Prima pagină » Titlurile zilei » Scandal la vila deputatului Alexandru Muraru! Vecinii s-au revoltat după ce șeful PNL i-a amenințat. „Mi-a spus că îl bagă pe soțul meu în pușcărie, a venit aici cu poliția”

Scandal la vila deputatului Alexandru Muraru! Vecinii s-au revoltat după ce șeful PNL i-a amenințat. „Mi-a spus că îl bagă pe soțul meu în pușcărie, a venit aici cu poliția”

08 aug. 2024, 02:00, 28 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Scandal la vila deputatului PNL Alexandru Muraru. Politicianul a început să își amenințe vecinii după ce aceștia au sesizat ilegalitatea drumului pe care și l-a construit în fața casei

Persoanele care locuiesc pe strada unde Alexandru Muraru deține un imobil sunt revoltate de faptul că instituțiile statului nu iau nicio măsură cu privire la drumul de acces pe care deputatul PNL și mai mulți vecini l-au betonat ilegal, fără autorizație. Aceștia reclamă că Alexandru Muraru i-a amenințat că îi va băga în pușcărie.

Scandal la vila deputatului Alexandru Muraru! Acesta și-a amenințat vecinii cu pușcăria

Silviu Rabă, vecinul PNL-istului Alexandru Muraru, a fost amenințat de acesta cu pușcăria. Totul a început atunci când bărbatul i-a spus deputatului că drumul de acces de la vila din comuna Rediu a fost construit ilegal, fără autorizație și fără rigole, iar apa de la precipitații îi inundă curtea.

„Când am vrut să vorbesc cu el (n.r. – Alexandru Muraru), m-a amenințat, mi-a spus că eu trebuie să fiu în pușcărie pentru că m-am luat de ei că au închis drumul, au făcut poartă mai sus, drumul l-a făcut ilegal, nu a făcut rigole. Toată apa vine la mine în curte. Toată curtea mi-o inundă. Eu sunt în proces cu el. A ridicat drumul cu 20 cm, când plouă, îmi inundă toată curtea. Oamenii, dacă au spate, fac ce vor. Eu consider că aici e corupție și cu primarul (n.r. – Ciprian Grosu). Eu le-am spus celor de la primărie că e lucrare fără autorizație, nu s-a făcut rigolă, nu s-a făcut scurgere, nu s-a făcut nimic. Nu mi-au răspuns nimic. Când a fost ploaia torențială, au inundat și curtea mea, și curtea vecinei. Ăsta este drum privat, scrie în cartea funciară că toți avem cotă parte. Dacă-s ștabi, sunt căpușele care sug sângele poporului, eu așa le spun. Alexandru Muraru minte, el spune că el nu locuiește aici, că el stă în chirie la socrul său. Cum să spui așa ceva când tu ești trecut la cartea funciară Alexandru Muraru, iar pe contractul de vânzare-cumpărare e tot Alexandru Muraru”, a spus Silviu Rabă, vecinul deputatului Alexandru Muraru.

Bărbatul susține faptul că Alexandru Muraru minte atunci când spune că locuiește în chirie în vila din Rediu, imobilul fiind pe numele său.

„El minte, el spune că imobilul e al socrului lui și că îi dă chirie 1.000 de euro ca să locuiască aici. Dar este contract de vânzare-cumpărare, el este proprietarul casei, cum să plătească chirie la socru. Doamne, ce gogomănie și ce minciuni, adică eu la fata mea să îi iau 1.000 de euro? Ferească Dumnezeu cu căpușele astea, niște hoți, un tabula rasa, că ăsta dacă ajunge la conducerea țării, s-a dus România. Ăsta nici nu știe să vorbească, domnule, sunt proști de bubuie. M-am uitat la televizor, era un staff de 20 de la PNL, în frunte cu Ciucă. Dintre toți tăntălăii ăia, al nostru avea ochelari de soare, prostălanul ăsta de aici. Ferească Dumnezeu. Firma care a construit aici a fost Edil Gepal SRL, cu sediul în Pașcani, administrator Petru Giurgilă. Hoț la hoț nu-și scoate ochii. Drumul, când era pietruit, se vedea centura de la gard, el a urcat 20 cm cu drumul. Eu, când am discutat cu ei, le-am spus să decopertăm până sub nivelul centurii, facem terasament și suntem ok, nu reclam, nu fac absolut nimic. În final, sunt niște hoți! Dar nu mă las, nu îi las, mă lupt cu ei. Au făcut ce au vrut, cum au vrut și cum i-a dus pe ei capul”, a adăugat Silviu Rabă.

Mariana Antoniu: „M-a amenințat, mi-a spus că îl bagă pe soțul meu în pușcărie”

Și Mariana Antoniu a fost amenințată de Alexandru Muraru după ce a cerut explicații când politicianul s-a racordat la rețeaua de canalizare din zonă.

„M-a amenințat, mi-a spus că îl bagă pe soțul meu în pușcărie, a venit aici cu poliția, că nu îl las să se racordeze, că apa e a statului, așa mi-a spus. Am pensia mică, de unde să îl dau în judecată, nu am bani să pot să îl dau în judecată, că l-aș da. La drum nu a vrut să facă rigole. A spus că a dat 20.000 de euro să facă drumul, dar eu nu am dat bani la gard să-mi fac gardul? Când a fost ploaia, toată apa mi-a intrat în curte. Temelia gardului s-a crăpat. El (n.r. – Alexandru Muraru) m-a dat în judecată, că am spus eu oamenilor că locuiește aici. Când a venit George Simion aici, la drum, a întrebat unde stă, eu i-am spus că stă la deal, dar nici «bună ziua» nu dă. Am vorbit așa, omenește. I-am spus că socrul său i-a făcut casa și când a vrut să se lege la canalizare, nici nu m-a întrebat. Și-a pus oamenii și a făcut branșarea. L-am întrebat de ce nu a discutat cu mine? Că doar când s-a făcut canalizarea, noi am dat bani, nu am nevoie de banii lui, dar putea să mă întrebe și pe mine. Fata mea, care a decedat, era lângă mine când am discutat cu Alexandru Muraru, el s-a enervat și a chemat poliția. Fata mea s-a speriat, tremura atât de tare, a doua zi am dus-o la spital, a făcut un atac de panică. Eu i-am vândut terenul lui Alexandru Muraru. Am auzit că m-a dat în judecată, așa mi-au spus niște vecini. Nu are autorizație pe drum. Eu, când am făcut gardul, mi-a trebuit autorizație. Nu vorbim. El trece pe aici ca și cum ar fi o statuie, iar fata mea a făcut o facultate, a lucrat cu soția lui la aceeași firmă, asta nu înseamnă că nu saluta. Dar nu, el nu salută niciodată. El locuiește aici, trece în fiecare zi aici, aici stă”, a spus Mariana Antoniu.

Primarul Ciprian Grosu a uitat de autorizația pentru drumul deputatului Alexandru Muraru

Este important de știut faptul că deputatul Alexandru Muraru și mai mulți vecini au betonat ilegal drumul de acces din comuna Rediu. Lucrarea a fost realizată, după spusele vecinilor, fără autorizație de construire, fără proiect tehnic și fără rigole pentru scurgerea apelor. S-a speculat că firma care a construit drumul ar fi a soțului subprefectei Adina Gârjan, dar acest fapt nu s-a confirmat. Lucrările au început în mai 2023 și au fost realizate de Edil Gepal SRL Pașcani, firmă administrată de soții Ana și Petru Giurgilă.

Reporterii BZI au mers la Primăria Rediu pentru a discuta cu edilul Ciprian Grosu și pentru a-l întreba dacă drumul de acces de la vila lui Alexandru Muraru a fost construit legal. Acesta a evitat subiectul, susținând că nu ține minte toate autorizațiile pe care le-a semnat.

„Faceți o cerere. Sunt sute de autorizații, nu știu, nu mai țin minte. Nu pot să țin minte toate autorizațiile care se emit”, a spus Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu.

Menționăm că surse din cadrul Primăriei Rediu au confirmat reporterilor BZI că drumul de pe șoseaua Valea Rediu, unde locuiește deputatul Alexandru Muraru, a fost betonat ilegal, fără autorizație de construire.

„La autorizații, totul este între urbanism și primar. El face toate mersurile pe aici. Nu este nicio autorizație emisă pentru construirea drumului. Nu au acte legale acolo. Nu știu ce va face și cum poate proceda, chiar dacă încearcă să antedateze o autorizație de construire, nu poate să facă asta pentru că mai trebuie niște semnături și se află. Alexandru Muraru a construit ilegal, a betonat ilegal acolo, nu este niciun act, de asta primarul tace și se face că a uitat. Vorbim totuși de un deputat, de un om din politică, niciun primar din nicio comună nu ar putea uita dacă ăla are autorizație sau nu. E clar, încearcă să ascundă”, au spus surse dintre angajații Primăriei comunei Rediu.

Reporterii BZI l-au sunat, de nenumărate ori, pe deputatul Alexandru Muraru pentru un punct de vedere referitor atât la amenințările adresate vecinilor, cât și la construirea fără autorizație a drumului din fața vilei din comuna Rediu, însă acesta nu a răspuns apelurilor.

Scandal la vila deputatului PNL Alexandru Muraru. Politicianul a început să își amenințe vecinii după ce aceștia au sesizat ilegalitatea drumului pe care și l-a construit în fața locuinței. Primarul Ciprian Grosu evită subiectul și încearcă să mușamalizeze situația.

Comentarii
  • Daca nu are autorizatie, drumul nu exista. Asa ca mana pe tarnacoape si demolat. Ce nu exista, nu poate fi distrus. Ca atare, nu poate face nici obiectul unei eventuale infractiuni de distrugere. Succes!

  • Maria Ciubotaru

    Cum naiba isi fac astia drumuri private personale din drumuri nationale ?
    De cand domeniul public poate deveni proprietatea ta ?
    Sunt curios cine i-a dat autorizatia, borosogul Haidau sau Grosu ..

  • pnl – ce a fost si ce a ajuns.

  • Muraru, cel mai abject personaj intrat în politică. Un lăchios al regimului Iohannis. Și el și frate-su ambasadorul, cu mențiunea că ăsta e fratele mai prost și mai nemernic. După ce își termină Iohannis mandatul, în mod normal, Muraru ar trebui să ia drumul carcerei.

  • Ce se mai aude de facturile de 10.000 $ decontate de mai multe ori la Parlament de Muraru?
    De ce nu este la puscarie pt. aceasta infractiune?

  • S-ar putea sa aveti nevoie de permis de trecere pe drumul lui Muraru,….ca in Palestina.

  • Tatal lor , al celor doi ” bombalăi”…in anii 80 era profesor de filozofie leninist / marxistă la liceul de chimie industrial nr 3 Iasi , actual Radu Cernatescu .
    Era o persoana la fel de abjecta ca odraslele lui, avea un limbaj si comportament grobian..pe fete nu le scotea din toante iar pe băieți din bombalăi/ tăntălai!
    Urat si josnic personaj,exact ca odraslele lui, cu chelie ..ingamfare, etc..de nu i ajungeai cu prajina la nas!

  • mai bine ii lasa in glod , ca se vede ca nu doar el foloseste drumul, ci si o parte dintre vecinii cu scandal … mai bine sparge betonul din jurul gardurilor in cauza, pune piatra de forma isi cumpara un 4×4 serios si dupa ce ploua de 2 ori le face gardurile de comanda cu glod, nesimtiti!

  • Daca nu era amenajat, betont le intra praful la vecini, tot nu era bine, asa nu este bine, omul ar trebui sa zboare sa ajunga la proprietate sau sa mearga pe varfuri, era cu siguranta mai multumitoare pentru aceasta vecina o ulicioara ca in Africa, civilizatia nu ii prieste. Niste imbecili cei care cauta sa vada o problema in toate nimicurile si adevaratele furaciuni si infraciuni sunt tinute de anchetatori la sertar sub pretextul ca nu au personal si au multe dosare cercetand cu prioritate chestii de genul.

  • Alex Muraru e un prist mai prost ca ALEXE Costel!!! Costel este un golan, un ordinar!!! Promite, incaseaza bani pe la Pascani ( cam 20.000 lei la plic ) dupa care revine in Iasi si meege la “coteț” cu Alina Apostol, primarita din Ciortesti!!!!

