Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal monstru în Piața Unirii. Denisa Ionașcu, secretarul CL Iași, implicată într-un conflict cu doi afaceriști! Cercetare pentru abuz în serviciu și prejudiciu de 50 mii euro – FOTO

Scandal monstru în Piața Unirii. Denisa Ionașcu, secretarul CL Iași, implicată într-un conflict cu doi afaceriști! Cercetare pentru abuz în serviciu și prejudiciu de 50 mii euro – FOTO

30 iun. 2022, 02:00, 10 ,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Denisa Ionașcu, secretarul Consiliului Local Iași, a intrat în mijlocul unui scandal între patronii hotelurilor Traian și Astoria din Piața Unirii. Vasile Pușcașu, patronul Hotelului Traian, s-a războit cu Primăria Iași pentru un branșament la apă potabilă. Municipalitatea i-a ținut documentele la sertar pentru a-l favoriza pe Cristian Stanciu, patronul Hotelului Astoria, apropiat al secretarului Denisa Ionașcu.

Scandal uriaș între patronii a două hoteluri din Piața Unirii, din municipiul Iași. Vasile Pușcașu, cel care gestionează activitatea de la Hotel Traian, continuă disputa cu Cristian Stanciu, patronul FEG și cel care deține Hotel Astoria. Disputa dintre cei doi s-a lăsat cu plângeri penale pentru furt, distrugere, iar mai nou și pentru transferul contractului privind furnizarea apei în cele două stabilimente din Piața Unirii.

Denisa Ionașcu, secretarul CL Iași, în mijlocul unui scandal monstru

Vasile Pușcașu, prin societatea BSR Estate SRL, a deschis un nou proces la Tribunalul Iași, prin care cere despăgubiri de la primarul Mihai Chirica. Este vorba de faptul că primăria nu a emis la timp avizul pentru un nou branșament la rețeaua de apă pentru Hotelul Traian. Vasile Pușcanu a arătat că a depus cererea la primărie încă de anul trecut și abia după 5 luni i-a fost avizată solicitarea. Și asta numai la presiunea Poliției. Totul a plecat de la faptul că Cristian Stanciu a obținut de la Apa Vital SA contractul pe numele Hotel Astoria SRL, în ciuda faptului că branșamentul este pe Hotel Traian.

„Noi avem un proces cu primăria în ceea ce privește autorizarea cu branșamentul de apă și astfel am ajuns la o solicitare privind despăgubirile. Totul a plecat de la o chestiune mai veche, cu cei de la Hotel Astoria. Deși branșamentul e pe Hotel Traian, au făcut cum au făcut și au contractul pe Astoria, cu complicitatea Apa Vital”, a spus Vasile Pușcașu, patronul Hotelului Traian din Iași.

Între cei doi patroni au apărut mai multe conflicte.

Primăria Iași a fost dată în judecată de patronul de la Hotel Traian

Pentru a nu mai avea și alte probleme, cei de la Hotel Traian au cerut emiterea unui aviz pentru un nou branșament la rețeaua de apă. Însă Primăria a lungit eliberarea documentului, ceea ce a dus la noua dispută.

 „Ne-au închis nouă apa și de aici a fost un lanț de probleme. Am solicitat eliberarea unui aviz pentru un branșament nou, dar nu am fost băgați în seamă. I-am acționat în judecată pentru eliberarea rapidă a autorizației și nici așa cum s-a rezolvat. Am avut o hotărâre definitivă și la cinci luni după această decizie respectivă au eliberat acel aviz. Și nici măcar nu ne-au anunțat”, a mai spus Vasile Pușcașu.

Plângere penală împotriva Primăriei

Nemulțumit de faptul că primăria nu a eliberat la timp acel aviz, Vasile Pușcașu a depus o plângere pentru abuz în serviciu împotriva Primăriei municipiului Iași. În timpul cercetării, Pușcașu a aflat de la polițiști că primăria a eliberat avizul prin luna aprilie 2022, însă nu a fost anunțat și el. Iar Vasile Pușcașu a arătat spre Denisa Ionașcu, secretarul Consiliului Local, ar fi blocat eliberarea cererii la presiunea lui Cristian Stanciu. De altfel, între cei doi ar fi o legătură mult mai strânsă.

„Nu ne putem bate joc. În momentul în care avem o hotărâre judecătorească cred că trebuie pusă în aplicare. Primăria nu a vrut să elibereze actul nici măcar cu executorul la ușă. Din noiembrie trebuia eliberat acel document, dar ne-au blocat până în aprilie. Denisa ne-a blocat (Denisa Ionașcu, secretarul Consiliului Local), nici nu știu cine e Denisa asta de se face atâta tevatură”, a spus ironic Vasile Pușcașu.

Prejudiciu de 260 mii lei din cauza lui Cristian Stanciu

Mai mult, Vasile Pușcașu arată că Stanciu i-a adus un prejudiciu de 260 mii lei după ce i-a oprit apa în plină iarnă la hotel. În plus, Stanciu a avut și alte acțiuni împotriva celor de la Hotel Traian, pe care i-a hărțuit constant. Vasile Pușcașu a arătat că speră ca și plângerea penală împotriva celor din primărie să-și găsească rezolvare.

„Iarna trecută Stanciu ne-a oprit apa timp de 10 zile. Ne judecăm și pe tema asta, pentru că avem un prejudiciu de circa 260 mii lei. Am o plângere de abuz în serviciu împotriva Primăriei Iași.”

Primarul va trebui să analizeze apoi și să vadă împotriva cui se va îndrepta.

Comentarii
  • Salarizare Runos

    …Domnule menajer de la fabrica de copii Elena Doamna va rugam frumos in numele la toti colegii de munca sa ne dati tichetele de vacanta sa mergem si noi in concediu ! La toate spitalele
    s-au dat tichete ,spit Spiridon ,spit Cfr ,spit da copii ,spit de infecțioase .
    Noii stim ca pt Dvs nu sunt asa importante aceste tichete ,ca dvs aveti salar mare de 30.000 lei lunar plus bonus de performanță inca 25% ,plus afacerile cu medicamente ,afaceri cu angajarile ,afaceri cu echipamente medicale . Apropo cand ne reparati si noua toaletele alea ca sunt vechi si stricate !!!

  • Asta e „mostenirea” lasata de Nicky! Macar amanta cealalta (Adina Samson) a avut „bunul simt” sa se retraga din functii publice. Incompetenta asta, pe laga faptul ca a ajuns unde a ajuns pe baza a ceea ce are intre picioare, mai are si un tupeu fantastic!

  • Denisa Ionașcu

    Nu înțeleg de ce atâta scandal la adresa mea. Eu oricum fac ce vreau, primesc salariul pe degeaba, mai caut un dosar sa trimit cu dezvoltatorii, mai dau niste informatii lui Gachi ca sa mai publice si el ceva si uite asa ma mentin eu in scaunul cald. Chiar daca Mihai nu ma place si multi altii îmi doresc demisia eu stau aici sa incurc buna desfășurare a orașului Iași.
    Aștept urmatorul primar poate pune botul la vrajeala mea si ma aplec pe birou puțin.

  • Gigi Nichita

    Aceasta vipera care pozeaza in mare doamna profesionista nu este apropiata de Stanciu este chiar tarfa lui! Aceasta femeie nu are ce cauta in PMI din multe motive dar na legea functionarului public protejeaza asemenea incompetente!

  • Da’ ce s-au adunat postacii lui Chiricuț aici :)))))))))) Mai tre să vă crească o pereche de *oaie să ajungeți la glezna doamnei Ionașcu, fraierilor :)))))) Sărăkii cu duhul și cu mintea, vai de steaua voastră, vi se plimbă limba otrăvită-n gură mai ceva ca șmenurile lui Chiricuț în primărie :)))))

  • Rautati ,organele competente vor decide.. dar cine isi asuma acest articol!!!

  • @Ana, da’ limba ta otravita pe unde se plimba? Pe la *oaiele carui smenar din Primarie? Ca vad ca stii cum stau lucrurile. Faci si tu parte din categoria „doamelor” competente care au ajuns acolo unde au ajuns facand ce a facut Denisa si multe alte t*rfe ca ea din Primaria Iasi?

  • Doar o parere

    Pocnitoarea asta de Ionascu a fost adusa de batranu Ionascu (ala care l-a infipt si pe prostalaul de Costel Alexe pe post bun) in primarie si cuplata candva cu Sergiu Ionascu (ala care avea reteaua de net FX-Net, dupa aia CipNet a lui Ciulu N.). O magarita. Numai ea stie combinatii a facut impreuna cu Nichita si Chirica. A supt si asta cascaval la grupa mare. A vrut candva Chirica sa scape de ea ca il da in gat la DNA sau DIICOT, dar la cat este de mutalauca, nu-i fraiera. Stie foarte bine sa-si apere dodoasca. Si ea mai stie multe golaneli din primarie, CL si CJ Iasi.

  • Pacat ca niste oameni capabili… atat Denisa cat si Primarul … fac jocurile unor non valori gen Stanciu si Puscasu…. In loc sa colaboreze si sa-i arunce la groapa de gunoi a istoriei.

  • Meltean obosit ce ești, n-am nicio legătură cu primăria, da’ ce-ți place să te mai murdărești la gură de sloboz de-al lui Chiricuț, wowwww :))))) Mulți, proști și răi mai sunteți :))))) Te roade rău neuronu’, misoginule :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
05 august 2024
05 august 2024