Prima pagină » Local » Scandal monstru în alianța USR-PLUS Iași. Locurile pentru alegerile parlamentare 2020 au fost deja cumpărate. Miza e de 480.000 de lei pe an

Scandal monstru în alianța USR-PLUS Iași. Locurile pentru alegerile parlamentare 2020 au fost deja cumpărate. Miza e de 480.000 de lei pe an

08 oct. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Alianța USR-PLUS Iași continuă să fie măcinată de scandaluri interne după alegerile din 27 septembrie 2020. Cuplul Cosette Chichirău-Marius Bodea a bătut deja în cuie lista pentru alegerile parlamentare 2020, în ciuda unui simulacru de dezbatere internă. Locurile au fost deja antamate de apropiații celor doi, oameni care nu au făcut absolut nimic pentru a merita locurile eligibile pentru Parlamentul României. În alianță s-a iscat deja o revoltă internă la adresa celor doi scandalagii

Război intern în alianța USR-PLUS Iași. Alegerile locale 2020 au dus la un conflict major între oamenii din partid din cauza rezultatelor slabe obținute în județ. Deputatul Cosette Chichirău a pierdut lupta la Primăria Iași, iar Marius Bodea a pierdut lamentabil competiția pentru Consiliul Județean Iași. Cei doi vor să se refugieze în Parlamentul României pentru a continua să beneficieze de indemnizația și de sumele forfetare încasate lunar. La un calcul simplu, un deputat sau senator ridică circa 40.000 de lei pe lună, respectiv 480.000 de lei pe an. Aici este inclusă indemnizația lunară, sumele pentru cazare, transport, diurna, plata pentru întreținerea cabinetelor și a personalului.

Sinecuriștii USR-PLUS Iași vânează un post călduț pentru următorii patru ani. Scandal monumental în alianța locală

Planul intern al cuplului Cosette Chichirău-Marius Bodea a fost însă dat în vileag de oamenii din partid. Aceștia au reproșat atitudinea celor doi din campania pentru alegerile locale 2020.

„Primăria Iași a fost pierdută detașat de candidata noastră, care se pare că nu era deloc ceea ce așteptau ieșenii ca alternativă la Mihai Chirica. Dacă la europarlamentare, alianța a avut la Iași 60.000 de voturi, iar la prezidențiale 38.000, acum a luat doar 26.000. E clar că a intervenit o dezamăgire în rândul ieșenilor. Rezultatul nu se explică doar prin absența listelor suplimentare, pentru că în alte orașe s-a putut. Pur și simplu candidata nu a convins”, a spus Adina Popa, unul din oamenii din USR-PLUS Iași.

Deputatul Cosette Chichirău și-a mințit colegii de partid. Parlamentarul a urmărit de la început un loc în Camera Deputaților

Tot scandalul a fost țesut în jurul deputatului Cosette Chichirău. Aceasta a candidat la alegerile locale 2020 pentru a-și face notorietate. Scopul lui Cosette Chichirău a fost acela de a-și consolida primul loc pe lista USR-PLUS Iași, pentru alegerile parlamentare 2020.

„La Consiliul Local, Cosette a decis apoi foarte dramatic că nu face cu niciun chip majoritate cu PNL, că vom sta în opoziție. După ce a făcut scandal și a rupt orice punte de colaborare matură dintre PNL și consilierii USR-PLUS în folosul ieșenilor, imediat și-a anunțat intern candidatura la un nou mandat de deputat. Ideea de a lupta pentru Iași în calitate de consilier sau chiar viceprimar e de neconceput pentru ea. Ea oricum voia la București, localele au fost doar un mod de a-și mai crește cota politică pe banii partidului (adică ai cetățenilor). Cred că oamenii au intuit lipsa de sinceritate și de loialitate față de Iași, au simțit că face campanie de parcă nici n-ar vrea să câștige”, a mai spus persoana din alianța de la Iași.

Scandal în USR-PLUS Iași din cauza traseiștilor fugiți de la PNL. Electoratul a taxat alianța la alegerile locale 2020

Cosette Chichirău a ținut să aducă lângă ea trioul fugit de la PNL Iași, Marius Bodea, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat, aceștia fiind trecuți pe locuri eligibile. Fără a avea carnet de partid, cei trei traseiști au fost băgați în față de Chichirău, chiar și peste decizia comisiei de integritate a partidului.

„În plus, a fost probabil taxată pentru că i-a adus în partid pe foștii liberali Bodea, Ignat și Timofciuc (cu care noi, membrii USR, ne-am trezit efectiv peste noapte puși cu mâna de Cosette pe locuri eligibile la locale, fără vot intern, fără vreo procedură statutară, fără o minimă consultare măcar). Și faptul că Marius Bodea a ieșit abia pe locul 3 la președinția Consiliului Județean e un semn că electoratul nu a prea gustat traseismul curat. Dar nu-i nimic, au intrat toți 3 în CJ și CL, strecurați pe listele Alianței. Iar dl Bodea deja renunță la locul în CJ și e ca și stabilit a fi noul senator USR-PLUS de Iași în locul lui Dan Lungu”, a mai spus persoana din USR-PLUS Iași.

Lista la alegerile parlamentare 2020 a fost deja făcută. Cosette Chichirău pregătește un simulacru de alegeri interne

Oamenii din USR-PLUS Iași au mai menționat și cum s-a ajuns la conturarea listei interne la Parlament. Marius Bodea l-a lucrat deja pe actualul senator Dan Lungu pentru un loc în Senatul României. La Camera Deputaților, Cosette Chichirău și-a promovat deja aghiotanții pe locurile eligibile: Filip Hăvârneanu și Daniel Dîscă, apropiații ei deja intrați în Consiliul Local și Consiliul Județean.

„Am aflat că cei pe care îi susțin în cursa internă pentru locuri eligibile în Parlament nu au nici cea mai mică șansă la votul intern în fața autobuzelor de neamuri, amici sau foști colegi de școală mobilizați la vot de aghiotantul dnei Chichirău, Filip Hăvârneanu (și el proaspăt ales consilier local fruntaș, care acum vrea deputat). S-a anunțat lista delegaților pentru a merge în Conferința Județeană să aleagă candidații USR Iași la Parlament.

Nici măcar un singur delegat de-al opoziției la Cosette&co nu a ieșit pe lista de 78, deși opoziția s-a tot întărit de un an-doi încoace. După configurația listei de delegați pot să vă spun de pe acum cam care vor fi parlamentarii noștri: la Senat – Marius Bodea, la Camera Deputaților – Cosette Chichirău plus Filip Hăvârneanu sau Daniel Dîscă (încă un membru din conducere și mare fan Cosette care abia a devenit consilier județean). Va mai fi un deputat eligibil de la PLUS care poate ne va mai spăla onoarea”, a mai precizat Adina Popa.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`