Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal-monstru în comuna Fântânele: O elevă a fost călcată în picioare de o colegă! – VIDEO (ATENȚIE, CONȚINUT CARE VĂ POATE AFECTA EMOȚIONAL!)

Scandal-monstru în comuna Fântânele: O elevă a fost călcată în picioare de o colegă! – VIDEO (ATENȚIE, CONȚINUT CARE VĂ POATE AFECTA EMOȚIONAL!)

07 apr. 2022, 02:00,
Ana Crețu în Titlurile zilei

O elevă de clasa a VIII-a de la Școala Profesională Fântânele a fost călcată în picioare de o colegă. Totul ar fi pornit de la un conflict mai vechi dintre părinții fetelor. Nu este prima dată când cele două fete s-au certat, însă acum totul a degenerat într-o bătaie soră cu moartea primită de una dintre fete. Sorin Chelariu, primarul comunei Fântânele, susține că incidentul a avut loc în afara școlii, în timp ce mama fetei bătute spune că fiica sa ar fi fost agresată de mai multe ori în interiorul unității de învățământ. Directorul Școlii Profesionale Fântânele a făcut o anchetă printre elevi pentru a afla ce s-a întâmplat exact.

La Școala Profesională Fântânele a avut loc un incident scandalos, la începutul lunii martie a acestui an, după cum susține mama fetei agresate.

Raluca Ciuhureanu este mama fetei care a fost lovită în mod repetat cu pumnul și cu picioarele de către o colegă în timp ce era în drum spre casă.

Incidentul a avut loc în afara școlii, însă, anterior, ar fi fost niște conflicte între cele două adolescente chiar și în timpul orelor.

”Pe 7 martie 2022, fata mea a fost bătută de o colegă. Acea fată a mai fost găsită de dirigintele de clasă cu un pumnal tip box pe mână. Nici dirigintele și nici directoarea nu au luat măsuri! În luna ianuarie fetița mea a mai luat o palmă peste față de la colega ei, în timpul orei de Limbă Franceză, de față cu profesoara! Cu câteva zile înainte, a fost o bătaie în clasă, iar dirigintele, Remus Dobri, nu a luat nicio măsură în privința acestor comportamente violente. Când am mers la doamna director să o întreb ce s-a întâmplat, mi s-a spus doar că sunt două fete încăpățânate și nu are cum să ia vreo măsură. Când am mers la organele de Poliție mi s-a spus că se face dosar penal, care va ajunge la Parchet. Cu părinții celei care mi-a bătut fata am discutat… Agenții de Poliție ne-au spus să nu mai iau legătură cu cei din familia fetei!”, a menționat Raluca Ciuhureanu, mama victimei.

UPDATE: Reprezentanții IPJ Iași au transmis un punct de vedere.

„La data de 10 martie a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii Secției nr. 9 Poliție Rurală Hîrlău au fost sesizați prin 112 de către o femeie, despre faptul că fiica sa a fost agresată de către o tânără, în timp ce se deplasa pe o stradă a satului Fântânele. În urma sesizării primite, polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, au transmis IPJ Iași.

O elevă a fost călcată în picioare! Cum comentează mama fetei agresate

Raluca Ciuhureanu a declarat pentru reporterii de la BZI că neînțelegerea și conflictul dintre fete ține de mai mult timp și nu a fost prima dată când fiica ei ar fi fost agresată. După episodul violent, în care fiica ei a primit o bătaie soră cu moartea, mama fetei agresate susține că nu i-a mai permis fiicei sale să ia legătura cu agresoarea.

”Fiica mea își vede în continuare de școală, cu toate că este foarte traumatizată! Tot incidentul a fost premeditat. Dacă ar fi luate măsuri la timp, în funcție de gravitatea situației, de către cadrele didactice, poate nu s-ar fi ajuns la astfel de incidente”, a precizat mama fetei.

Scandalul de la școala din Fântânele a ajuns și la urechile primarului Sorin Chelariu, care nu își mai amintește exact când s-a produs.

”Știu că a fost problema aceasta. La nivelul școlii s-au întrunit comisii, consiliul profesoral, și au fost psihologi care au discutat cu fetele. Nu cunosc însă amănunte. Din câte am înțeles, evenimentul a avut loc în afara școlii și în afara programului școlar. Fata bătută provine dintr-o familie normală, mama ei fiind angajată la un magazin sătesc. Din câte am auzit, problemele există de mai multe timp între familiile celor două fete implicate în bătaie. Așa s-a ajuns ca acest conflict să degenereze și să aibă loc bătaia”, a menționat Sorin Chelariu.

Mama fetei agresoare: ”Fata mea a încheiat ce a început cealaltă!“

Versiunea mamei fetei agresoare diferă total de cea spusă de restul persoane implicate. Anișoara Bejenaru susține că fata ei a fost provocată și nu a făcut altceva decât să reacționeze.

”S-au luat la ceartă la școală, după care s-au luat la bătaie. După ce au ajuns mai departe de școală, s-au luat la bătaie. Fata ei a început cearta, iar fata mea a încheiat ce a început cealaltă! Eu i-am explicat Ralucăi Ciuhureanu să oprim acest conflict, pentru că nu este frumos să se bată fetele! În schimb, ea a scris tot felul de lucruri pe Facebook… M-am supărat pe ea și nu mai comunicăm. Și fata mea a fost vinovată, nu neg! Am vorbit cu doamna directoare de la școală și am spus că nu se va mai întâmpla niciodată! Acum, fetele nu mai vorbesc între ele. Nu s-au mai certat de atunci”, a spus Anișoara Bejenaru.

Directoarea a convocat Consiliul Profesoral

Directorul Școlii Profesionale Fântânele, Maria Chelariu, a spus reporterilor de la BZI că astăzi, (nr.- 6 aprilie 2022) a convocat Consiliul Profesoral, din moment ce a văzut un comunicat al Consiliului Județean al Elevilor Iași.

”La începutul lunii martie am aflat de un incident între două eleve, care a avut loc în afara spațiului școlar. Statutul elevului nu permite să sancționăm elevii pentru fapte petrecute în afara programului școlar, doar dacă sunt în timpul activităților extra-școlare. Școala a aflat despre acest incident, iar dirigintele clasei a discutat cu elevii. A făcut o anchetă în rândul elevilor legat de conflictul dintre cele două fete. A luat declarații de la elevii prezenți. Din câte am înțeles, acest conflict s-a produs din cauza unor conflicte dintre părinții fetelor”, a specificat directorul școlii din Fântânele, care a adăugat că incidentul este de competența organelor de Poliție.

Deși directorul școlii susține că au avut loc mai multe cursuri în legătură cu fenomenul de bullying, o elevă a fost călcată în picioare, iar până acum organele competente nu au luat nicio măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`