  • Fram ursul polar

    Adevărul e undeva la mijloc.
    Dacă tot a betonat ulița aia pe banii lui ciocul mic și joc de glezne că și așa v-a făcut o favoare bai țăranilor !
    Dar și țărănoiul de Muraru dacă tot s-a apucat de treabă sa o facă cum trebuie nu buleala ca la Iași. Să pună rigole macar in dreptul porților vecinilor ca sa nu le între toată zoaia in curte, nu e frumos.
    P.S. In ziua de azi unii inca nu au capacitatea mintală de a înțelege cum apar caile de acces (drumurile) private : bai oameni buni, când tu ai un teren de 10000 mp de exemplu și îl parcelezi ești obligat prin lege sa asiguri o cale de acces până la ultima parcela (drum de servitute) pe care însă nu ești obligat să-l cedezi primăriei făcând parte dpdv cadastral din respectiva parcela care este privata bineînțeles. Suprafața respectivului drum se împarte la numărul de parcele pe care le deservește astfel încât fiecare proprietar de parcela are dreptul la respectivul drum cu acte și patalama. Claris ?

    • Da, dar ala nu are regim de drum. Din punct de vedere legal e doar o bucata de teren, nu drum in intelesul legii. Ca atare, primaria nu va ridica gunoiul de pe acel drm, nu il va despapezi iarna, nu il va repara, moderniza, nu va exista iluminat public, etc.
      Inca ceva: drumul privat din Romania nu are nimic in comun cu o strada privata din Baden Baden, de pilda. Nici juridic, nici faptic.

  • Un PORCALETE.
    Tipul de om care este ingrasat si nu vrea sa fie deranjat.
    Pierderea omeniei in primul rand in fata asa zisei puteri ( bani, lucruri) etc.

  • PENSIONAR IASI

    LA PUSCARIE CU ACESTI JADANI CORUPTI PENALI SI TRADATORI ,FII DE CURVE TURNATOARE LA SECURITATE !

  • Un individ cu mult tupeu care ar trebui sa nu faca parte din cei ce conduc aceasta tara.TREZIREA VOTATI OAMENI CU BUN SIMT SI ACESTI INDIVIZI TREBUIE ANCHETATI SI LEGEA SA FACA DREPTATE , NU VOTATI CA SCLAVI ,INDIFERENT DE PARTID PT ASTA NE MERITAM SOARTA.

  • Investigati povestea bunicului fratilor Muraru

    Organizatia evreiasca Simon Wiesenthal a dat prin 2004 cate 10.000 $ celor care ar putea sa sustina ca a avut loc un pogrom la Iasi. In perioada aia faceai 10.000 $ in vreo 5 ani de munca.
    A fost si bunicul fratilor Muraru, cel care ne-a acuzat pe noi romanii de diverse, printre beneficiarii acestor sume extrem de motivante?
    Apoi conform rabinului Eli Caufman in emisiunea „In arena” de pe Litoral TV din vara anului 2014, Adrian Cioflanca de la Comunitatea Evreiasca din Iasi a acuzat ca a avut loc un pogrom prin nu stiu ce sat pt. ca s-a gasit acolo o groapa comuna si un mosneag a sustinut ca acolo ar fi fost omorati evrei. Conform rabinului Eli Caufman, osemintele gasite in groapa comuna erau de fapt ale romanilor iar Adrian Cioflanca a inventat toata povestea tocmai pt. ca era antiromaneasca.

  • fraţii Muraru - doi antiromâni

    PNL Iaşi, dacă vreţi să mai aveţi vreun iz de credibilitate, scăpaţi de fraţii Muraru. Probabil cele mai abjecte personaje din politica ieşeană. Nu vă faceţi iluzii în privinţa lor. Ciţi-le CV-urile, vedeţi cum au ajuns în posturile actuale. Nişte cozi de topor, informatori şi duplicitari.

  • Gașca de fraudatori condusă de Rodotex, după alegeri la pușcărie cu ei.

  • tatal lor nu a fost niciodata profesor ci un slugoi abject pe la ROMTRANS Iasi,omul de nadejde al securitati si al sefilor de la centru, dar ascensiunea lor a fost fundatia Elie Wiesel, ia pupat si lins pe astia pina la albire.Ambi amindoi sunt rezultatul ,,democratiei ” de dupa asa zisa revolutie, niste profitori parveniti.Asta de la Iasi va avea soarta lui Bulai si Pieleanu , mai faceti sapaturi la factultate unde preda ,,cap de putza cu urechi „, si vor fi citeva studente actuale si foste care sa-l dea in primire, ateptam.

  • Adevărat.Nu am votat PNL din cauza acestui personaj cu toate complicațiile lui.

  • "Antisemitismul le aduce bani"

    Altceva ce a zis rabinul Eli Caufman in emisiunea „In arena” de pe Litoral TV in 2014 este ca cei de la Comunitatea Evreiasca din Iasi vor sa existe antisemitism pt. ca antisemitismul le aduce bani. Provoaca, apoi se plang de antisemitism organizatiilor evreiesti din SUA si ele le trimit „bani peste bani”, practic ne vand pe noi romanii si ne ingroapa drepturile si libertatile in acelasi timp.
    Asa ca daca vreti sa stiti de unde are Muraru, obsedatul de antisemitism, asa o vila, luati calea banilor.
    Orice iesean ar trebui sa urmareasca emisiunea „Rabini impotriva stalinistilor antisemiti si antiromani de la Institutul Elie Wiesel” de pe Youtube, in care vorbeste rabinul Eli Caufman despre ce s-a intamplat pe aici.

  • Invingatorii si dictatorii scriu istoria

    Cioflanca (si-a ales bine numele), acuzat de rabinul Eli Caufman ca umbla cu minciuni antiromanesti, este unul dintre autorii manualului pt. noua disciplina de la clasele XI-XII, „Istoria evreilor. Holocaustul”, pt. ca desigur, in Romania nu trebuie sa invatam vezi Doamne ISTORIA ROMANILOR, ci pe a evreilor si iata ce cioflingari se dau experti in istorie, precum Alexandru Florian (Feinstein) si Adrian Cioflanca.

  • Eli Caufman, rabin şi istoric de origine română, emigrat în Israel în anii ’60, a făcut declaraţii foarte dure şi extrem de interesante la adresa liderilor comunităţii evreieşti de la noi, în emisiunea „În arenă”, realizată de Codruţ Burdujan la Litoral TV din Constanţa.

    „Pentru noi, evreii religioşi, comunismul este mai extremist decât nazismul. Iar liderii comunităţii evreieşti din România sunt oamenii Anei Pauker, foşti comunişti.

    […] Astfel de oameni sînt cei mai extremişti, foarte cinici, nu le pasă de viaţa omului… Un om care poate spune că viaţa unui copil evreu valorează mai mult decît viaţa altui copil este un nazist şi un fascist.

    […] Evreii din România nu prea au ce face în cultură şi religie, pentru că sunt asimilaţi şi atunci fac activism, iar activismul lor este holocaustul – ei primesc bani peste bani pentru asta. În Ungaria, lui Wiesel îi e frică să facă ce face în România. Nici statistica nu e adevărată: în România nu au murit aşa de mulţi la holocaust, pentru că o parte din România era sub Ungaria şi acolo ungurii i-au omorît pe evrei. Mulţi evrei au fost salvaţi de români.

    Unde sunt poveştile despre aceste fapte? Să vă mai spun ceva: un domn istoric din Iaşi, Cioflîncă, a făcut mare poveste pe un progrom în Iaşi, dar era o poveste antiromânească, făcută pe bani primiţi de la organizaţii din America… Ăştia aduc ură între români şi evrei.

    Eu de şapte ani vin în România, merg îmbrăcat ca evreu, nu am văzut niciodată antisemitism în România. Doar comunitatea evreiască spune că e antisemitism, pentru că vrea să fie antisemitism, pentru că antisemitismul ăsta le aduce bani.”

  • Nu am votat PNL la europarlamentare , tocmai datorita acestui individ MURARU.
    Nu voi vota nici la parlamentare datorita acestui individ MURARU.
    Succes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
08 august 2024
08 august 2024