că un director este un factor de stabilitate. Până și pe paznic l-a amenințat, i-a spus că, dacă nu îi convine ceea ce spune el, își poate da demisia liniștit”, spune profesorul de karting, Gabriel Ciopraga.

S-au depus mai multe plângeri la ISJ Iași, privind comportamentul directorului

De-a lungul mandatului lui Gabriel Rusu, profesorii au făcut mai multe plângeri la Inspectoratul Școlar Județean Iași, însă nu au fost luate măsurile necesare. Lider de sindicat și profesor de muzică ușoară, vocală și instrumentală, Costel Lupei declară faptul că este de nedescris ceea ce se întâmplă la Clubul Copiilor Pașcani în ultimul timp.

„Într-adevăr, a fost o atmosferă tensionată în timpul ședinței, unde a fost invitat și domnul președinte al Sindicatului Învățământ «Spiru Haret» Iași, prof. Mirel Pristavu, care a sunat la 112. La ISJ Iași s-au făcut mai multe plângeri privind comportamentul lui Gabriel Rusu, însă nu s-au luat măsuri. Am fost hărțuiți, amenințați și nu mai spun. Ce este aici nu este de descris”, declară Costel Lupei, lider de sindicat și profesor de muzică ușoară, vocală și instrumentală.

Invitat personal de directorul unității, președintele Sindicatului Învățământ „Spiru Haret” Iași, prof. Mirel Pristavu, a rămas șocat de ceea ce s-a întâmplat în timpul ședinței din data de 2 octombrie 2023. În timpul unor relatări ale cadrelor didactice, Gabriel Rusu s-a enervat și a încercat să îi intimideze pe aceștia, punându-se în fața lor cu o atitudine de neînțeles.

Mirel Pristavu a sunat la 112 în acel moment și i-a anunțat pe reprezentanții ISJ Iași în legătură cu comportamentul neadecvat al lui Gabriel Rusu. Într-un timp scurt s-au prezent doi ofițeri de poliție din municipiul Pașcani, pentru a aplana situația.

„Este o tensiune de ceva timp între colectivul de cadre didactice și domnul director. În timpul unor relatări ale colegilor, domnul director s-a enervat, a fost o situație tensionată și ca să nu genereze în altceva am informat ISJ Iași și am cerut supravegherea organului de ordine. Am sunat la numărul de urgență și s-au prezentat doi ofițeri de la Poliția Pașcani. Menționez că au mai fost sesizări și înainte, ISJ Iași știe despre ce este vorba și acum așteptăm se fie luate măsurile corecte. Eu am fost în calitate de invitat la această ședință și am sperat că lucrurile vor decurge normal, dar, văzând cum se derulează situația, am considerat necesar să fac ceea ce am făcut”, declară președintele Sindicatului Învățământ „Spiru Haret” Iași, prof. Mirel Pristavu.

Contactat de reporterii BZI, directorul Clubului Copiilor Pașcani, Gabriel Rusu, a refuzat să comenteze asupra situației în care este implicat.

„Eu, personal, mă abțin de la comentarii”, spune directorul Clubului Copiilor Pașcani, Gabriel Rusu, în legătură cu scandalul monstru.

Comentarii
  • Mai este un liceu tot in Pascani unde la fel se poarta directoarea cu angajatii

  • E cumva rudă cu jigodia comunista Rusu, fost director de fabrici comuniste?

  • la fel face si fratele lui care este director la scoala constantin teodorescu din com ion neculce iar cumnata lui la gradinita din oras tg frumos director oare aceste persoane sau nascut directori sau au dat cu ciocu la partidoi

  • Aceeași atitudine de stapani pe moșie și la spitalul Pașcani. Nu se poate spune nimic ca ești invitat să îți dai demisia dacă nu ești de acord cu directorii

  • asa e cand dai unui taran prost putere

  • SI la Unirea e la fel . Pe afara e vopsit gardul SI înăuntru rage leopardu

  • Directorul a sarit la angajati…mi-a spus cineva de acolo…Iar ISJ ul cu siguranta va lua masuri..

  • Corect . Ar tebui introdus un control psihiatric obligatoriu pentru cei cu functii de conducere, doamna sigur ar avea probleme in mentinerea functiei si nu doar ea

  • Si la Iorga e la fel, sclavagism pe mosia directoarei

  • Cadru didactic, Iasi

    Din pacate, unii directori se cred pe mosia lor. Si sunt multe astfel de cazuri in Iasi. Un manager adevarat este diplomat, apropiat de colegi. Sa luam atitudine si sa nu permitem jigniri, umiliri, etc.

  • Chiar profesor

    ,, doamna ” Ruralsanu de la Unirea e de aceeasi speta . Ar avea nevoie de un control psihiatric , probabil va primi tratament si concediu prelungit.

  • Sa fie destituit din funcție!ISJ-ul sa l dea afara…

  • Afara cu el…

  • Afara cu dumnealui daca are acest comportament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *